VALJALA SÖÖDATEHAS AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 5166 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 124 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja komme

VALJALA SÖÖDATEHAS AS hetkeolukord

Juba 5166 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 124 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja kommenteeritud 19 korda.

Tegevusaruanne 2022

Üldinfo

AS Valjala Söödatehas põhitegevusaladeks on põllumajandusloomadele mõeldud täissöötade ja täiendsöötade tootmine ning seakasvatus. Eelnevatel aastatel tegelesime ka biogaasist taastuvenergia tootmisega, mille lõpetasime selle tegevuse ebarentaabluse tõttu.

Kontsernis tervikuna oli põhitegevusalaks sealiha tootmine. Tootmismaht sealiha osas oli läbi aasta stabiilne. Müügitulu võib aga lühikese aja jooksul olla väga muutuv kuna sealiha maailmaturu hind võib väga kiiresti muutuda seoses pakkumise ja nõudluse tasakaaluga. Seda viimast on just eriti viimasel ajal maailmas mõjutanud erinevad riikidevahelised kaubandussanktsioonid, Sigade

Aafrika katku levik ja Covid-19 viiruse levikust tingitud ebastabiilsus kogu maailmas. Aruande aastal oli liha hind 10 aasta madalaim ca 1,20 kg kohta. Aruande aastal saime kahju 60 eurot iga nuumiku kohta.

Kontsernist välja müüdavad söödad ja elussead turustame Eestis.

Aruande esitamise ajaks oleme kohtule esitanud ettevõtte saneerimiskava, et tagada ettevõtte edasine toimimine, mis on ka kohtu poolt 2023.a. alguses kinnitatud

Äritegevuse ülevaade 2022.a. oli AS Valjala Söödatehas kontserni müügitulu 8239 tuh. eurot. Müügitulust suuremad mahud moodustasid sigade müük 29% ning söötade ja söödamaterjali müük 65%. Segasöötasid tootis Söödatehas 15 648 T. Teravilja kuivatati 2022.a.

koristusperioodil 1 750 T.

AS Valjala Söödatehas kontserni kuulus majandusaasta lõpu seisuga 2 seafarmi, milles kokku kasvatati hetkel 2800 siga.

Keskmine sealiha kokkuostuhind 2022.a. oli Eestis alla aastate keskmise. Bilansimaht aasta lõpul oli 12842 tuh.eurot.

Aruandeperioodi puhaskahjumiks kujunes 727 tuh. eurot.

Eesmärgid 2023.a. on veelgi efektiivistada sealiha tootmist.

Investeeringud

AS Valjala Söödatehas kontserni investeeringud kokku 2022. a. olid 83 tuh.eurot. Investeeriti olemasolevate hoonete ja seadmete parendustesse ning traspordivahenditesse. Suuremahulisi investeeringuid ette ei võetud, kuna majanduslik seis oli ebakindel ja suuremaid investeeringuid ei võimaldanud.

Personal

AS Valjala Söödatehas kontserni keskmine töötajate arv 2022.a. oli 22 ja töötajaile maksti töötasuks 262 tuh.eurot. 2021. a. olid vastavad arvud 22 ja 307 tuh. eurot. AS Valjala Söödatehas juhatus koosneb ühest liikmest ja nõukogu kolmest liikmest. Nõukogu liikmetele ja juhatuse liikmele maksti töötasuks 28 tuh. krooni. Juhatuse liige täidab tegevjuhi ülesandeid.

Eesmärgid järgmiseks majandusaastaks 2023.a. planeerime söödatehases täissöötade osas tootmismahu säilimist. Uusi tooteid arenduses ette ei nähta.

Seakasvatusettevõtetes planeerime jätkuvalt kasvatada efektiivsust nii tööjõu osas kui ka parandades tootmisnäitajaid.

Planeeritavad investeeringud 2023 aastaks ei ole.

Majandusaasta finantssuhtarvud 2022 2021

Ärikasumi määr -7% -2 %

Puhasrentaablus -9% 6 %

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 0,9 1,1

ROA -6% 5 %

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid: · Ärikasumi määr(%)=ärikasum/müügitulu*100 · Puhasrentaablus(%)=puhaskasum/müügitulu*100 · Lühiajaliste kohustuste kattekordaja(kordades)=käibevara/lühiajalised kohustused · ROA(%)=puhaskasum/varad kokku*100

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.