TANK OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 4123 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 33 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga komme

TANK OÜ hetkeolukord

Juba 4123 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 33 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Äritulemuselt peame 2022 aastat rahuldavaks. Aasta esimene pool tõi majja suurte ning mahukate kliendi projektide ja kampaaniate ettevalmistamist ning käivitamist. See omakorda tekitas ka väljakutseid meie võimekusele töömahtu oskuslikult juhtida ning püsida projektidega tähtajas. Saime sellega kokkuvõtvalt edukalt hakkama ning ei vajanud riski võtmist, et hüppeliselt meeskonnaliikmete arvu suurendada.

Pärast Cov-idist tulenevaid piiranguid oli 2022 ka esimene aasta, kus panustasime senisest enam nii projektijuhtide kui loovmeeskonna koolitamisele ja aasta lõpus veel ka ühisele meeskonnakoolitusele. Veebruaris alanud sõda Ukrainas ja saabuva majanduskriisi jutud hakkasid hoogu võtma vastu suveperioodi ning teise poolaasta energiahindade tõus andis oma märke ka klientide äritegevuses. Paljude klientide fookus oli kasvavate kulude juhtimisel ning turundustgevustes oldi ettevaatlikumad ning tarbija käitumist pidevalt monitooriv. Sellest taustast tulenevalt oli ka languses Tanki teise poolaasta müük ning tuli pingutada, et äritegevust kuude lõikes plusspoolel hoida.

Võrreldes eelneva perioodiga kasvas Tanki müügitulu pea 40%, kuid kulude kasv ca 20% kahandas omakorda ärikasumit ning kokkuvõtvalt ei saa pidada 2022 aastat ettevõttele piisavalt tulusaks. Kliendiportfelli stabiilsust tagasid peamiselt 2021 lõpus lisandunud kliendid ja brändid nagu

Kalev ja Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus. Pikaajalised kliendid olid oma tegevustes konservatiivsemad ja investeeringuid uutesse ärisuundadesse või tootearendusse 2022 aastal ei tehtud. Tanki põhiteenuste ekspordis oli võrreldes eelneva perioodiga muutus sihtturgude lisandumisel. Pakuti ja müüdi teenust Euroopasse, Prantsusmaa ning Suurbritannia turule.

Juhtkonna hinnangul ei oma intressimäärade, valuutakursside ja börsikursside muutused ettevõtte tegevusele olulist mõju. Eeltoodutest kõige suurema mõjuga on intressitasemete muutumisest tulenev võimalik finantskulu suurenemine, kuid ka see on seoses väikese laenumahuga ulatuses mis ei mõjuta ettevõtte finantstulemusi järgnevatel perioodidel. Riskide hindamisel kasutame stsenaariumite hinnanguid.

Tanki meeskonnas arvuliselt muudatusi ei toimunud vaid vahetusid mõningatel positsioonidel töötavad inimesed, kes tõid meeskonda uusi ja värskeid teadmisi juurde. Töökorralduslikult on uus kontor end tõestanud hea tööõhkkonna loomisel ning vajaliku suhtluse ning koostöö tagamisel. Uute klientide portfelli lisandumisega töö käis suuresti aasta teises pooles, võeti osa erinevatest konkursitest nii avalikus- kui erasektoris, kuid kahjuks edukus oli seekord kasinam. Erasektori klientidest lisandus portfelli Coop Eesti Keskühistu. Hästi õnnestus hoida kliendisuhte ja koostöölepingu jätkumist avaliku sektori pikaaegsete klientidega Tallinna Lennujaam, Tallinna Tehnikaülikool ja Töötukassa.

Tihe koostöö käis edasi Turundajate Liiduga (TULI), et panustada sektori arengusse Eestis. TULI turustandardite töögrupi tööd vedades ning tehes koostööd TTJA ja MKM-iga valmis 2022 kevadel uus juhend finantsteenuste reklaamile. Aasta teises pooles oli hea meel kuulda MKM-i poolt valmisolekust avada ning võtta töösse Reklaamiseaduse uuendamise ning kaasajastamise projekt, mille edasiste sammude kokkuleppimisega koostöös TULIga alustati tegevust.

2023 aastaks on Tank pannud lisaks müügitulu kasvatamisele eesmärgile täpsemalt jälgida ning monitoorida jooksvamalt projektide kasumlikkust ning reaalset ajakulu klientide tööde teostamisele. Soovime seeläbi paremini ja täpsemini juhtida kliendi projektide eelarveid ning ettevõtte müügitegevust ja selle kasumlikkust. Arendame edasi digiteenuseid ning oma meeskonda, et pakkuda neis kanalites lahendusi, mis on meeldejäävad ning rohkem meediakanalist ning meediastrateegia spetsiifikast lähtuvad.

Jätkame panustamist valdkonda laiemalt. Leiame teemasid ning hoiame end pildil läbi erineva enesepromo, väärtustame ning arendame ja koolitame oma meeskonda, et olla jätkuvalt Eesti turundusjuhtide seas tuntuim ning strateegiliselt hinnatuim loovagentuur.

Finantsuhtarvud: 2022 2021

ROE (%) puhaskasum/ omakapital kokku * 100 70% 61%

ROA (%) puhaskasum/ varad kokku * 100 23% 92%

Käibe puhasrentaablus (%) puhaskasum/ müügitulu * 100 6% 8%

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja käibevara/lühiajaline kohustus 1,15 1,41

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Raul Puusepp: Eesti majandus vajab välistöötajaid appi, aga targalt

The post Raul Puusepp: Eesti majandus vajab välistöötajaid appi, aga targalt appeared first on Eesti Kaupmeeste Liit.
kaupmeesteliit.ee

Kaupmeeste Liit valis uue juhatuse. Juhatuse esimehena jätkab Raul Puusepp

The post Kaupmeeste Liit valis uue juhatuse. Juhatuse esimehena jätkab Raul Puusepp appeared first on Eesti Kaupmeeste Liit.
kaupmeesteliit.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.