DENTSU ESTONIA AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 2661 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 57 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga aga komme

DENTSU ESTONIA AS hetkeolukord

Juba 2661 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 57 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Dentsu Estonia AS ja tema koosseisu kuuluvad agentuurid pakuvad kodumaistele ja rahvusvahelistele ettevõtetele äri – ja turunduskommunikatsioonialaseid nõustamisteenuseid. Konsolideerimisgrupi põhitegevusvaldkonnaks on strateegiline nõustamine, turunduskampaaniate planeerimine ja elluviimine, meediastrateegiate väljatöötamine, meedia planeerimine ja ost ning uuringute, analüütika ja digiturundusega seotud teenuste pakkumine.

Kontserni struktuur:

Emaettevõtja - Dentsu Estonia AS

Tütarettevõtja - Dentsu Latvia SIA 100% osalus

Tütarettevõtja - Dentsu Lithuania UAB 100% osalus

Dentsu Estonia AS kuulub maailma ühte juhtivasse turunduskommunikatsiooni kontserni Dentsu International, mis tegutseb 150 riigis ja kus töötab ligi 60 000 inimest. Dentsu Baltikumi kontsern on Baltikumi üks suuremaid turundusettevõtteid, kus töötab ligi 140 spetsialisti erinevatest valdkondadest.

Dentsu Estonia AS konsolideerimisgrupi koosseisus tegutsevad juhtivad meediaagentuurid Carat ja dentsu X, digitaalmeedia agentuur iProspect ning Eestis ka analüütikaettevõte Data2Decisions.

Tulemused

Majandusaasta 2022. oli konsolideerimisgruppi kuuluvatele ettevõtetele kokkuvõttes stabiilse iseloomuga aasta, kuigi lõppenud aasta majanduslikud tingimused esitasid ettevõttele väljakutse. Kontserni koondkäive siiski kasvas, tulenevalt eelkõige Dentsu Lithuania UAB ärimahtude kasvust.

Dentsu Estonia AS Eesti tegevuse mahud mõnevõrra kahenesid, kuna aastal 2021. olid mahud koroonaepideemia järgselt ajutiselt kasvanud ning 2022. veebruaris alanud sõda Ukrainas mõjutas paljude klientide tegevuskeskkonda – põhjustades üleüldist ebakindlust, plaanide muutmist ja edasi lükkumist ning tarneraskuseid. Samuti mõjutas klientide tegevuskeskkonda ja otsuseid sügisel alanud intresside tõus ning üleüldine tegevuskulude kallinemine. Nimetatud sündmusi saab nimetada 2022. aasta suurimateks väljakutseteks, mis omakorda tähendas ka Dentsule endale kasvanud kulusid ning käibetsükli pikenemist. Positiivne on, et ettevõtte kliendibaas püsis 2022. aastal suuresti stabiilne.

Vastukaaluks mõningasele käibe vähenemisele Eestis suurenesid tegevusmahud Leedu ettevõttes, mis parandas oma turupositsiooni mõne olulise kliendi võitmisega. Dentsu Latvia SIA käive püsis varasema aastaga sarnases suurusjärgus. Vaatamata ebakindlale aastale suudeti ka

Lätis olemasolevate klientide tegevusmahte hoida ning võita ka uusi kliente.

Kokkuvõttes oli kontserni 2022. aasta käive oli 49,4 miljonit eurot ning aruandeperioodi majandustulemuseks on 391 tuhat eurot kasumit.

Dentsu jätkas 2022. aastal kuluefektiivsuse tõstmist, tööaja ja hinnastamise regulaarset mõõtmist. Oluline on märkida, et 2022. aastal oli Dentsu

Estonia AS kõrge teenuskvaliteediga ettevõte – jätkuvalt hindasid kliendid rahuloluindeksi uuringutes Dentsut pea maksimumilähedase hindega.

Dentsu Estonia AS jätkab püüdlusi vähendamaks keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid. Ettevõte raporteerib rahvusvahelise grupi siseselt kasutatud vee- ja energiakulusid. Samuti jätkame koostööd ettevõttega GreenDice, kes tegeleb arvutite ringmajandusega. Dentsu Estonia AS kasutuses eluea ära elanud arvutid tehakse korda ning lähevad heategevuseks.

Kontsernil puuduvad valuutakursside riskid, kuna enamus grupi tehingutest toimuvad eurodes. Intressimäära riske ei ole, kuna kontsernil puuduvad olulised laenud või muud kohustused. Aruandeperioodil kontsernis dividende ei makstud.

Alanud 2023. aastal saab olema varasematest aastatest enam majanduslikke väljakutseid, kuna 2022. aastal ilmnenud majanduslikud tingimused nagu üleüldine ebakindlus, tarneraskused ning tegevuskulude tõus mõjutavad jätkuvalt Dentsu Estonia AS kliente. Sellele vastukaaluks keskendub ettevõte jätkuvalt töös kasutatavate tehnoloogiate arendamisele, kliendikogemuse täiustamisele ja töötajate teadmiste kõrgel tasemel hoidmisele. Dentsu teenuste kvaliteet lubab ettevõttel oma senist tegevusmahtu kasvatada ning hoolimata ebakindlusest turul näeb ettevõtte edasisi kasvuvõimalusi mitmes olulised võtmekategoorias.

Konsolideerimisgrupi aastaaruannet auditeeris KPMG Baltics OÜ.

Kaspar Küünarpuu

Juhatuse liige

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

dentsu D2D otsib andmeanalüütikuid

Otsime kahte andmeanalüütikut, neist üks on tähtajalise lepinguga.
The post dentsu D2D otsib andmeanalüütikuid appeared first on dentsu Eesti.
dentsu.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.