NORTAL AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Nimelt on botswanalaste maksuhaldussüsteem aegunud ning vajab uuendamist. Eelmine versioon on ka muide NORTAL AS-i ehitatud ning üldiselt on plaane veelgi, kuid

NORTAL AS läheb taaskord Botswanasse IT-taristut ehitama

Nimelt on botswanalaste maksuhaldussüsteem aegunud ning vajab uuendamist. Eelmine versioon on ka muide NORTAL AS-i ehitatud ning üldiselt on plaane veelgi, kuidas sealse rahva elu meie IT lahendustega efektiivsemaks muuta. Kahjuks ei ole aga Eesti ja Botswana vahel sõlmitud topeltmaksustamise vältimise lepingut. Kui saaks sellisele dokumendile mõlemalt riigilt käpajäljed alla, oleks meil siin teisigi IT firmasid, keda huvitaks sealsele turule minek. Vaatame aga lähemalt 334 töötajaga NORTAL AS-i ja selle juhte, kes meie infotehnoloogilist lippu kaugel maal kõrgel hoiavad ning sellega ka meie riigile au teevad. Programmeerimisfirma NORTAL AS  lugu sai alguse peaaegu 21 aastat tagasi, mil juhatuse liige Jaanus Reisner selle asutas, omades selleks ajaks ettevõtluskogemust ligikaudu 2 aastat. Samas valdkonnas (EMTAK 62011) on tegutsevaid ettevõtteid 2018 aasta seisuga kokku 2080 tükki, kes annavad tööd kokku 8466-le inimesele ja kogu valdkonna 2018 käibeprognoos on ca 715 miljonit eurot. NORTAL AS-i turuosa sellest on 5.55 protsenti ning viimase viie aasta jooksul on ettevõte teeninud omanikutulu 8 miljonit eurot, tehes selleks käivet kokku 112 miljonit eurot. Mullu tehtud pea 24 miljoni eurone käive tähendas ettevõtte jaoks eelneva aastaga võrreldes 24,7 protsendilist kasvu.

Tänased juhid

Priit Alamäe alustas äritegevusega juba 21 aastat tagasi, olles tol ajal vaid 19 aastane. Kokku on ta aastate jooksul juhtinud 15 ettevõtet, millest täna on 7 ettevõtte juhatuses ja 2 neist on aktiivse majandustegevusega (sh.käibemaksukohuslased). Priit Alamäe (kõik seotud ettevõtted) varad ja finantsid 2017:
  • Aktiivsete ettevõtete tasutud tööjõumaksud kokku: 1 280 771 eurot
  • Käibed kokku: 23 675 157 eurot
  • Töötajad kokku: 334
  • Suurim palgamaksja: NORTAL AS
Neringa Narbutiene alustas äritegevusega 4 aastat tagasi, olles tol ajal 40 aastane. Kokku on ta aastate jooksul juhtinud 3 ettevõtet, millest täna on 3 ettevõtte juhatuses ja 1 neist on aktiivse majandustegevusega (sh.käibemaksukohuslane). Neringa Narbutiene (kõik seotud ettevõtted) varad ja finantsid 2017:
  • Aktiivsete ettevõtete tasutud tööjõumaksud kokku: 1 280 771 eurot
  • Käibed kokku: 23 675 007 eurot
  • Töötajad kokku: 334
  • Suurim palgamaksja: NORTAL AS
Oleg Švaikovski alustas äritegevusega juba 21 aastat tagasi, olles tol ajal vaid 26 aastane. Kokku on ta aastate jooksul juhtinud 18 ettevõtet, millest täna on 9 ettevõtte juhatuses ja 4 neist on aktiivse majandustegevusega (sh.käibemaksukohuslased). Oleg Švaikovski (kõik seotud ettevõtted) varad ja finantsid 2017:
  • Aktiivsete ettevõtete tasutud tööjõumaksud kokku: 1 343 989 eurot
  • Käibed kokku: 24 472 181 eurot
  • Töötajad kokku: 385
  • Suurim palgamaksja: NORTAL AS
Andre Krull alustas äritegevusega juba 19 aastat tagasi, olles tol ajal vaid 19 aastane. Kokku on ta aastate jooksul juhtinud 13 ettevõtet, millest täna on 8 ettevõtte juhatuses ja 3 neist on aktiivse majandustegevusega (sh.käibemaksukohuslased). Andre Krull (kõik seotud ettevõtted) varad ja finantsid 2017:
  • Aktiivsete ettevõtete tasutud tööjõumaksud kokku: 1 312 381 eurot
  • Käibed kokku: 24 604 439 eurot
  • Töötajad kokku: 341
  • Suurim palgamaksja: NORTAL AS
Selgub, et enamus ettevõtte juhtidest on juba väga korraliku ettevõtluskogemusega ning aastatega kogunenud vilumus on miski, mida on kahtlemata hea eksportida kõikjale maailmas. Sellest, mis plaanid on eesti IT-meestel Botswanas korda saata, saate lähemalt lugeda Postimehe vahendusel.   • Otsid sarnaseid ettevõtteid kliendiks? Telli turundusnimekiri!

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Priit Alamäe on rahaga turgutanud ka oma poliitilisi konkurente

NORTAL AS-i  juht ja omanik  Priit Alamäe  on aastate jooksul raha jaganud õige mitmele erakonnale. Täna lööb ta poliitikas kaasa  ERAKOND EESTI 200 MTÜ  ühe ju
ssb.ee
NORTAL AS-i juht ja omanik  Priit Alamäe on aastate jooksul raha jaganud õige mitmele erakonnale. Täna lööb ta poliitikas kaasa  ERAKOND EESTI 200 MTÜ  ühe juhtfiguurina ning kandideerib erakonna ridades riigikokku Harju- ja Raplamaal. Varasematel aastatel on rahaga turgutanud ka oma poliitilisi konkurente. Summad, mida Priit Alamäe on erinevate erakondade toetuseks välja käinud Summa Annetuse saanud erakond Annetuse tegemise aeg 28 000  € EESTI KESKERAKOND MTÜ 2016. aasta detsember 28 000  € ISAMAA ERAKOND MTÜ 2016. aasta detsember 28 000  €

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.