PLAAT DETAIL OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 7975 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 133 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja komme

PLAAT DETAIL OÜ hetkeolukord

Juba 7975 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 133 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommenteeritud 50 korda.

Tegevusaruanne 2022

Plaat Detail OÜ põhitegevusalaks on mööblimaterjalide import ja hulgimüük Baltimaades ning kõrgsurvelaminaadiga kaetud aknalaudade, tööpindade, mööbliuste ja muude mööbli- ning sisustuskomponentide tootmine ja hulgimüük. Plaat Detail OÜ esindab Baltikumis maailma suurimat kõrgsurvelaminaadi tootjat FORMICA, samuti ka Garnica, Alucoili, Fipro, Arpa ja Homapali tooteid.

Plaat Detail OÜ äritegevus ei ole hooajaline ning äriühingu majandustegevus pole tsükliline, samuti ei kaasne Plaat Detail OÜ majandustegevusega olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid. Majandusaasta jooksul ega ka aruande koostamisperioodil pole ilmnenud valuutakursside, intressimäärade ja börsikursside muutumisega seonduvaid riske.

2022. aasta müügitulu oli 14,8 miljonit eurot, mis suurenes võrreldes 2021. aastaga 1%. Eksport moodustas 59% müügitulust, ulatudes 8,7 miljoni euroni. 2022. aasta kasum oli 982 tuhat eurot, vähenedes võrreldes 2021 aastaga 16%. Müügitulu suurenemise tingis peamiselt COVID-19 oodatust väiksem mõju majanduskeskkonnale. Samuti nägime ette tooraine kriisi meie sektoris ja suurendasime juba 2021 alguses oluselt laovarusid, mis omakorda aitas tagada stabiilsed tarned meie klientidele, isegi kui nõudlus kasvas.

2022. aastal oli ettevõtte keskmine töötajate arv 52 ning tööjõukulu 1,5 miljonit eurot, sh. juhatuse töötasud koos sotsiaalmaksudega 44 tuhat eurot. Preemiaid, boonuseid ega muid soodustusi juhatuse liikmetele 2022. aastal ei makstud.

2023 aastal plaanib Plaat Detail jätkata ettevõtte digitaliseerimisega. Käesoleva aasta alguses oleme saanud ka digitoetuse, mille abil on plaanis tootmist ja protsesse läbi digitaliseerimise veelgi tõhustada. Samuti oleme alustanud ettevõtte süsiniku jalajälje hindamise protsessiga.

2023 aasta osas on samas ka palju ebakindlust, eelkõige Ukraina sõja, inflatsiooni ja EURIBORI tõusu tõttu. Kõik see teeb ennustamise väga raskeks, aga tänases seisus, prognoosime majanduskeskonna aeglustumist 2023 aasta lõpus ja 2024 aasta alguses, mis kindlasti mõjutab ka mööblisektorit.

Ettevõtte peamised suhtarvud: 2022 2021

Käibe kasv (langus) 1% 29%

Kasumi kasv (langus) -16% 105%

Puhasrentaablus 7% 8%

Lühiajaliste kohustiste 2,60 2,37 kattekordaja

ROA 11% 14%

ROE 15% 20%

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid:

Käibe kasv (langus) (%) = (aruandeaasta müügitulu – eelneva aasta müügitulu) / eelneva aasta müügitulu * 100

Kasumi kasv (langus) (%) = (aruandeaasta puhaskasum – eelneva aasta puhaskasum) / eelneva aasta puhaskasum * 100

Puhasrentaablus (%) = aruandeaasta puhaskasum / aruandeaasta müügitulu * 100

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja (kordades) = aruandeaasta käibevara / aruandeaasta lühiajalised kohustised

ROA (%) = aruandeaasta puhaskasum / aruandeaasta varad kokku * 100

ROE (%) = aruandeaasta puhaskasum / aruandeaasta omakapital kokku * 100

Jaen Uussalu

Juhatuse liige

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Laminaatkant vs ABS kant

Pärast laminaadi pressimist ja detaili mõõtu lõikamist jäävad sisuplaadi servad nähtavale. Saavutamaks kaunis tulemus ja kaitsta sisuplaati väliste tegurite (nt
plaatdetail.ee

1. märtsist läheme üle uuele ERP-ile

Alates 1. märtsist 2024 läheb Plaat Detail üle uuele ERP süsteemile (majandustarkvarale). Seoses üleminekuga, aga ka juba praeguses juurutamise lõppfaasis, võib
plaatdetail.ee

Puit vs kõrgsurvelaminaat – kumba valida?

Kas valida puit või selle alternatiiv – puidumustriga kõrgsurvelaminaat? Selle küsimusega seistakse tihtipeale silmitsi, kui tarvis mööblimaterjali valida. Kuig
plaatdetail.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.