ASTRI AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 9163 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 57 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga komme

ASTRI AS hetkeolukord

Juba 9163 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 57 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

AS Astri kuulub Astri ettevõtete gruppi, mille tegevusalaks on multifunkstionaalsete elukeskkondade, sh kaubandusliku kinnisvara arendamine ning üüri- ja haldamisteenuste osutamine. Astri Grupi ettevõtetele kuuluvad Balti Jaama Turg, Depoo ja Keskturg Tallinnas,

Lõunakeskuse kaubanduspark Tartus, Astri ja Fama Keskused Narvas, Pärnu Keskus Pärnus ja grupi rohestrateegiat elluviiv ettevõte

Roheline Astri OÜ. Kokku on Astri grupi ettevõtete hallata ligi 200 000 m2 pinda neljas Eesti linnas.

AS Astri peamisteks tegevusaladeks aruandeaastal oli kinnisvara arendustegevus ning erinevate kinnisvara-alaste teenuste osutamine.

Tegeleti projektijuhtimis-, õigusabi- ja finantsteenuste osutamisega nii Astri grupi kui ka teistele kinnisvara alal tegutsevatele ettevõtetele. AS Astri osutas projektijuhtimis- ja arendusteenuseid enda tütarettevõtetele OÜ Lõunakeskus, OÜ Astri Internet ja OÜ

Roheline Astri ning Astri ettevõtete gruppi kuuluvatele või grupiga seotud ettevõtetele AS Astri-Narva, OÜ Fama Invest, OÜ PK

Arendus, OÜ Rending, OÜ Aida Arendus, OÜ Balti Jaama Turg, OÜ Astri Kinnisvara, OÜ Astri Keskarendus ja OÜ Keskturg.

Astri konsolideerimisgruppi kuuluvad emattevõte AS Astri ja tema poolt konsolideeritavad tütarettevõtted OÜ Lõunakeskus, OÜ Astri

Internet ja OÜ Roheline Astri. AS Astri omab nii OÜ-s Lõunakeskus, OÜ-s Astri Internet kui ka OÜ-s Roheline Astri 100%-list osalust.

OÜ Lõunakeskus on AS Astri tütarettevõtetest suurim. Tartu ja Lõuna-Eesti kaubandusturul 2022. aastal olulisi muudatusi ei toimunud.

COVID-19 pandeemia järelmõjud ulatusid küll aruandeaasta esimesse kvartalisse, kuid kokkuvõttes võib öelda, et 2022.a oli hea aasta- esimene suuremate tagasilöökideta tegevusaasta peale 2020-2021 covid-perioodi.

Tänu uuendusmeelsusele ja heale positsioneeringule püsib Lõunakeskus jätkuvalt Tartu kaubanduskeskuste hulgas kindlal liidripositsioonil.

Inimtegevusest tingitud kliimamuutused on praeguse põlvkonna üks suuremaid probleeme, mille lahendamisel on ettevõtetel oluline roll. Astriga seotud ettevõtete grupp on võtnud kindla kursi rohelisema tuleviku suunas ning sellest ajendatuna asutati grupi rohestrateegia elluviimiseks 2020.a juunis AS Astri 100% tütarettevõttena Roheline Astri OÜ.

Astri rohestrateegia tegevusi võib jagada kolme valdkonda: 1. Hooned ja energeetika.

2. Transport ja linnaruum.

3. Ringmajandus ja vastutustundlik tarbimine.

Roheline Astri OÜ tegeleb Astri grupi üksuste nõustamise ja toetamisega energiasäästu- ja keskkonnaalastes küsimustes. Samuti pakutakse tuge ka ülalpool nimetatud teistes valdkondades. Aruandeaastal oli Roheline Astri OÜ üheks suuremaks ülesandeks Astri

Keskarendus OÜ-le kuuluva Keskturu kinnistu tulevase hoonestuse optimaalse energiakasutus ja -tootmise projekti väljatöötamine.

Lisaks rajati ka kaks 50kW päikeseparki grupi kaubanduskeskuste katustele.

Astri Internet OÜ tegeleb Astri grupi ettevõtete põhitegevuste toetamisega läbi erinevate IT-lahenduste ja digiarenduste. Ettevõttesse on koondatud enamik grupi tehnoloogiaga seotud projektidest. Astri Internet OÜ juhib ja pakub projektidele tsentraalset tuge.

Emaettevõte plaanib jätkuvalt keskenduda kinnisvaraprojektide arendamisele ja sellealase teenuse osutamisele teistele ärikinnisvaraga tegutsevatele ettevõtetele. Samuti tegeletakse jooksvate juhtimis- ja abiteenuste (s.h. finants-, raamatupidamis-, juriidiliste-, personali- ja projektijuhtimisteenuste) osutamisega. Aruandeaastal olulisi investeeringuid ei tehtud.

AS Astri majandustegevus on stabiilne ning ei ole aasta lõikes tsükliline.

AS Astri pangalaenud on pikaajalised ja ettevõte on laenude osas kuni 2025. aastani hästi struktureeritud ning refinantseerimisriskid kaetud. AS Astri ei kasutanud aruandeaastal finantsinstrumente intressiriskide maandamiseks ja ei plaani lähiaastal ka seda teha.

Ettevõtte tulu- ja kulubaas on mõlemad 100% euros, st valuutarisk puudub.

AS-l Astri ei ole kehtestatud kindlat dividendipoliitikat, mida jälgida. Dividende makstakse vastavalt tütarettevõtete majanduslikule olukorrale, jälgides laenulepingutes pankadega kokkulepitud tingimusi.

Statistikaameti andmetele langes Eesti sisemajanduse koguprodukt (SKP) aruandeaastal 1,3%. 2022.a IV kvartalit eraldi vaadates süvenes langus veelgi ning võrreldes 2021. sama perioodiga langes SKP 4,1%. See annab alust arvata, et 2023.a I poolaastal majanduslangus jätkub ning kogu aasta SKP võib tulla negatiivse märgiga.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu suurenes aruandeaastal kokku 2% võrra. Aasta lõppes siiski nukramates toonides - detsembri sama näitaja oli -7%. 2023.a I kvartalis müügitulu langus päsivhindades süvenes ja jõudis -13% juurde märtsikuus. Kõrge inflatsioon, kasvanud energiahinnad ja baasintressimäärad avaldavad otsest mõju lõpptarbija ostukäitumisele. Seda ei leevenda ka 2022. aasta keskmise brutokuupalga tõus ligi 9%.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.