VÄO PAAS OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 2858 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 37 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga ja kommen

VÄO PAAS OÜ hetkeolukord

Juba 2858 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 37 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga ja kommenteeritud 43 korda.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus.

OÜ Väo Paas on paekivist killustikku tootev ettevõte Tallinna ja Harjumaa piiril Väos. Tegutseb aastast 1992.

Kuulume Saksamaal tegutsevasse Rudolf Matthäi Industrie- und Verwaltungsgesellschaft m.b.H. & Co. KG kontserni, kus põhitegevuseks on teedeehitus ja teeehitusmaterjalide tootmine.

Majandustulemused.

Aruandeaastal jätkas OÜ Väo Paas oma põhitegevuse - paekivikillustiku tootmise ning graniitkivi ja diabaaskillustiku müügiga. 2022. a kahanes realiseerimise netokäive võrreldes 2021. a 10%.

2022 aasta oli Eesti, Euroopa ja kogu maailma majandusele erakordne 24. veebruaril alanud

Venemaa sõja tõttu Ukrainas. See muutis sisseostetavate materjalide ja energiakandjate kättesaadavust ja hindu ettearvamatult.

Killustiku hinnapakkumised meie klientidele olid tehtud arvestades teatud muutusi kütuse, elektri, varuosade ja tehnika kallinemise osas; tegelikkust ei osanud me aga prognoosida. Lisaks avaldas mõju rida poliitilisi otsuseid, mis viisid nõudluse vähenemiseni meie toodete järele.

Kui eelmisel aastal võisime kirjutada, et tänu riigi meetmetele majanduse käigushoidmiseks oli ka killustike ning graniitkivide nõudlus normaalne ja käibe langus minimaalne, siis sellel aastal seda öelda ei saa.

2022. a tulud kokku olid 3,89 miljonit € ning ettevõtte kahjum oli 350,14 tuhat €.

Killustikke ja paesõelmeid müüdi Tondi - Väo karjäärist 315 000 tonni ning Kareda karjäärist 56 000 tonni.

Jätkati paesõelmete pesemist ja müüdi 70 000 tonni toodangut.

Aruandeaastal jätkasime ka vahendatava portugali, poola ning hiina päritolu graniitkivi müüki.

Investeeringud.

2022. a moodustasid investeeringud põhivarasse 381 tuhat €. Soetasime uut kaeve- ja laadimistehnikat.

Prognoos ja keskkonnamõju.

Teeme kõik, et olla edukad ning konkurentsivõimelised nii kätte jõudnud 2023. a kui ka järgenevatel aastatel.

2023. a jätkame killustiku tootmise keskkonnasäästlikku arendamist; tööd jätkab killustiku ja sõelmete pesuliin ning jätkame oma kaevandamistegevust Väo V mäeeraldisel.

Tondi-Väo mäeeraldistel on valminud rekultiveerimisprojekt ja selle alusel toimub karjääri korrastamine.

Plaanid uute paemaardlate kasutuselevõtuks Harjumaal ja Tallinna ümbruses on nihkunud kaugemasse tulevikku. Samas nõudlus meie toodete järele püsib.

Juhtkond usub, et on kasutusele võtnud kõik vajalikud meetmed tagamaks ettevõtte jätkusuutlikkuse.

Personal ja töötasu.

OÜ-s Väo Paas töötas 2022. a 30 põhikohaga töötajat, kelle töötasude kogusumma oli 836,07 tuhat € , millelt tasuti 279,65 tuhat € sotsiaalmaksu. Juhatuse liikme hüvitist maksti koos sotsiaalmaksuga 113,58 tuhat €.

OÜ Väo Paas olulisemad finantssuhtarvud 2022. majandusaasta kohta.

2022 2021 Metoodika

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 1,3 1,7 Käibevara/ Lühiajalised kohustised

Võlakordaja 0,2 0,3 Kohustised/ Bilansimaht

Varade käibesagedus 0,6 0,7 Müügitulu/ Keskmine koguvara

Käibe puhasrentaablus (%) -9,0% 5,2% Puhaskasum/ Müügitulu x 100%

Varade puhasrentaablus, ROA(%) -0,1 % 3,5% Puhaskasum/ keskmine koguvara x 100%

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kuidas on läinud paekivi kaevandaval VÄO PAAS OÜ-l?

Harjumaal on Eesti parim paekivi ning seetõttu on seal seda ka korralikult kaevandatud. Kahjuks on aga paekivivarud vähenemas ning uute kaevanduste loomine teki
ssb.ee
Harjumaal on Eesti parim paekivi ning seetõttu on seal seda ka korralikult kaevandatud. Kahjuks on aga paekivivarud vähenemas ning uute kaevanduste loomine tekitab kaevandajate ning kohaliku omavalitsuse vahele konfliktse olukorra. Küsimus on selles, kas kaevandaja peaks esitama taotluse omavalitsusele uuringulubade ja kaevanduste jaoks või peaks riik juba varasemalt paika sättima, kus mida teha tohib ning seejärel alles kaevandajad mängu tooma? Vaatame kuidas on läinud paekivi kaevandaval VÄO PAAS OÜ -l. "Kui omavalitsusel jääb õigus vetostada kõiki uuringu- ja arengulubasid, siis see

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.