Rohkema info nägemiseks:

HARIDUSE EDENDAMISE SA

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1013; jälgijaid - 0. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta HARIDUSE EDENDAMISE SA kohta arvamuslugu!"

HARIDUSE EDENDAMISE SA hetkeolukord

Juba 1013 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Hariduse Edendamise Sihtasutus on asutatud eesmärgiga pidada üldhariduskooli Tartu Erakool TERA, lasteaeda TERAKE ja huvikooli

HuviTera.

Kokku õppis Tartu Erakoolis 2021/2022. õppeaastal 737 õpilast (EHIS 10.11.2021 seisuga), neist TERA Peedu koolis 64, LõunaTERAs 166 õpilast, ProTERAs 163 õpilast, TäheTERAs 329 õpilast, SädeTERAs 15 õpilast. Tartu Erakooli eel-ja lastekoolis õppis 160 last. Lasteaias

TERAKE oli kokku 181 last, HuviTERAs ca 420 last. Kooli- ja lasteaia kohtadele on soovijaid rohkem, kui suudame pakkuda.

2021/2022 tegevusaastat iseloomustab kõige enam COVID-19 viirusest tingitud muutuste ja piirangutega kohandumine. Põhitähelepanu tuli suunata erakorraliste tegevuste, sh distantsõppe jm korraldamisele. Väga paljud traditsioonilised ühistegevused olid piirangute tõttu ära jäänud.

Positiivse poole pealt näitasid meie senised tegevused, et ellu viidud haridusuuendused aitasid kohaneda olukordade keerukusega. Varasemad

IKT vahendite investeeringud ning panustamine digikompetentsidesse võimaldasid õppetöö jätkumist distantsilt. Lisaks kujunesid tugevuseks ka koolide väiksemad ja lokaalsemad juhtimismeeskonnad, mis tagasid mobiilsuse ja kiired lahendused, õpetajad tundsid toetust, õpilaste õppimise kvaliteet ei kannatanud olulisel määral.

Sisulistes tegevustes oli oluline, et algas uus TERA õppekava loomise protsess. Seoses kavandatava uue riikliku õppekava võimaliku rakendamisega aastal 2023, alustasime kõikides TERA koolikohtades sisendite korjamisega ja seni tehtud õppesisu analüüsiga. Lisaks lõime üle-teralise kokkuleppe e TERA standardi nimega Teravik, kus on kirjas kõigis koolikohtades tegutsemise algpõhimõtted.

SädeTERA kasvab ja on sõlmitud kokkulepe uue õpikoha arenduseks Staadioni tänava kinnistule. SädeTERA on mõeldud I ja II kooliastmele, kus viiakse regulaarselt läbi loomi kaasavat õpet vastava hariduse saanud spetsialistide poolt, kaasates sertifitseeritud loomi. Fookuses on akadeemiliste pädevuste saavutamine, õpilaste motiveerimine, sotsiaalsete oskuste arendamine, kognitiivsete funktsioonide areng, andekate laste õppesuund, noppeõpe. Eesmärk on arendada mikrokool SädeTERA omanäoliseks ja TERA koolivõrku rikastavaks koolikohaks.

Tähe tn 4 õppehoones renoveeriti ventilatsioonisüsteem, et tagada kaasaegsele koolile vajalik õhukvaliteet. Eraldi õpperuumid sai TäheTERA juures toimetav Karlova Innovatsioonipesa. Karlova Innovatsioonipesa tegevused on olnud edukad, enamuse projektitegevustega seatud eesmärkidest on teostatud. Toimusid koolitused, konsultatsioonid ja praktikumid ainetundide läbiviimise toetamiseks ja nendes uuenduslike õppevahendite kasutamiseks. Toimib õpikogukond projekti partnerite - Tartu Erakooli, Tartu Karlova kooli ja Tartu Kunstikooli - vahel ning luuakse ühiselt õppematerjale ja õppevahendeid. Lepiti kokku innovatsioonipesa ruumide kasutuskord ja hakati ruume ning vahendeid aktiivselt kasutama ning rentima huvilistele.

Lisaks osaleb Tartu Erakool partnerina mitmes “Erasmus+” projektis. Hangiti õppevahendeid individuaalse õppe toetamiseks ja aktiivseteks vahetundideks HEV meetme projekti toel.

Lasteaia TERAKE õppe- ja kasvatustöös keskenduti Reggio Emilia lapsest lähtuvate põhimõtete elluviimisele ning alagrupitöö meetodi rakendamisele rühmades. Jätkus koostöö Tartu Ülikooliga alushariduse õpetajate praktika läbiviimisel. Pöörati tähelepanu õuesõppele ning täiendati lasteaia õueala uurimist ja avastamist võimaldavate tegevuskohtade ja vahenditega. Personali arendamisel jätkusid meeskonnakoolitused Reggio Emlia pedagoogika teemal ning koolitused õpetajate infotehnoloogia pädevuse tõstmiseks.

HuviTERA põhitegevuseks 2021/2022. õppeaastal oli huvihariduse pakkumine Tartus elavatele lastele ja noortele. Huviharidust pakuti tehnika, spordi, üldkultuuri, muusika ja kunsti valdkonnas, pannes seejuures jätkuvalt rõhku tehnikavaldkonna arendamisele. Samuti võtsime tähelepanu alla kolmanda kooliastme noored ning pakkusime neile uudseid huviringe (nt rollimängud, orienteerumine, ukulele). Huviharidust korraldasime nii

TäheTERAs, LõunaTERAs kui ka ProTERAs. Osalesime erinevatel koolide huvipäevadel (MHG, Forseliuse kool), linna üritustel (tarkusepäev, lastekaitsepäev), korraldasime ise üritusi (maleturniir Tartu kesklinnas) ja laagreid (koolivaheaja laagrid, õppeaasta lõpus valmistasime ette õpihuvilaagreid). HuviTERA osales edukalt erinevates linna projektides, tänu millele saime juurde vajalikke õppevahendeid (3D printerid).

Valmis on saanud projekt Tartu vallas, Ermi tee 11 ja Ermi tee 9 kinnistutele uue RaadiTERA lasteaed-algkooli ehitamiseks. Alustatud on koostööd arendajaga ehituskalkulatsioonide ja hangete osas..

Majandusliku poole pealt peab Hariduse Edendamise SA tegema ümberkorraldusi kulude kokkuhoiuks. Hüppeliselt kerkinud energiahinnad ja kommunaalkulud on varasemaga võrreldes tõstnud oluliselt tegevuskulusid. Jätkuvalt on kõrge surve õpetajate ja teiste töötajate palkade tõstmiseks. Vajalik on õppetasude kuni 20% tõstmine ja omatulude kasvatamine koolituste ja oskusteabe müügist.

Hariduse Edendamise SA-s töötas 2021/2022. aastal 166 töötajat.

HARIDUSE EDENDAMISE SA kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.