EESTI VILJASALV OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 4008 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 114 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga komm

EESTI VILJASALV OÜ hetkeolukord

Juba 4008 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 114 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

OÜ Eesti Viljasalv kontserni põhilisteks tegevusvaldkondadeks on teravilja, teraviljasaaduste ja söödakomponentide müük.

Kontserni müügitulu 2022. aastal oli 106,77 miljonit eurot (2021. aastal 92,61 miljonit eurot ), kasvades eelneva majandusperioodiga 15,3 %.

Kontserni müügihinnad kujunevad seotuna maailmaturu hindadest.

Suurema osa kontserni käibest moodustas OÜ Eesti Viljasalv konsolideerimata müügitulu, mis oli 2022.aastal 107,09 miljonit eurot (2021. aastal 92,61 miljonit eurot ), kasvades aastaga 15,6 %. Sellest söödateravilja, teraviljasaaduste ja söödakomponentide müük moodustas 106,63 miljonit eurot (2021. aastal 92,23 miljonit eurot).

Kontserni suurimateks müügiartikliteks olid päevalillešrott, linaseemned ja rapsišrott.

Eksporditi 16 erinevasse riiki, suurimateks koostööpartneriteks Belgia, Saksamaa, Holland, Itaalia ja Taani.

Kontserni transiidikaubanduse lepingud olid 2022. aastal suures osas sõlmitud eurodes ja seetõttu ei olnud valuutakursi muutused ettevõttele olulise mõjuga. 2022. aastal saadi valuutakursi kahjumit kokku 47 337 eurot ( 2021. aastal saadi valuutakursi kahjumit 319 842 eurot).

Kontsern töötab pidevalt selle nimel, et leida usaldusväärseid uusi partnereid finantseerimisvaldkonnas vähendamaks intressikulusid. Kuna jätkuvalt Baltikumi regiooni pangad Trade Finance instrumente ei paku, on see ettevõttele suureks väljakutseks.

Sarnaselt eelneva majandusaastaga suurenesid Intressi-ja finantskulud eelpool nimetatud põhjustel. Eestis ja Baltikumis puudub rahvusvahelist kaubandust toetav pangandus. Intressikulud suurenesid aruandeaastal võrreldes 2021. aastaga 40% (eelneva majandusperioodi vastav tõus 49%). Ühtlasi seab see meie regiooni sarnased ettevõtted tahtmatult ebavõrdsesse konkurentsi olukorda võrreldes muu Euroopa ja USA ettevõtetega.

Kontserni tegevusele on suure mõjuga sõda Ukrainas. Vähenevad traditsioonilised Venemaa kaubagrupid ning kasvavad Kasahstani kaubagrupid, samas seab pikk, kallis ja ajakulukas logistika siin omad piirid. Ukrainast tulev kaubavoog mis traditsiooniliselt pigem jõudis kolmandatesse riikidesse, on nüüd jäänud aga toppama Euroopa ladudesse ning toonud hinnad alla nii mõneski kaubagrupis, ähvardades kohalike tootjate eksistentsi Kesk-Euroopa riikides. Meie regioonis Ukrainast lähtuvat suurt põllumajandustoodete kaubavoogu siiski pole kuna puudub logistika. Ainus transpordivahend millega Poolast kaugemale liikuda on kallis autotransport ja need kogused pole turgu muutvad kauba voogude mõistes. Hinda aga mõjutab see kindlasti läbi teiste EL-i riikide hinnalanguse.

Ettevõtte tegevusega ei kaasne olulisi keskkonna või sotsiaalseid mõjusid. Keskkonnatingimustest kõige rohkem mõjutavad ettevõtet ilmastikutingimused põllumajandusliku toodangu tootmisel, sellest sõltuvad võimalikud kaubavood.

Aruandeaastal olulisi investeeringuid ei tehtud ja ka järgneval aastal olulisi investeeringuid ei planeerita.

Majandustegevus pigem pole sesoonne või on seda nõrgalt tänu erinevetele kaubagruppidele, traditsiooniliselt on väiksema käibega kuudeks august ja september.

2023. aastal on põhilisteks tegevussuundadeks : (cid:127) Kaubakoguste stabiilsuse säilitamine (cid:127) Uute logistikamarsruutide leidmine Kasahstani päritolu kaubale (cid:127) Turuosa suurendamine Kasahstanis

Emaettevõtja OÜ Eesti Viljasalv peamised finantsnäitajad : 2022 2021 (käibevara-varud)/lühiajalised

Maksevalmidustase 0,42 0,39 kohustised

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja (kordades) 1,65 1,25 (käibevara/lühiajalised kohustised)

Puhasrentaablus 3,55% 1,00% (puhaskasum/müügitulu)*100

ROA, varade tootlikkus 15,21% 2,88% (puhaskasum/varad kokku)*100

ROE, omakapitali tootlikkus 32,87% 10,83% (puhaskasum/omakapital)*100

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

EESTI VILJASALV OÜ võitles end läbi ränga majandusaasta

Aasta varasemaga võrreldes kadus ettevõtte käibest kolmandik ning kasumi asemel pidid juhid ja omanikud leppima kahjumiga. Osaühingu käekäik ei ole nii kehv oln
ssb.ee
Aasta varasemaga võrreldes kadus ettevõtte käibest kolmandik ning kasumi asemel pidid juhid ja omanikud leppima kahjumiga. Osaühingu käekäik ei ole nii kehv olnud viimased 7 aastat, selgub majandusaasta aruannet sirvides. EESTI VILJASALV OÜ kaupleb teravilja ja väetistega juba viimased 20 aastat. Viimase viie aasta jooksul on omanikele kasumit teenitud 4,8 miljonit eurot, seda vaatamata mullusele 182 000 euro suuruse kahjumile. Osaühingu juhtidest on Tõnis Leetjõe selles valdkonnas toimetanud pea pool oma elu. Juhikarjääri alguses 1999. aastal, kui ta MMT-AGRO OÜ etteotsa asus oli

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.