VILJANDI CENTRUM AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 2897 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 48 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommen

VILJANDI CENTRUM AS hetkeolukord

Juba 2897 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 48 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommenteeritud 300 korda.

Tegevusaruanne 2022

Viljandi Centrum AS on 1991. aastal Eesti kapitaliga asutatud ettevõte, mille põhitegevuseks on kinnisvaraarendus ning -haldus.

Majanduskeskkond ja selle mõjutused

Eesti SKP vähenes püsivhindades. Majandusanalüütikute arvates inflatsioon aeglustub, töötusemäär suureneb veidi, kuid palgakasv püsib tugev. Järgmiseks aastaks prognoositakse mõõdukat majanduskasvu ja hinnakasvu normaliseerumist. 2022. aastat iseloomustas kiire hinnatõus ning majanduskonjuktuuri halvenemine. Kiire inflatsioon ja karmistuvad rahastamistingimused vähendasid kulutusi ja tootmist, suurendades ettevõtete kulusid. IMFi värske hinnangu põhjal ootab kolmandikku maaimalmajandusest ees 2023. aastal kahanemine. Majandus on siiski osutunud oodatust vastupidavamaks. Kiire inflatsiooni ohjeldamiseks on Euroopa Keskpanga nõukogu jätkanud baasintressimäärade tõstmist stabiilses tempos ja teeb seda edaspidi eeldatavalt veelgi. Kokkuvõtvalt ootab Eesti majandust ees raske aasta, ent intressimäärade ja maailmamajanduse stabiliseerumine võib kaasa tuua ka üllatavalt kiire taastumise.

Kinnisvaraekspertide sõnul oli 2022. aasta pöördeline aasta, mille jooksul raputasid kinnisvaraturgu nii sõda kui ka energiakriis ning aastaid stabiilsena püsinud nõudluse ja pakkumise struktuur hakkas muutuma. Majanduskasv pidurdus ning kinnisvaratehingute arv vähenes.

2023. aastaks ennustatakse pigem kinnisvaraturu jahtumist, sest inimesed on äraootaval seisukohal. Üüriturul üürilistest puudu ei, seega on oodata üürihindade püsimist samal tasemel.

Valuutakursside ja intressimäärade muutumisega seonduvad riskid 2022. aastal toimusid arveldused klientide ja tarnijatega eurodes, mistõttu valuutakursi risk puudus. Ettevõtte poolt võetud laenude intressid on seotud EURIBORI muutusega, mistõttu intressimäärad kasvasid ja võivad veelgi tõusta.

Majandustegevusest 2022. aastal 2022. aastal jätkas ettevõte kinnisvaraalase tegevusega. Kinnisvaraobjektid on Viljandi kesklinnas ning neis asuvad kasubanduskeskused ja hotell. Tallinna tn. 24 asuv kaubanduskeskus on ühendatud osaühingule R & R Haldus kuuluva keskusega. Renditavat pinda on 5952 m².

Erinevalt 2021. aastast ei tulnud 2022. aastal enam nii tugevalt rinda pista koroonaviiruse mõjudega. Küll aga peab märkima, et 2022. aasta märksõnadeks majanduses oli energiahindade hüppeline tõus ja üldine hinnatõus ning suur inflatsioon. Hüppeliselt kasvasid keskuse kommunaalkulud. Kulude kasv ja erinevad hinnatõusud ei jätnud mõjuta ka keskuse rentnikuid. Paar ettevõtjat andis 2022. aasta teisel poolel teada oma kaupluse sulgemisotsusest.

Aruandeaasta müügitulu oli 1,35 miljonit eurot, 2021 aastal 0,96 miljonit eurot. Majandusaasta müügitulu kujunes äripindade rendi- ja haldusteenuste osutamisest 97% , eelmisel aastal 99%.

2022. aasta ettevõtte siseseks märksõnaks oli eelkõige säästlikus.

Aktsiaseltsil on hoonete katustele paigaldatud päikeseelektrijaamad.

Oma majandustegevuses jälgib ettevõte kulude ja keskkonna säästlikkuse printsiipe, mistõttu ettevõtte tegevusega ei kaasne olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid

Juhatuses ja nõukogus aruandeaastal muudatusi ei toimunud.

Peamised finantssuhtarvud:

Nimetus 2022 2021

Lühiajaliste kohustiste 2,9 3,0 kattekordaja

Üldine võlasuhe 17,5 12,4

ROA 7,0 6,4

ROE 8,4 7,4 - Lühiajaliste kohustiste kattekordaja (kordades) = käibevara/lühiajalised kohustused - Üldine võlasuhe ( % ) = kohustised / varad kokku * 100

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.