Rohkema info nägemiseks:

POSTIMEHE FOND SA

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 511; jälgijaid - 6. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta POSTIMEHE FOND SA kohta arvamuslugu!"

POSTIMEHE FOND SA hetkeolukord

Juba 511 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 6 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Sihtasutus Postimehe Fond (edaspidi SA) on loodud 2016. aastal. Alates 01.07.2017 on SA

Postimees Fond kantud tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute, sihtasutuste ja usuliste ühenduste nimekirja.

Sihtasutuse põhieesmärgiks on toetada eesti kultuuri, riigi ja keele arengut ja identiteeti ning annab välja teadusgrante, mis aitavad kaasa Eesti riigi, keele, kultuuri ja identiteedi kestlikkusele ja mille uurimistulemused on potentsiaalselt tähenduslikud ja olulised Eesti ühiskonna enesetunnetuse arengule.

Põhieesmärgi täitmiseks on SA Postimehe Fondil iga aastased projektid ning üksikannetused, mida otsustab juhatus vastavalt võimalustele ja kooskõlale SA eesmärkidega.

Üheks suuremaks projektiks SA tegevuses on Postimehe Ajakirjanduskool, mille eesmärk on toetada ajakirjanikuharidust. Õppimise tulemusena omandab õppija oskused kirjutada ajakirjanduslikke tekste olulisemates ajakirjanduslikes žanrides ning teab, kuidas töötab ajakirjandusorganisatsioon ning on kursis ajakirjanduseetikaga.

2022. a sügisel alustas ajakirjanduskooli neljas lend. Kursus algas 30.09.2022 ja lõppes 15.04.2023. Ajakirjanduskooli lõpetas 30 õppijat.

SA jätkas ka stipendiumite väljastamisega ajakirjandus erialal õppivatele tudengitele. Stipendiumi konkursi sihtrühmaks olid bakalaureuseõppe üliõpilased alates teisest nominaalõppeaastast ja magistriõppe üliõpilased, kes soovisid ennast täiendada välisriikide ülikoolides ajakirjanduse eriala. Ekspertidest moodustatud hindamiskomisjon valis kandidaatide hulgast välja 5 bakalaureuseõppe stipendiaati ning 1 magistriõppe toetuse saaja. 2022-2023. aasta bakalaureuseõppe stipendium kogusummas 4000 eurot saajad olid: Triinu Tähe (TÜ), Richard

Särk, Hedi Aimsalu, Christina Veinberg, Rauno Uusleer. 2022-2023. aasta magistriõppe toetus kogusummas 10 000 eurot määrati Henry-Laur Allikule. Bakalaureuseõppe stipendiumid makstakse stipendiaatidele välja igakuiselt perioodil september 2022 kuni mai 2023. Magistriõppe toetuse suuruseks on 10 000 eurot, mis makstakse toetuse saajale välja kahes võrdses osas ühe kalendriaasta jooksul.

SA annab välja erinevaid teadus- ja raamatugrante, mis aitavad kaasa Eesti riigi, keele, kultuuri ja identiteedi kestlikkusele, mille uurimistulemused on potentsiaalselt tähenduslikud ja olulised Eesti ühiskonna enesetunnetuse arengule. Antud toetuste rahastamise puhul tuleb kandidaadil esitada taotlus, millega tutvub teadusnõukogu, kes teeb SA juhatusele ettepaneku rahastamise osas.

Teadusnõukogu esitas 30.03.2023 istungi järgselt SA juhatusele rahastamiseotsuseks järgmised raamatugrandi taotlused: (cid:127) Tuul Sepp «Loovad loomad muutuvas maailmas» (cid:127) Taavi Pae «Eesti kalmistud» (cid:127) Heili Reimann «Džässifestivalid Eestis. Lood nõukaajast ja muusikast» (cid:127) Tiit Remm «Linna tähendusrikkus: Tartu semiootika ja linn» (cid:127) Merike Sisask «Igapäevase digielu võlud ja valud»

Oluliseks sündmuseks ja võimalusena ajakirjanduse kvaliteeti tõsta ning panustada valdkonna arengusse peab SA juhatus tunnustamist, mistõttu anti ka sel aastal välja Jaan Tõnissoni meediaauhinnad. Meediaauhindade eesmärk on Jaan Tõnissoni kui Postimehe peatoimetaja ja

Eesti ühe silmapaistvama riigimehe elutöö väärtustamine ning tänapäevaste mõtlejate ja arvamusliidrite ergutamine ning ajakirjandusvaldkonna töötajate tunnustamine.

Jaanuaris 2023.a tunnustati pidulikul tseremoonial Jaan Tõnissoni meediaauhindadega valdkonna töötajaid 17. erinevas kategoorias ning Postimehe arvamusliidrite lõunal veel kolmes kategoorias:

Aasta noor ajakirjanik, Jaan Tõnissoni ajakirjanduspreemia ja Aasta arvamusliider. Valdkondlike preemiate nominentide preemia suurus on 500 eurot bruto ning laureaadi preemia suurus 1000 eurot bruto. Aasta noore ajakirjaniku nominendi preemia suurus on 500 eurot bruto ning laureaadi preemia suurus 2000 eurot bruto. Jaan Tõnissoni ajakirjandusauhinna nominendi preemia suurus on 2000 eurot bruto ning laureaadi preemia suurus 8000 eurot bruto.

POSTIMEHE FOND SA kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.