REIDEN AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1755 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 27 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommen

REIDEN AS hetkeolukord

Juba 1755 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 27 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Strateegiline otsus: Kliendibaasi suurendada ei soovi
Juhatuse liige Arvo Suppi (12.01.2024): „Keskendume ainult olemasolevate klientide kvaliteetsele teenindusele ja suhete hoidmisele. Kliendibaasi suurendada ei planeeri.“

Tegevusaruanne 2022

Tegevusvaldkonnad

AS Reiden (edaspidi ka „emaettevõte”) peamine tegevusvaldkond on kinnisvara arendamine, haldamine ja rentimine ning tema tütarettevõtte AS

Reideni plaat (osalus 100%) (edaspidi koos nimetatuna „kontsern”) peamine tegevusvaldkond on ehitusmaterjalide tootmine ja müük.

Valmistatakse vahtpolüstüreenist soojustusplaate, pakendeid, ehitusdetaile ja muid vahtpolüstüreenist tooteid. Teised kontserni kuuluvad ettevõtted (OÜ Reiden Dolomiit ja OÜ Reiden Termoplokk) ei oma olulist osa kontseni tegevusmahus.

Tegevusvaldkondade areng

Kontserni peamiseks turupiirkonnaks on Eesti. Kontserni müügimaht on aruandeaastal suurenenud, pakendite ja soojustusplaatide müük on võrreldes eelneva aastaga samuti kasvanud. Ekspordi osakaal moodustas 2 %. Müügikäibe oluline tõus on tingitud põhiliselt toormehindade kasvust tingitud väljamüügihindade tõusust. Vahtplastist toodete naturaalmahud vähenesid 11 %, kuid toormehindade ja toodete struktuursest muutusest tingituna kasvas müügikäive 23 %. Vahtpolüstüreenist soojustusmaterjalide tootjaid oli Eestis 2022. aastal kolm ning väiksemaid edasimüüjaid kaks. Reideni kontserni osa moodustas möödunud aastal ca 60 % vahtpolüstürooltoodete müügist Eestis.

Tooraineturg on stüreenitoorme hinna osas olnud aruandeaastal muutlik. Toorme hind on aasta lõikes tõusnud ligi 23 %. Soojuskandjate hind on tõusnud ja kulu on suurenenud tootmismahu kasvu tõttu.

Äritegevuse hooajalisus

Tootmisharust olenevalt on kontserni tootmis- ja müügitegevus üldiselt hooajalise iseloomuga, kuid aruandeaastal toimus ka talveperioodil tootmine kahes vahetuses. Talveperioodil on hoolduste tõttu tootmismaht veidi madalam ning tootmisvõimsused on rakendatud väiksema koormusega. Töötajad on rakendatud hooldusremonditöödel ning viibivad graafikujärgsel korralisel puhkusel või täiendõppekoolitustel.

Aruandeaastal toimunud investeeringud

Peamiselt investeeriti aruandeaastal tootmisprotsesside automatiseerimisse ning tehnoloogiliste protsesside täiustamisse, korrastati tootmishooneid ja infrastruktuuri ning taristut. Emaettevõtja investeeris taastuvenergia tootmisesse, rajades oma kinnistule päikesepargi.

Arendusprojektid, investeerimiskavad

Vahtpolüstüreenitootmises jätkatakse tehnoloogiliste seadmete kaasajastamist. Jätkatakse tegevust kinnisvaraarendusega tegelevates ettevõtetes ning finantsvahendite paigutamisel lähtutakse konservatiivsest finantspoliitikast nii võlakirjade kui aktsiaportfellide soetamisel.

Kvaliteet

Toodete ja protsesside kvaliteedi tagamist toetab pidev kvaliteedijärelvalve tootmises. Testimiste tase on tagatud kaasaegse labori sisseseade, koolitatud personali ning pideva sertifitseerimisasutuste järelevalvega. Tootmises on juurutatud 2+ tootmisohje süsteem.

Müük

Kontserni konsolideeritud müügitulu oli 2022. aastal 19,1 miljonit eurot. EPS (vahtpolüstüreenist) toodete müügimaht moodustas 19 miljonit eurot ning kasvas võrreldes möödunud aastaga 25 %.

Dividendipoliitika

Kontsernil puudub fikseeritud dividendipoliitika. Dividendide suurus otsustatakse lähtudes viimase aasta kasumist, kontsernis investeerimiseks vajalike vahendite summast ning juhatuse ja nõukogu ettepanekust.

Finantsseis

Kontserni finantsseis on jätkuvalt hea. Valuutakursside võimaliku muutuse mõju grupi tegevusele ei ole märkimisväärne. Intressimäärade ja väärtpaberite kursside muutused avaldavad otsest ja olulist mõju emaettevõtte finantsinvesteeringute tootlusele.

Kontserni struktuur

Aktsiaselts Reiden põhitegevuseks on kinnis- ja vallasvara haldamine ja rentimine ning kontserni kuuluvate ettevõtete juhtimine. AS Reiden on kontserni emaettevõtja. Põhiosa rendituludest laekub kontsernisiseselt, kontsernivälistele rentnikele renditakse lao- ja kontoriruume Paide mnt.

Pärnus. Emaettevõtte käive oli 2022.a. aastal 500 tuhat eurot. (2021.a. – 470 tuh. €.) Puhaskasum moodustas 1,5 miljonit € ning konsolideerimata omakapital 11 miljonit eurot. Töötajate aasta keskmine arv oli 5. Kontserni koosseisu kuulus aruandeaastal kolm

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.