Rohkema info nägemiseks:

VABA LAVA SA

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1338; jälgijaid - 12. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta VABA LAVA SA kohta arvamuslugu!"

VABA LAVA SA hetkeolukord

Juba 1338 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 12 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommenteeritud 600 korda.

Tegevusaruanne 2022

SA Vaba Lava on aastal 2010 asutatud kaasaegne, avatud ja rahvusvaheline etenduskunstide keskus teatrimajadega Tallinnas ja Narvas. Teatri eesmärk on pakkuda publikule mitmekesist ja kunstiliselt kõrgetasemelist programmi nii Eestis kui välismaal. Aastas leiab meie teatrimajades aset kokku üle 500 kultuuri- jm sündmuse. Meie põhi- ja kõrvalprogrammi lavastusi, festivale ja sündmusi produtseerib väike administratiivne ja tehniline meeskond.

Meie omaproduktsioonide põhituum on Vaba Lava unikaalne kuraatorprogramm – esmalt valime kahe-aastaseks perioodiks maksimaalselt tugeva kuraatori mõnest meile huvipakkuvast kultuuriruumist (järgmisel kahel hooajal lavastaja Jakub Skrzywanek Poolast), seejärel koostöös kuraatoriga kaheks hooajaks üldteema, mida teatri vahenditega uurima asume (järgmisel kahel hooajal „I have a dream“), seejärel korraldame üldteemal rahvusvahelise avatud konkursi, mille alusel valib kuraator välja 6-10 lavastusideed, mille Vaba Lava koos ideede autorite-loojatega valmislavastuseni produtseerib. Kahe hooaja jooksul esietenduvatest lavastustest tekib omalaadne seriaal või metalavastus. Taoline kuraatorprogramm on meile teadaolevalt maailmas ainulaadne ning on muuhulgas pälvinud ka eesti teatri auhinna (2021).

Kõrvalprogrammi raames kaasprodutseerib Vaba Lava lavastusi ja võõrustab erinevate teatrite külalisetendusi. Kuigi Vaba Lava keskmes on peamiselt etenduskunstid (sõna-, tantsu- ja muusikateater), toimuvad teatrikeskuses ka kontserdid, kunstinäitused, kinoseansid, festivalid, konverentsid, seminarid ja haridusporgrammid nii loojatele, korraldajatele kui publikule.

Vaba Lava asutajaliikmed on MTÜ R.A.A.A.M, MTÜ Teine Tants, SA Eesti rahvapärandi ja kirjavara esitamise selts LOOMINE, MTÜ Kell

Kümme, MTÜ Loominguline Ühendus Oma Lava, SA Eesti Teatri Festival, MTÜ PolygonTeater, MTÜ Genialistide Klubi ja MTÜ Rhizome.

Vaba Lava nõukogu liikmed on Allan Kaldoja (esimees), Aarne Mägi, Ants Lusti, Hedi-Liis Toome, Külli Reinumägi ja Tamur Tohver. Vaba Lava juhatuse liige on Märt Meos.

2022. aastal oli Vaba Lava peamiseks tegevusvaldkonnaks sõnalavastuste produtseerimine ja etendamine ning teatriruumide väljarentimine teatrietendusteks, kontsertideks, kultuuri- ja kommertsüritusteks. Tegu on norraka Harald T. Rosenstromi kuraatorperioodi peateemaga „Pärast kõike. Uus ilmakord“ viimase aastaga.

Aasta jooksul toimus meil 6 omalavastuste esietendust: 19.02.2022 „Sahharov” - dokumentaalne lavastus teadlasest ja teisitimõtlejast. Kuraatorprogramm. Lavastaja Marfa Gorvits (Venemaa).

Esietendus Vaba Lava Narva teatrimajas.

19.03.2022 „Ma võiksin sulguda pähklikoorde” - dokumentaalne lavastus üksindusest ja üksildusest. Kuraatorprogramm. Lavastaja Priit Põldma (Eesti). Esietendus Vaba Lava Narva teatrimajas.

14.04.2022 „n** nnnnn. M*** sõda. Ukraina. Kirjad rindelt” - dokumentaalne lavastus sõja esimestel päevadel ja nädalatel Ukraina eri linnadest saabunud kirjade põhjal. Lavastaja Julia Aug (Venemaa/Eesti). Esietendus Vaba Lava Tallinna teatrimajas.

