Rohkema info nägemiseks:

MINU RIIK MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 252; jälgijaid - 0. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta MINU RIIK MTÜ kohta arvamuslugu!"

MINU RIIK MTÜ hetkeolukord

Juba 252 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ on kodanikuhariduse programmi Minu Riik läbiviija.

Kodanikuhariduse programm Minu Riik alustas 2022. aastal oma kahekümne esimest tegevusaastat.Programmi eesmärgiks oli ja on püüd Vabariigi vene õppekeelega ja osaliselt ka eesti üldhariduskoolide üheksandate klasside õpilastele formeerida lojaalset suhtumist riiki ja võimu – ning poliitilistesse institutsioonidesse, mis aitab kaasa: kahe erineva kogukonna sidususe süvendamisele; (cid:127) laiemalt integratsiooniprotsessi edasiviimist õpilaste (koolide) kaudu; (cid:127) naturalisatsiooniprotsessi hoogustamisele; (cid:127) mitte-eestlastest õpilaste jaoks riigi –ja võimustruktuuride paremale mõistmisele; (cid:127) ühiskonnaõpetuse kui aine praktilisemale tundmaõppimisele; (cid:127) teadlikuks kodanikuks saamisele ja kodanikutunde tugevdamisele.

(cid:127)

Programm on planeeritud selles etapis 2025/2026 õppeaastani vastavalt riiklikule programmile „Integratsioon Eesti ühiskonnas 2008-2013 ja kuni aastani 2026“.

2022. aastal osales programmis Minu Riik ja selle õppepäevadel maakondadest 60 üldhariduskooli rühma, kokku 1216 õppuri ja neid saatvate õpetajatega ning 24 koolirühma Tallinnast kokku 813 õppuri ja neid saatvate õpetajatega. Keskmine õpilaste arv ühes rühmas oli kuni 24,1 last.

Lisaks õppepäevade korraldamisele Vabariigi Presidendi, Riigikogu ja Vabariigi Valitsuse institutsioonide, Euroopa Komisjoni Eesti esinduse ning panganduse tutvustamiseks, viidi läbi ka mitmeid konkursse. Suurim neist oli koostöös Kultuuriministeeriumi ja Oskar Lutsu nimelise Tartu

Raamatukoguga kodanikupäevaks korraldatud esseekonkurss „Minu Rraamatukogu – linnas, taskus, südames“, millele laekus 290 tööd. Sellest aastast käisid õpilased õppepäevade raames

Meremuuseumis, mis oli koostöös Tallinkiga ja kandis pealkirja „Tallinki meretund“, see andis võimaluse kutseorientatsiooni eesmärgil tutvumiseks meremehe elukutsega. Külastused toimusid ka RMKsse ja Eesti Panga muuseumi.

Toetust tegevuseks oleme saanud Kultuuriministeeriumilt ja Riigihalduse ministri büroolt.

Auhinnafondi on mitterahaliselt toetanud AS Tallink, Mars Eesti OÜ, Riigikogu Kantselei.

Õppepäevad on koolide poolt vastu võetud väga kiitvalt, mida näitavad positiivsed arvamuslehed ja koolidelt tulnud tänuavaldused.

Programmis seatud eesmärgid ja ülesanded 2022. aastal täideti osaliselt, sest COVID-pandeemia tõttu jäi mitmeid koole käimata, neile pakkusime õppepäevi interneti vahendusel.

Õpilased, kes õppepäevadel osalesid, omandasid palju teadmisi meie riigist, võimu –ja poliitilistest institutsioonidest.

Toivo Keva

Juhatuse liige

MINU RIIK MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.