HANSA CANDLE AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 6984 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 78 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,8 punktiga ja kommen

HANSA CANDLE AS hetkeolukord

Juba 6984 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 78 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,8 punktiga ja kommenteeritud 8 korda.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

AS Hansa Candle põhitegevuseks on küünalde tootmine ja turustamine Eesti Vabariigis ja välismaal. Toodete nomeklatuuris on nii sise- kui ka õueküünlad. Väiksemas mahus toodeti ja müüdi süütevahendeid.

Tulud, kulud ja kasum

Aruandeaastal oli AS Hansa Candle müügitulu 32 764 tuhat eurot, suurenedes aastaga 44%. Müügitulust moodustas omatoodangu müük 94% ja ostetud kaupade müük 6%. Tulenevalt küünalde müügi sesoonsusest moodustas käive perioodil august - detsember aastasest müügitulust 63%.

Ettevõtte müügitulust moodustas eksport 2022. aastal 95% ja müük Eestis 5%.

Võrreldes eelmise aruandeperioodiga suurenesid Kaupade, toorme ja materjali kulud 47%, Mitmesugused tegevuskulud 12%. Kulude suurenemine tulenes ennekõike ostetavate kaupade ja teenuste hinnatõusust.

Ettevõtte finantskulud kasv on seotud saadud laenude teenindamise kulude suurenemisega ning ühinemisega teise ettevõttega.

AS Hansa Candle majandusaasta kahjumiks kujunes 2 136 919 eurot, ettevõtte ärikasum oli 1 126 552 eurot.

Peamised finantssuhtarvud

Näitaja Suhtarvude arvutamise metoodika 2022 2021

Müügitulu EUR 32 763 638 22 704 948 (müügitulu 2022- müügitulu

Müügitulu muutus % 44 14 2021)/müügitulu 2021*100

Kahjum/puhaskasum EUR -2 136 919 -516 686

Puhasrentaablus % puhaskasum/müügitulu*100 -6 -2

Käibevarad EUR 12 896 059 9 582 335

Käibekapitali osakaal (käibevarad - lühiajalised 20 25 käibest % kohustised)/müügitulu*100

Lühiajaliste kohustiste käibevarad/lühiajalised kohustised 2 2,4 kattekordaja kordades

ROA % puhaskasum/varad kokku*100 -14 -4

ROE % puhaskasum/omakapital kokku*100 -42 -7

Finantsriskide juhtimine

AS Hansa Candle loeb finantsriskideks riske, mis on otseselt seotud põhitegevusega ja mis kahandavad ettevõtte finantsvõimet.

Finantsinstrumentide kasutamisega kaasnevad ettevõttele järgmised finantsriskid: (cid:127) krediidirisk, mis tuleneb peamiselt nõuetest ostjate vastu. Klientidega seotud krediidiriski vähendamiseks on kasutatud avansiliste ettemaksete nõuet uutele klientidele ja klientidele, kelle maksevõimes on põhjust kahelda. Krediidiriski maandamiseks viiakse enne suuremahuliste lepingute sõlmimist läbi kliendi taustauuring. Krediidiriski juhtimist toetab ka perioodiline klientide maksekäitumise jälgimine ja vajadusel meetmete rakendamine nõuete rahuldamiseks. Suur osa nõuetest klientidele on kaetud krediidikindlustusega. Aruandekuupäeva seisuga on kõik teadaolevad ebatõenäoliselt laekuvad summad alla hinnatud.

(cid:127) tururisk, mis on finantsinstrumentide õiglase väärtuse muutumise risk tulenevalt turuhindade muutustest. Tururisk hõlmab: (cid:127) valuutarisk, mis on risk, et finantsinstrumentide õiglane väärtus või rahavood kõiguvad tulevikus valuutavahetuskursi muutuste tõttu. Valuutariski maandamiseks on suur osa ettevõtte lepingutest, kaasa arvatud laenu- ja kapitalirendilepingud europõhised.

(cid:127) hinnarisk on seotud investeeringutega omakapitaliinstrumentidesse. AS-l Hansa Candle ei eksisteeri selliseid investeeringuid, mistõttu finantsinstrumentidest tulenev hinnarisk puudub.

(cid:127) intressirisk, mis on selline risk, kus intressimäära tõustes võib kohustustelt tasutavate intressikulude suurenemine oluliselt mõjutada ettevõtte tegevuse tulemuslikkust. AS Hansa Candle intressirisk on seotud finantsettevõttelt saadud pikaajalise võlakohustisega, mis kannab ujuvat intressimäära. Intressirisk on seotud Euribor-i võimaliku kõikumisega. Aruandeaastal oli Euribor väikeses tõusus, 2023. aastaks prognoositakse

Euribor'ile tõusu kuni 3,5%-ni. Ettevõtte juhtkond on hinnanud intressiriskide ulatust ja peab neid ebaolulisteks.

(cid:127) likviidsusrisk on risk, et ettevõtjal tekib raskusi oma finantskohustistega seotud kohustuste täitmisel rahavoo puudujäägi tõttu.

Likviidsusriski maandamiseks kasutab AS Hansa Candle erinevaid finantseerimise allikaid - laenud, kapitalirent, samuti ostjate nõuete ja tarnelepingute regulaarne monitooring. Rahavoogusid planeeritakse ja kontrollitakse jooksvalt.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Maailma suurim kaubanduskett tellis HANSA CANDLE AS-i küünlaid

Maailma suurim kauplusekett Walmart tellis Viljandi küünlatootjalt  HANSA CANDLE AS  konteineri teeküünlaid, kirjutab  Sakala.  Seepärast vaatame, kuidas on ett
ssb.ee
Maailma suurim kauplusekett Walmart tellis Viljandi küünlatootjalt HANSA CANDLE AS konteineri teeküünlaid, kirjutab Sakala. Seepärast vaatame, kuidas on ettevõttel seni läinud. HANSA CANDLE AS alustas peaaegu 22 aastat tagasi, mil juhatuse liige Tarvo Moss selle asutas, tegemist oli tema esimese ettevõtluskogemusega. HANSA CANDLE AS valdkond on muu mujal liigitamata tootmine. Samas valdkonnas tegutseb 2018. aasta seisuga kokku 191 etevõtet, kes annavad tööd kokku 918-le inimesele ja kogu valdkonna tänavune käibeprognoos on 91,01 miljonit eurot. HANSA CANDLE AS -i varad ja

HANSA CANDLE AS teeb elu romantiliseks ilma käibemaksu maksmata

Harri Aaltoneni ,  Andre Aava  ja  Tarvo Mossi  juhitav  HANSA CANDLE AS  hoolitseb juba 1996. aastast saati selle eest, et eestlastel (ja mitte ainult - ettevõ
ssb.ee
Harri Aaltoneni ,  Andre Aava ja  Tarvo Mossi juhitav  HANSA CANDLE AS hoolitseb juba 1996. aastast saati selle eest, et eestlastel (ja mitte ainult - ettevõte teeb ka eksporti 15-sse välisriiki) oleks küünlavalgust. Kuigi pimeduse peletamiseks on tänapäeval ammu juba hoopiski efektiivsemad lahendused olemas, on vanas heas küünlas midagi asendamatut ja seda tõestavad ka ettevõtte käibenumbrid. Aegajalt süütame me kõik mõne küünla. Põhjuseid on ju erinevaid - kas soovime oma ellu rohkem romantikat, tähistame jõule või läks lihtsalt elekter ära. Ilmselgelt on jõuluaeg just küünaldeärile

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.