19.09.2022 „Yerma 9.PM” - lavastus naise ja mehe suhetest ja rollidest ühiskonnas pandeemia ajal. Kuraatorprogramm. Lavastaja Laura Mattila (Soome). Esietendus Vaba Lava Tallinna teatrimajas.

18.11.2022 „100% Narva” - Narva linna elanikestatistikal põhinev kogukonnalavastus. Kuraatorprogramm. Lavastajad Helgard Haug ja Daniel

Wetzel (Saksamaa). Lavastus on Vaba Lava ja rahvusvaheliselt tuntud Saksamaa teatrirühmituse Rimini Protokoll ühisproduktsioon. Narva oli

Rimini Protokolli lavastusformaadi „100% linn“ neljakümnes ning ühtlasi väikseim linn.

02.12.2022 „Narva - linn, mille me kaotasime” - dokumentaalne lavastus barokse Narva linna hävitamisest esmalt Nõukogude Liidu lennuväe ja siis nõukogude mentaliteedi poolt. Lavastaja Julia Aug.

Aastal 2022 andis Vaba Lava omaproduktsiooni lavastustega kokku 98 etendust, neist 87 Eestis ja 11 välisriikides, kokku 12 585 vaatajale. Oma

Tallinna teatrikeskuses andsime 46 etendust 5 700 vaatajale ja Narvas 11 etendust 1 571 vaatajale.

Laiendasime oma publikuringi Eestis ning andsime lisaks oma teatrimajadele etendusi ka Tartus ERM-i teatrisaalis, Viljandi teatris Ugala, Pärnu teatris Endla, Kuressaare teatris ning kultuurimajades Elvas, Kiilis, Keilas ja Põlvas. Vaba Lava etendused olid kavas Eesti teatrifestivalidel „Draama“ ja „Draamamaa weekend“ 3 lavastusega: „Kaks garaaži”, „Ma võiksin sulguda pähklikoorde” ning „n** nnnnn. M*** sõda. Ukraina.

Kirjad rindelt”. Lisaks etendus „Kaks garaaži” kultuurifestivalil „Särin“ Raplas.

Etendusime aktiivselt ka välispublikule, osaledes 6 välisgastrollil: 20.-22.04.2022 toimus Vabale Lavale pühendatud minifestival Vilniuses Leedu Rahvuslikus Draamateatris, kus mängisime 3 lavastust: „Kaks garaaži”, „Mul oli nõbu” ja „ERROR 403”. Saalid olid väljamüüdud, etendustejärgsed arutelud publikuga kestsid sama pikalt kui etendused ise.

Minifestivali järel toimus Eesti Vabariigi suursaadiku vastuvõtt.

27.-29.04.2022 toimusid lavastuste „Mul oli nõbu” ja „Kaks garaaži” etendused Riias teatris Dirty Deal Teatro. Minifestivali järel toimus Eesti

Vabariigi suursaadiku vastuvõtt.

17.05.2022 etendus „n** nnnnn. M*** sõda. Ukraina. Kirjad rindelt” Eesti eurosaadikute Andrus Ansipi ja Riho Terrase kutsel ca 400-inimeselisele publikule Brüsselis.

10.-12.06.2022 toimusid Eesti teatri päevad Horvaatias pealinnas Zagrebis, Vaba Lava esitas „Error 403”, „Mul oli nõbu” ja “Kaks garaaži” ning koostöös Eesti Teatri Agentuuriga loeti publikule eesti näidendeid.

23.07.2022 etendus „n** nnnnn. M*** sõda. Ukraina. Kirjad rindelt” Soomes Imatra teatrifestivalil „Black and White”.

12.09.2022 etendus „n** nnnnn. M*** sõda. Ukraina. Kirjad rindelt” Rumeenias Piatra Neamti festivalil.

Vaba Lava Narva teatrikeskuse hoovis toimus juulist septembrini 2022 kultuurisündmuste sari “Linda 2 kultuurihoov”, toimusid erinevad etendused, kontserdid, näitused ja töötoad.

Vaba Lava oli juhtiv partner Eesti-Vene piiriülese koostööprogrammi projektis „New Technologies and Innovation in Theatre (NTIT)”, mille raames muuhulgas soetasime Narva Vaba Lava teatrikeskusesse tarvilikku tehnikat.

Lisaks võõrustasime aastal 2022 palju teiste teatrite gastrolle ja muid kultuuriüritusi.

Nii andsid külalisteatrid aasta jooksul meie Tallinna teatrikeskuses 85 etendust 13 925 külastajale. Koos Vaba Lava enda etendustega nägi

VABA LAVA SA kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.