Rohkema info nägemiseks:

EESTI AGRENSKA FOND SA

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1192; jälgijaid - 7. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI AGRENSKA FOND kohta arvamuslugu!"

EESTI AGRENSKA FOND SA hetkeolukord

Juba 1192 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 7 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2022

SA Eesti Agrenska Fondi tegevusalaks on laste ja noorte hoolekanne (vastavalt EMTAK-le 85312). 2022.a toimus jätkuvalt SA Eesti Agrenska

Fondi tegevustes Sihtasutuse poolt pakutavate erinevate sotsiaalteenuste arendamine. Aruandeaastal jätkas Sihtasutus raske ja sügava puudega laste lapsehoiuteenuse ja tugiisikuteenuse osutamist nii tööpäevadel, sh õhtusel ajal, kui ka nädalavahetustel ja koolivaheaegadel.

Teenused toimusid ka 2022. aastal peamiselt lapse kodus, samuti Tammistu Perekeskuses Tammistu mõisa peahoones, eriti nädalavahetuste hoidudena ja suvehoiu-„laagritena“.

Meeskonda on lisandunud pidevalt uusi lapsehoidjaid ning tugiisikuid, värbamisprotsess on pidev, paljud töötavad vaid suveperioodidel

Tammistus ööpäevaringsete lapsehoiuteenuste perioodidena. Selle teenuse päringupõhise koormuse/iseloomu tõttu töötatakse sageli põhitöö või kõrgkooliõpingute kõrvalt, mille lõppedes ollakse sageli sunnitud kolima teise piirkonda ja/või töökoormusest loobuma. Seoses majandussurutisega ja üldise inflatsiooniga on kujunenud suurem mittevastavus kui varasematel aastatel tugitöötajate tunnitasuootuste ja meilt

KOVide poolt ostetava tugiteenuse (lapsehoiu- ja tugiisikuteenus) tunnitariifide vahel. 2022. aasta lõpuks õnnestus siiski meilt teenust ostvate omavalitsustega läbi rääkides saavutada mõningane tunnitasu tõus (sotsiaalhoolekandeseaduse järgi on laste tugiteenuste korraldamise ja rahastamine kohalike omavalitsuste kohustus).

Toetavate sotsiaalteenuste osutamise eesmärk puuetega lastele, noortele ja nende peredele oli endiselt võimaldada lapsevanematel tööturul osaleda ning peredel saada hoolduskoormusest puhkust ning tegeleda teiste pereliikmete või õpingutega.

2022. aasta alguses toimus meie arengutes oluline muutus. Valmis 2 investeeringut ja saime 2022. jaanuari alguseks kasutusload: 1) uusehitis Tammistu peremaja (Sotsiaalministeeriumi sihtfinantseering, lisaks finantseeris puudujäävat ehitusmaksumust Alexela ja tema partnerid, kaasates ka korraldatud heategevuskampaania raames mitmete väikefirmade ja eraisikute annetusi); peremaja kogu sisustuse jaoks annetas vajaliku summa Utilitase kontsern koostöös oma tütar- ja partnerettevõtetega, koostatud detailse nimekirja ja meie poolt võetud hinnapakkumiste alusel, koos oma kontserni kuuluvate ettevõtete ja partneritega. Idee meid toetada sai Utilitase juhtkond (eesotsas: Priit Koit ja

Liina-Maarja Blumfeldt) oma partneri Alexela meedias kajastatud heategevuskampaania info põhjal, olles enne otsust teinud ka eeltööd meie sotsiaalteenuste arendamise ajaloo kohta.

10. juunil 2022.a toimus pidulik peremaja avamine koos sponsorite ja partnerite tänamisega.

Asusime lapsehoiuteenust nädalavahetustel ja koolivaheaegadel korraldama selleks otstarbeks valminud uues peremajas juba jaanuarist 2022.

Sisustamine jõudis tänu Utilitasele lõpule 2022.a suve alguseks.

