Rohkema info nägemiseks:

AKADEEMIAKE SA

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 136; jälgijaid - 4. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta AKADEEMIAKE SA kohta arvamuslugu!"

AKADEEMIAKE SA hetkeolukord

Juba 136 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Sihtasutus Akadeemiake (edaspidi SA AKADEEMIAKE) tegeleb oma põhikirjaliste eesmärkide täitmisega – õpilaste teadusajakirja Akadeemiake väljaandmisega. Seda rolli ei täida teadaolevalt Eestis ükski teine institutsioon. SA AKADEEMIAKE on asutatud 16.07.2007 ning on seega järjepidevalt tegutsenud juba 16 aastat. Senise tegutsemisaja jooksul on toimetatud ja avaldatud rohkem kui 300 õpilaste uurimistööd ja esseed kokku ajakirja 44 numbris. Ilmunud tööde teemade ring on äärmiselt lai ning kaetud on praktiliselt kõik valdkonnad. Lisaks valdavalt gümnaasiumiõpilaste koostatud töödele on kolmes erinumbris ilmunud ka algklassiõpilaste uurimistööd. Kõik ilmunud uurimistööd on kättesaadavad Akadeemiakese veebiplatvormil (https://akadeemiake.ee). Uurimistööde esitamise tähtaegu, ilmumist ning avaldatud uurimistöid on reklaamitud Akadeemiakese Facebooki lehel.

SA AKADEEMIAKE on loodud vahendite kogumiseks, vahendamiseks ja jaotamiseks, et anda välja valdavalt kooliõpilastele suunatud teadusliku suunitlusega ajakirja Akadeemiake ja korraldada sellega vahetult seotud tegevusi, et (cid:127) toetada ja edendada õpilaste teaduslikku tegevust, luues eeldused varaseks kokkupuuteks iseseisva teadustööga ja tõstes selle läbi õpimotivatsiooni; (cid:127) anda õpilastele võimalus avaldada oma uurimusi ning esseesid; (cid:127) pakkuda täiendavat erialast lugemisvara erinevateks ainetundideks ja õppeainete lõimimiseks; (cid:127) pakkuda nii õpilastele, õpetajatele/juhendajatele kui ka koolidele enese proovile paneku ning võrdlemise võimalust üleriigilisel tasemel; (cid:127) kasvatada õpilastes huvi teaduse vastu ja selle kaudu tulevasi teaduskirjanduse lugejaid.

Nende eesmärkide saavutamiseks annab SA AKADEEMIAKE igal aastal vastavalt võimalustele välja kuni kolm ajakirja Akadeemiake numbrit, mis sisaldavad eelretsenseeritud ja keeleliselt toimetatud õpilasuurimusi (või esseesid). Üks ajakirja number sisaldab keskmiselt kaheksat tööd.

Lisaks tutvustatakse Akadeemiakeses ilmunud silmapaistvaid uurimistöid ERR teadusportaalis Novaator, kuhu Akadeemiakese toimetuskolleegiumi liikmed koostavad avaldatud õpilaste uurimustel põhinevaid lühiartikleid.

2022. aastal kasutas SA AKADEEMIAKE oma tegevuse finantseerimiseks vastavalt Haridus- ja Teadusministeeriumiga tehtud kokkuleppele varasemast perioodist strateegilise partneri toetuse ülejääki. Esitati projektitaotlus strateegiliste partnerite taotlusvoorus ja tegeleti läbirääkimistega, et kindlustada ajakirjale Akadeemiake jätkuv toetus. See siiski ei teostunud. Seoses finantsiliste vahendite nappusega ilmus 2022. aastal üks ajakirja Akadeemiake number (2022/I, nr 44). Tehti eeltööd, et võimaluste korral 2023. aastal avaldada järgmine number.

Kokku ilmus 2022. aastal 7 õpilasuurimust.

Aastal 2022 avaldati Novaatoris 2021/II numbris ilmunud töö põhjal artikkel „Väheuuritud pärmi abil saab valmistada tervisele kasulikke suhkruid“ https://novaator.err.ee/1608502013/vaheuuritud-parmi-abil-saab-valmistada-tervisele-kasulikke-suhkruid

SA AKADEEMIAKE juhatus ja nõukogu koosnevad mõlemad kolmest liikmest. SA AKADEEMIAKE juhatus ja nõukogu töötavad vabatahtlikkuse alusel. Lepingutasu said SA AKADEEMIAKESE osakoormusega tegevjuht ja keeletoimetaja. Veebitoimetus ja -majutus on pikaaegselt koostööpartnerilt tellitud teenused. Akadeemiakese tööprotsesse koordineeris SA Akadeemiake tegevjuht Hanna Laius ning töös osalevad juhatuse liikmed Triinu Visnapuu, Pille Säälik ja Kristiina Mark. Aruandeperioodil ei ole juhatuse ja nõukogu liikmetele arvestatud juhatuse või nõukogu liikme tasusid ega tehtud muid soodustusi. Ajakirja Akadeemiake toimetuskolleegiumi kuulub vähemalt 20 aktiivset liiget, kes toimetavad töid tasuta – vabatahtliku tööna.

AKADEEMIAKE SA kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.