SELVER AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 32 669 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 151 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,8 punktiga ja kom

SELVER AS hetkeolukord

Juba 32 669 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 151 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,8 punktiga ja kommenteeritud 6 korda.

Tegevusaruanne 2022

31.12.2022 seisuga kuulub Selveri ketti 53 Selveri, 19 Selver ABC kauplust, Delice, Solaris Toidupood, Kadaka

Kohvik, Hiiumaa rändbuss kokku müügipinnaga 117,5 tuhat m² ning e-Selver. Selveri kauplused on esindatud kõigis Eesti maakondades.

Pakume klientidele suurema rõhuasetusega toidukaupade sortimenti Eesti suur- ja väiketootjatelt ning igapäevaselt tarvilikku esmatarbekaupade valikut. Klientidel kogu Mandri-Eestist ja suurematelt saartelt on võimalus osta parimat valikut igapäevast toidu- ja esmatarbekaupasid kojukande teenusega e-Selverist.

Jaekaubanduskeskkond ja konkurentsiolukord

Jaekaubanduses oli 2022. aasta kõikidele segmentidele 2020. aasta negatiivsetest mõjudest taastumise aasta.

Statistikaameti andmetel oli Eesti jaekaubandusettevõtete 2022. aasta müük (va mootorsõidukid) 10,5 miljardit eurot, kasvades jooksevhindades võrreldes 2021. aastaga 18,4%. Hinnad kallinesid 2022. aastal märkiväärselt, kasvades 19,4%. Hinnakasv saavutas tipu augustis 24,8% tasemel, misjärel kasv aeglustus välja arvatud toidukaupades, kus hinnakasv aasta lõpus kiirenes ja jõudis detsembris 29,8% tasemele. Kogu hinnatõusust moodustasid eluasemega seotud hinnatõusud 40%, toit ja mittealkohoolsed joogid 25%. Toidukaubad kallinesid 2022. aastal 19,9%. Toidukaupade mahuline läbimüük pöördus kiirest hinnakasvust mõjutatuna teisest karvatalist langusesse.

Supermarketite segmendi tulemusi kajastav spetsialiseerimata kaupluste (ülekaalus toidukaubad, tubakatooted ja alkohol) turusegmendi 2022. aasta käibe kasv jooksevhindades oli 12,3%. Viis suurema müügituluga jaeketti spetsialiseerimata kaupluste turusegmendis on Coop, Selver, Maxima, Rimi ja Prisma. Märtsis sisenes supermarketite segmenti LIDL 8 kauplusega, aasta lõpu seisuga opereeris LIDL 10 kauplusega Tallinna, Tartus

Narvas ja Jõhvis.

Majandustulemused

Selver AS 2022. aasta müügitulu oli 601,9 miljonit eurot, kasvades aasta varasema perioodiga 4,7%. Selveri kauplustest tehti 2022. aastal 43,7 miljonit ostu, mis ületas eelmise aasta ostude arvu 2,2% võrra.

2022. aasta Selver AS müügitulu kasv oli turusegmendi keskmisest aeglasem. Selveri tulemust mõjutab 2021.

aasta kõrgem võrdlusbaas e-kaubanduse segmendis ja suurema tööstuskaupade valikuga hüpermarketites, 2022. aasta lõpu seisuga on Selver AS turuosa spetsialiseerimata kaupluste (ülekaalus toidukabad, tubakas, alkohol) 17,7%, millega oleme suuruselt teisel positsioonil.

Selver AS 2022. aasta maksueelne puhaskasum oli 11,2 miljonit eurot, vähenedes võrrelduna eelmise aastaga 7,7 miljoni euro võrra.

Kasumi kujunemisele on olulist mõju avaldanud energiakandjate kiire hinnakasv. Kulutused elektrile ja küttele suurenesid 2022. aastal 7,5 milj. euro võrra. Kiire hinnakasv on kaasa toonud surve palgakuludele, mis suurenesid eelmisel aastal 5,8%. Tööprotsesside efektiivistamine on võimaldanud töötajate arvu vähenemise ja müügipersonali töötasude kümnendiku võrra suurendamise.

Selver AS-i jaoks olulisemad sündmused 2022. aastal ja kuni aastaaruande koostamise hetkeni:  Tabasalu ja Priisle Selveri avamine  Krooni Selveri renoveerimine

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.