2) Tammistu mõisakompleksis Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditega (lisaks 15% omafinnatseeringut) rekonstrueeritud piimakoda (Reede kinnistu), hoone kasutusluba saadi 29.12.2021. 2022.a toimus töö alustamine, personali intensiivne otsimine-värbamistöö, paralleelne vajaduspõhine sisustamine 13 hoolduskohaga äärmusliku toetusvajadusega raske ja sügava intellektihäirega lapseeast väljakasvanud täiskasvanud klientide jaoks loodud üksuses (piimakoja 3 poolkorrusel, mida ühendab lift). 2022. aasta lõpuks kasutas täis- või osalises lubatud mahus päeva- ja nädalahoiuteenust ööpäevaringse teenusmudeliga 8 üle 18aastast klienti, lisaks 1 äärmusliku järelvalvevajadusega noor klient igapäevaelu toetamise teenust autistile, vajades 1:1 töötajat.

Raske ja sügava puudega laste ööpäevaringne lapsehoiuteenus kui meie mahukaim sotsiaalteenus: tänu uuele peremajale korraldasime kokku 8 pikemat etteplaneeritud ööpäevaringset lapsehoiuperioodi (a’ 100 tundi ööpäevaringset teenust korraga 1 lapse kohta) oluliselt suuremale laste arvule suve jooksul, võrreldes varasemate aastatega, samuti toimus suvekuudel vajaduspõhiseid hoide vastavalt perede vajadustele.

Suveväliselt toimus umbes 3 x kuus nädalavahetustel Tammistu Perekeskuses ööpäevaringe hoiuteenus (reede õhtust pühapäeva õhtuni).

2022. a kasutas kohalike omavalitsuste poolt finantseeritud raske ja sügava puudega lastele mõeldud lapsehoiuteenust rohkem lapsi kui 2021.

aastal: lisaks suurimale partnerile Tartu linnale ka, eriti suvise pikal koolivaheajal vanematele puhkuse võimaldamiseks, lapsi Tallinnast,

Harjumaalt, Viljandi linnast ja vallast, Põltsamaa ja Jõgeva vallast, Rae vallast, Pärnust, Otepää vallast, Elva vallast, Kanepi vallast, Kambja,

Kastre ja Tartu vallast. Tartu maakonna valdade tugiteenuste teenustundide arvu mahud lapse kohta võrreldes 2021. aastaga suurenesid.

Teenuste kvaliteedi tõstmiseks toimusid 2 x aastas lapsehoidjate ja tugiisikute kovisioonid ehk grupisupervisioonid, mis on olnud hea võimalus töötajate omavaheliseks suhtluseks ja infovahetuseks ning meeskonnatöö tõhustamiseks ning seeläbi lasteteenuste edasiarendamiseks. 2022.a kovisioonidel osales läbiviijana esimest korda meil lepingu alusel töötav hingehoidja.

Eesti Agrenska Fond on esimene lapsehoiuteenuse litsentseeritud osutaja Eestis (Majandustegevuse Registris alates 07.05.2007), osutades teenust vaid puudega lastele.

Rehabilitatsiooniteenused toimusid aastaringselt nii Tammistu mõisa peahoones, peremajas kui ka piimakojas valminud erihoolekandeüksuses, et sidustada paremini erihoolekande- ja rehabilitatsiooniteenuseid. Rehabilitatsiooniteenuseid osutasime ka puudega lapse kodus ja samuti SA

TÜK lastekliinikus, oma asutaja kliinikumi poolt võimaldatud tegevusruumis.

2022.a suvel kasutas enim kliente majutusega rehabilitatsiooniteenust uues Tammistu peremajas, eriti väljaspoolt Tartut teenusele tulnud lapsed ja noored täiskasvanud. Teenuste spektrisse kuulusid arsti nõustamine perele ja võrgustikuliikmetele, eripedagoogiline ja sotsiaalnõustamisteenus, tegevusterapeudi teenus, rehabilitatsiooniplaani koostamise teenus ning raske ja sügava puudega laste perede nõustamine erinevatel puudespetsiifilistel ja/või sotsiaalvaldkonda puudutavatel teemadel, samuti püshholoogi teenus. Lastel ja noortel on olnud

EESTI AGRENSKA FOND SA kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.