SUUSAKESKUSTE AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 4576 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 17 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja kommen

SUUSAKESKUSTE AS hetkeolukord

Juba 4576 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 17 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja kommenteeritud 295 korda.

Tegevusaruanne 2022

2022 finantsaasta alguseks käis suusahooaeg ettevõtte kõiges kolmes suusakeskuses täie hooga. 2021 detsember oli külm ja lubas lõpetada lumeteo rekordiliselt vara nii, et aasta alguseks olid praktiliselt kõigi keskuste kõik nõlvad avatud. Jaanuar osutus rekordiliseks vaatamata valituses küsitavale määrusele, mis mõtestas vabas õhus töötavad mäesuusakeskused piiratud alaga territooriumiks ja kohustas mäele lubama ainult COVID passiga külastajaid.

Jaanuaris hakkas selgelt tunda andma ka energiakriis ning talvehooaja läbivaks jooneks oli tööjõukriis, hooajatöötajate nappuse ja erakordsel suure haigusjuhtumite arvu tõttu.

V-Munamäe vast avatud uus peahoone koos a la carte restoraniga sai hea vastuvõtu osaliseks kuigi restorani rentaablus veel soovitud tasemele ei jõudnud.

Kuutsemäe Kasemetsa nõlvale rajatud Eesti teise tooltõstuki kasutuselevõtt venis oodatust pikemaks ja avati külastajatele alles veebruaris. Märtsis andis tunda Venemaa alustatud täiemahulise Ukraina vastasest sõjast tekitatud ebakindlus koos sõjatõttu veelgi suureneva energiakriisi ja inflatsiooniga. Kõigest hoolimata oli I kv ettevõttele edukas ja suusakeskused lõpetasid hooaja alles aprillis. Vimka Mäepark tegi lausa kõigi aegade pikima hooaja töötades veel 17. aprillil. Nii kaua polnud ka Otepää keskused kunagi varem avatud olnud.

Munaka Resto jätkas tööd ka peale suusahooaja lõppu kuigi kevadise madalhooaja (aprill, mai) majandustulemused osutusid murettekitavateks. Restoran sai õige hoo sisse alles juunis ja sealt edasi kuni uue talvehooaja alguseni suurenes külastatavus ja positiivne tagasiside ning seeläbi ka majandustulemus märgatavalt.

V-Munamäel jätkus suvi tavapäraselt – eelkõige Bike Park ja elektriratta laenutusega. Samuti ka Kuutsemäel tenniselaagrite ja suvepäevadega. Hoolimata sellest, et Vimka suvepark jäi 2022 suletuks tõusis suvine käive rekordiliseks, eelkõige tänu Munaka Restole. Kahjuks kaasnesid rekordiliste tuludega ka rekordilised kulud.

Seoses üldise geopoliitilise ja majandusliku olukorra ebastabiilsusega suuremaid arendusi 2022 aastal ei toimunud. Ka süstemaatilised kunstlume süsteemi täiendusse jäid sel aastal tagasihoidlikumateks – õnnestus realiseerida viimased vanema põlvkonna lumekahurid ja asendada need kahe uue ja oluliselt väiksema energiakuluga kahuriga.

Suvine energiakriis pani väga tõsiselt kahtlema, et mis talvel saab ja kas kunstlund toota ja suusakeskuseid üldse opereerida õnnestub. Seetõttu ei saanud ka traditsioonilist hooajapiletit eelmüüki tavapärasel ajal alustada. Valituse poolt väike ettevõtetel laiendatud universaal teenus tagas aga teatud kindluse ning mõni nädal tavalisest hiljem alustatud hooajapiletite eelmüük osutus rekordiliseks.

Talv algas varakult. Otepääl avati mõlemad keskused 25. novembril ja Vimka Mäepargis 04.

detsembril ning ka detsembri müügitulemus kujunes rekordiliseks hoolimata sellest, et ettevõte otsustas anda oma makro panuse inflatsiooni piiramisele ja mäepiletite hindu

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

ÄÄRMUSLIKU SPORDI AS-i jaoks võiks talv kesta igavesti

Kõik on kindlasti kuulnud ülipopulaarsest menusarjast
ssb.ee
Kõik on kindlasti kuulnud ülipopulaarsest menusarjast "Troonide Mäng", mille fantaasiamaailma talved on ülipikad. ÄÄRMUSLIKU SPORDI AS -i juhataja Priit Tammemägi  huvides on, et ka päris maailmas talved nõnda ruttu läbi ei saaks. Olgem ausad, Kuutsemäe Puhkekeskusesse läheme enamasti ju ikka talverõõme nautima ja sel aastal on nautijaid olnud palju. Et Kuutsemäe Puhkekeskus lõviosa oma käibest talvel teeb, ei tohiks kellelegi üllatuseks olla. Sellel aastal jätkus korraliku talve päris pikalt, millest annab aimu ÄÄRMUSLIKU SPORDI AS-i selle aasta esimese kvartali käive, mis ulatus üle

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.