Rohkema info nägemiseks:

RAUDTEEKUTSED SA

2
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 265; jälgijaid - 1. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta RAUDTEEKUTSED SA kohta arvamuslugu!"

RAUDTEEKUTSED SA hetkeolukord

Juba 265 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Sihtasutuse põhikirjalised eesmärgid on raudteevaldkonna kutsete andmine, kutsestandardite väljatöötamine ja arendamine, kutse taotlejate täiendkoolituse korraldamie ning kutsete omistamisest laekuvate rahade haldamine.

Oma eesmärgi saavutamiseks Sihtasutus korraldab kutsete andmisest laekuvate tasude kogumist. Hüvitab kogutud rahast oma tegevusest tulenevad kulud kutseeksameid läbiviivatele raudtee-ettevõtjatele ning töötasude maksmist raudteevaldkonna kutseandmist korraldavate kutsekomisjonide ja hindamiskomisjonide liikmetele,

Sihtasutuse töötajatele, nõukogu ning juhatuse liikmele.

Sihtasutuse juhatus on üheliikmeline ja nõukogu kolmeliikmeline.

Raudteetöötajatele kutsete andmine

Raudteetöötajate kutsete andmise tegevuse korraldamiseks ja kutseeksamite vastuvõtmiseks on moodustatud kolm kutsekomisjoni: AS Eesti Raudtee kutsekomisjon,

Edelaraudtee AS kutsekomisjon ja Enefit Power AS kutsekomisjon. Kutsete andmine toimus igal kuul vastavalt laekunud avaldustele, füüsiliselt ja elektrooniliselt toimunud kutsekomisjonide koosolekute arv oli 25.

2022. aastal raudteetöötajate kutseid taotles 308 isikut, nendest kutseeksamit ei sooritanud 9 isikut, kuna hindamistel teadmised olid puudulikud. Seega kokku väljastati 299 raudteetöötajate kutset. Kutsekomisjonide lõikes menetleti kutsete taotlusi järgmiselt:

AS Eesti Raudtee kutsekomisjon 170 isikut: (cid:127)

Edelraudtee AS kutsekomisjon 21 isikut; (cid:127)

Enefit Power AS kutsekomisjon 117 isikut.

(cid:127)

Uuendatud on hindamiskomisjonide ja kutsekomisjonide koosseise. Koosseisu liikmetele tutvustatud hindamiste läbibiimist, hindamiste põhimõtteid, õigusi ja kohustusi.

Raudteesektoris ja sektori töövõtjatele on tutvustatud ning selgitatud raudteeevaldkonna kutsete andmise süsteemi, viidud läbi juhendamisi ja koolitusi kutsealaseks ettevalmistuseks töövõtjate töötajatele

Raudteeinseneride kutsete andmine

Raudteeinseneride kutsete taotlusi esitati 40. Raudteeinseneride kutsete andmine toimus kolmel korral märtsis, juulis ja detsembris, kusjuures kõige enam taotlusi esitati diplomeeritud raudteeinsener, tase 7, kokku 22 taotlust. Kutse andmise eeltingimused ei olnud täidetud viiel taotlejal, ehk kokku väljastati kutse 35 isikule. Eeltingimuste mittetäitmise põhjustasid asjaolud, et taotleja ei esitanud viimase viie aasta tähtsamate tööde ja projektide loetelus vajalikus mahus tegevusi ning ei tõendanud vajalikku töökogemust.

2022. aastal toimunud kutse andmise olulisemad arendustegevused olid raudteeinseneride kutsestandardite uuendamine, kutse andmise korra ajakohastamine ning kutsekomisjoni tegevusstatuudi ajakohastamine.

2023. aastal jätkatakse põhikirjalist tegevust. Samas on vaja rohkem panustada arendustegevustesse, millega kaasneb ka kulude suurenemine. Nendeks arendustegevusteks on hindajate koolitamine, Sihtasutuse kodulehe uuendamine, taotluste esitamine kodulehe kaudu jms tegevuste digitaliseerimine.

RAUDTEEKUTSED SA kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.