MSI GRUPP AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 5962 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 277 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja komme

MSI GRUPP AS hetkeolukord

Juba 5962 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 277 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

AS MSI Grupp on asutatud aprillis 1994.a ja registreeritud 11.mail 1994. aastal. AS MSI Grupp kontserni kuuluvad järgmised ettevõtted:

AS Betoneks 90% ja tema 100%-line tütarettevõte OOO Betoneks St. Peterburg

OOO Gradeks 100%

OOO Biznes-Treid 100%

AS Nordeo E 100%

OÜ Cueks Racing 100%

Konsolideeriva ning konsolideeritavate üksuste äritegevuses ei esine hooajalisust ega tsüklilisust.

Tulenevalt Venemaa laiaulatuslikust sõjalisest tegevusest Ukrainas alates 2022 aasta veebruaris ning sellest tulenevast olukorrast Venemaal ning ka Venemaa Föderatsiooni ja Eesti Vabariigi vahelistes suhetes, puudub AS MSI Grupi juhatusel usaldusväärne info Venemaa tütarettevõtte OOO Gradeks tegevuse ja finantstulemuste kohta. AS MSI Grup on juhatuse hinnangul sisuliselt kaotanud kontrolli ehk võime mõjutada Venemaa tütarettevõtte OOO Gradeks finants- ja tegevuspoliitikat.

Lähtudes eeltoodust otsustab MSI Grupp AS-i juhatus lõpetada tütarettevõtte OO Gradeks konsolideerimine MSI Grupp koosseisus seisuga 31.12.2022 lõppenud majandusaasta kohta koostatavas konsolideeritud raamatupidamise aastaaruandes.

AS MSI GRUPP emaettevõtte põhitegevuseks on ettevõttele kuuluva kinnisvara üürimine ja haldamine, kinnisvara arendusprojektide juhtimine ja ehituskonstruktsioonide projekteerimistööde tegemine.

Üüritakse kaubandus-, büroo- ja tootmispindu, kokku 43 208 m2, sealhulgas suuremad üüriobjektid Tallinnas on:

Rävala Ärimaja üüritavad kaubandus- ja büroopinnad (5 426 m2);

Büroo- ja tootmispinnad Männikul aadressil Kukermiidi 1-11 ja Kukermiidi 4-14, kokku 17 921 m2;

Koplis aadressil Pardiloigu tn, Sepa tn, kokku 13 259 m2; Tootmispinnad Gaasi tn 6a, kokku 4 965 m2;

Tartus asub büroohoone aadressil Vallikraavi tn 2 (üüritavat pinda 1 634 m2).

Projekteerimisteenust osutatakse põhiliselt betoonpaneelide ning -toodete tootjatele AS Betoneks ning OOO Betoneks Sankt-Peterburg.

Kontserni emaettevõte AS MSI Grupp juhib ja koordineerib tütarfirmade tegevust järgmistes tegevussuundades läbi tütarfirmade: 1. AS Betoneks

Ettevõtte põhitegevuseks on betoontoodete tootmine ja müük koos projekteerimisteenuste osutamisega Eestis ja Soomes ning

Sankt-Peterburgis, omades 100% tütarfirmat OOO Betoneks Sankt-Peterburg.

2. OOO Biznes-Treid

Ettevõtte põhitegevuseks on tootmispindade üürimine Sankt-Peterburgis (üüritavat tootmispinda kokku 18 010 m2).

3. OÜ Cueks Racing Service põhitegevuseks on autoremonditeenuste osutamine.

Majandustulemuste kokkuvõte

MSI Grupp konsolideeritud müügitulu moodustas 2022. aastal 36 525 tuhat eurot (2021: 44 678 tuhat eurot, millest 17 544 tuhat eurot oli OOO

Gradeks müügitulu). Müügitulu langus 18%. Muid äritulusid saadi 165 tuhat eurot (2021: 478 tuhat eurot).

Ärikasum moodustas 495 tuhat eurot (2021: 131 tuhat eurot).

Emaettevõtte 2022. aasta müügitulu moodustas 2 965 tuhat eurot (2021: 2 390 tuhat eurot), kasv 24%.

Käiberentaablus 1% (2021: 0%) ja keskmiste koguvarade tootlus 2% (2021: 0%).

Dividendipoliitika

Grupp on eelnevatel aastatel järjepidevalt maksnud aktsionäridele dividende. Väljamakstavate dividendide määramisel on seni arvestatud eelkõige Grupi jätkusuutlikkuse tagamiseks vajaliku optimaalse kapitali struktuuriga ja seda tagava piisava perioodi tulemiga.

Finantsinstrumentide finantsriskide maandamise eesmärgid ja põhimõtted

AS MSI Grupi ettevõtete riskijuhtimisel lähtutakse põhimõttest, et riske tuleb võtta tasakaalustatult, arvestades ettevõtete sisemiselt kehtestatud reegleid ja rakendades vastavalt olukorrale riskide maandamise meetmeid, saavutamaks ettevõtte stabiilne kasumlikkus ning omaniku vara väärtuse säilimine.Ettevõte loeb finantsriskiks riski, mis tuleneb otseselt põhitegevusest, hõlmates endas turu-, likviidsus- ja krediidiriski.

Tururisk tulenes oluliselt hindade muutusest tooraine-, energia- ja Venemaa ehitusturul, mis avaldas otsest mõju ettevõtte tulemuslikusele.

Likviidsusrisk tuleneb potentsiaalsest finantsseisundi muutusest, mis vähendaks ettevõtja võimekust teenindada õigeaegselt ja korrektselt oma kohustisi. Risk realiseerub, kui ettevõtjal ei jätku piisavalt vahendeid käibekapitali vajaduste täitmiseks, investeeringuteks ja/või deklareeritud dividendide väljamaksmiseks. 2022. aastal maandati seda riski grupisiseselt emaettevõttelt saadud lühiajaliste laenude abil.

Krediidiriskina käsitletakse riski, mis tuleneb vastaspoolte suutmatusest täita oma kohustisi ettevõtja ees. Krediidiriskile ollakse avatud peamiselt tulenevalt oma põhitegevusest (nõuetest ostjate vastu, laovarude muutusest). Ettevõtte tegevus krediidiriskist tuleneva rahavoo vähenemiseks ja selle minimeerimiseks seisnes igapäevases klientide maksedistsipliini jälgimises ja sündmustele vahetus reageerimises.

Juhtkonna hinnangul ei ilmnenud aruandeperioodil ettevõtte tegevusele olulist mõju valuutakursside ja börsikursside muutumine ning riskimaandamise instrumente ei kasutatud.

Töötajad

Kontserni ettevõtete juhatuse ja nõukogu liikmed said aruandeaastal koos sotsiaalmaksuga tasu kogusummas 162 tuhat eurot (2021: 159 tuhat eurot). Juhatuse ja nõukogu liikmed ei saa ettevõttelt pensioniga seotud õigusi. Tööjõukulud kontserni ettevõtetes moodustasid kokku 2022.

aastal 10,3 milj eurot (2021: 8,8 milj eurot).

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.