MERITON HOTELS OÜ

3
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 6492 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 469 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga komm

MERITON HOTELS OÜ hetkeolukord

Juba 6492 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 469 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Majandustegevus

Meriton Hotels AS põhitegevuseks on hotellindus – majutus, toitlustus, konverentsiteenused.

Meriton Hotels AS’ile kuuluvad hotellid: Park Inn by Radisson Meriton Tallinn Hotel ja Meriton Old Town Garden Hotel.

03.04.2015 Meriton Hotels AS liitus Carlson Rezidor hotelligrupiga. Juhtimisleping Meriton Grand Conference & Spa hotelli opereerimiseks jõustus 1. juunil 2015 ja hotell kannab nime Park Inn by Radisson Meriton Tallinn Hotel.

Finantssuhtarvud Arvutamise metoodika 2022 2021

Käibe kasv (müügitulu 2022–müügitulu 2021)/müügitulu 2021 1.61 0.02

Kasumi kasv (puhaskasum 2022–puhaskasum 2021)/puhaskasum 2021 0.95 0.48

Maksevõime kordaja (käibevara–varud)/lühiajalised kohustused 0.85 0.85

Võlakordaja kohustused/varade maksumus 0.44 0.44

Ärirentaablus ärikasum/müügitulu 0.10 -0.14

Puhasrentaablus puhaskasum/müügitulu -0.01 -0.37

Investeeringud

Aruande aastal investeeris Meriton Hotels AS põhivarasse 28 tuhat eurot (2021: 66 tuhat eurot).

Äriühingu põhieesmärgiks on säilitada oma turupositsioon olemasolevatel turgudel.

Raamatupidamiskohustuslase (edaspidi Meriton) tegevus, hotellindus, on hooajaline äritegevus. Madalperiood on oktoober kuni märts ja kõrgperiood aprill kuni september. Meritoni enda tegevusega ei kaasne keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid. Küll on aga Meritoni tegevus oluliselt mõjutatud sotsiaalsetest teguritest. Meritoni puhul tuleb teda mõjutavatest sotsiaalsetest teguritest välja tuua näiteks tööhõive, palgatase ja elatustase. Kuna hotellisektor on teadupärast üks madalama palgatasemega sektoreid, siis tööhõive ja palgatase on Meritonile väga olulised mõjurid. Näiteks ühe uue jaeketi turuletulek Eestis mõjutas oluliselt teenindustöötajate palgataset Meritonis.

Meritoni tegevus toimub Eesti Vabariigi territooriumil (edaspidi Eestis). See tähendab seda, et kõik, mis Eestis toimub mõjutab suuremal või vähemal määral Meritoni tegevust. Kuid mitte ainult Eestis toimuv ei mõjuta Meritoni tegevust. Tulenevalt Eesti majanduse väiksusest ja seotusest teiste riikide majandustega, on ka teiste riikide majandustel märkimisväärne mõju Mertitoni arengule ja finantstulemustele.

Olulisemad investeeringud aruandeaasta jooksul olid köögiseadmetesse ja IT valdkonda. Olulisemad investeeringud lähitulevikus tehakse köökide epo-põrandate uuendamisse, ventilatsiooniseadmete agregaatide uuendamisse ning IT valdkonda.

2022. aastal kasvas Meritoni müügikäive umbes 2,5 korda võrreldes 2021 aastaga. Kasv oli peamiselt tingitud koroonapandeemia piirangute leevenemisest ja välisturismi aktiviseerumisest. Samuti mängis rolli inflatsioonist tulenev hinnatõus ning seeläbi kasvavad müüginumbrid.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.