DPD EESTI AS

2
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 10 860 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 129 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,3 punktiga ja kom

DPD EESTI AS hetkeolukord

Juba 10 860 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 129 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,3 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Tegevusaruanne 2022

DPD Eesti AS-i põhitegevusala on väikesaadetiste sisemaine ja rahvusvaheline transport. Ettevõte kuulub 100% Groupe La Poste (Prantsuse Posti) tütarettevõttele GeoPost.

24.veebruaril 2022 alustas Venemaa sõjalisi operatsioone Ukraina vastu. Sellele vastasid lääneriigid märkimisväärsete majandussanktsioonidega. Ettevõttel ole olnud äritegevust sanktsioneeritud isikutega, kaupade/teenuste tarnijate hulgas ei ole olnud Venemaa ega Ukraina ettevõtteid. Suurimat mõju 2022 aastal avaldas DPD Eestile sisendhindade kiire kasv, mida vedasid peamiselt kütus ja energia. Olulist rolli mängis julgeolekuohust tingitud tarbija ostukäitumise muutus ja ettevaatlikkus, mis korrigeeris ostude sagedust ja pani eelistama soodsamate teenuste kasutamist. Nendest mõjuritest tingituna kasumlikkus langes, kuid käive siiski ületas eelnevat aastat. 2022 aastal keskendusime pakiautomaatide võrgustiku arendamisel olemasoleva 55 pakiautomaadi laiendamisele. 2022.aastal ja majandusaasta aruande koostamise perioodil ei ilmnenud olulisi valuutakursside ega börsihindade muutumisega seonduvaid riske – ettevõtte arveldused toimuvad olulises osas asukohariigi valuutas ehk eurodes, börsihindadega seotud tehingud ja kokkulepped puuduvad.

2022 aastal maksis DPD Eesti AS aktsionäridele dividende summas 1 800 000 eurot.

2023 aastaks ootame väga tagasihoidlikku kasvu, mis on valdavalt tingitud majanduse läbivast madalseisust terve aasta jooksul. Sellele vaatamata jätkame investeerimist keskkonna jalajälje vähendamisse, soetades enam kui 15 täiselektrilist kaubikut ja lisades täiendavat võimekust pakiautomaadi võrgustikku.

DPDgroupi vastutustundliku ettevõtluse strateegia on Driving Change, mis keskendub viiele põhilisel valdkonnale:  Süsinikuneutraalne pakivedu – kõik meie pakid on süsinikuvabad  Tark linnalogistika  Innovatiivne ettevõtlus  Kohalikud kogukonnad  Esimene valik tööandjana

DPDgroup jätkusuutlikkuse raport on leitav meie kodulehel https://www.dpd.com/ee/et/jatkusuutlikkus/

Seoses e-kaubanduse ja pakkide kättetoimetamise sektorite kiire kasvuga on DPDgroup kinnitanud ja avalikustanud ambitsioonika eesmärgi viia oma süsinikdioksiidiheite nulli 2040. aastaks – kümme aastat varem, kui seda näeb ette Pariisi kokkulepe.

Kohustume vähendama kasvuhoonegaaside mahtu 2030. aastaks 43% ja 2040. aastaks 90% (võrreldes aastaga 2020). Lisaks neutraliseerime ka kõik jääkheitmed (umbes 10%) asjakohaste tasaarvestusprojektide kaudu alates 2040. aastast.

Vastav lubadus on esitatud Teaduspõhiste Eesmärkide algatusele (Science Based Target initiative, SBTi), rahvusvahelisele organisatsioonile, mis annab ettevõtetele selgelt määratletud juhiseid ja suuniseid heitkoguste vähendamiseks kooskõlas Pariisi kokkuleppega. Selle eesmärk on piirata aastaks 2040 globaalse temperatuuri tõusu 1,5 °C võrra. DPDgroup loodab saada SBTi poolt oma algatusele heakskiidu 2023. aasta alguses.

2022 aastal osalesime Eesti Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi poolt läbiviidavas Vastutustundliku

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.