NETT AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Aastaid lähestiku tegutsenud ning omavahel konkureerinud NETT AS ja VALGE VN OÜ on asunud omavahel konkureerimise asemel ühiselt välisturge vallutama. Ühiselt o

Viljandimaa uksetootjad on konkureerimise asemel läinud produktiivse koostöö teed

Aastaid lähestiku tegutsenud ning omavahel konkureerinud NETT AS ja VALGE VN OÜ on asunud omavahel konkureerimise asemel ühiselt välisturge vallutama. Ühiselt on välja töötatud täispuidust siseukse prototüüp, millest NETT AS valmistab ukse ja VALGE VN OÜ ukselingi. Läbirääkimised Saksa suuruselt teise uksetootjaga juba käivad, vahendab Delfi Ärileht. Vaatame, kuidas on firmadel läinud ja kes on juhid. NETT AS alustas peaaegu 21 aastat tagasi, mil juhatuse liige Toomas Siimso selle asutas ja varasemat ettevõtluskogemust mehel toona ei olnud. NETT AS-i valdkond on puidust uste, akende, aknaluukide ja nende raamide tootmine (k.a väravad). Samas valdkonnas (EMTAK 16231) on tegutsevaid ettevõtteid 2018. aasta seisuga kokku 102 tükki, kes annavad tööd kokku 3 105-le inimesele ja kogu valdkonna tänavune käibeprognoos on  324,26 miljonit eurot. Samas valdkonnas tegutseb ka VALGE VN OÜ, mis alustas samuti peaaegu 21 aastat tagasi, mil juhatuse liikmed Andrus Naarits ja Toomas Varjund, seda juhtima hakkasid. Andrusel selleks ajaks ettevõtluskogemus puudus ja Toomasel oli seda 2 aasta jagu. Mõlema firma finantsnäitajatest saate veelgi detailsema ülevaate, kui proovite tasuta Inforegistri täislahendust. Omaette tegutsedes, kuid samas tõepoolest justkui ühte jalga astunud firmade turuosa moodustab tänavu mõlemal umbes 2 protsenti. Ühiselt plaanitakse lisaks Saksa turule läbi murda ka Suurbritanniasse.

NETT AS juhatuse liikmed

Jaanus Vagel alustas äritegevusega juba 15 aastat tagasi, olles tol ajal 23-aastane. Kokku on ta aastate jooksul juhtinud 6 ettevõtet, millest täna on 4 ettevõtte juhatuses ja 3 neist on aktiivse majandustegevusega (sh.käibemaksukohuslased). Viimati lahkus Jaanus Vagel 10 aastat tagasi ettevõttest PARKWOOD INDUSTRIES OÜ, jõudes juhtida seda ettevõtet 6 aastat. Ettevõte on tänaseks Äriregistrist kustutatud. Edward James Lindenberg alustas äritegevusega juba 6 aastat tagasi, olles tol ajal 66-aastane. Kokku on ta aastate jooksul juhtinud 4 ettevõtet, millest täna on 3 ettevõtte juhatuses ja 2 neist on aktiivse majandustegevusega (sh.käibemaksukohuslased). Viimati lahkus Edward James Lindenberg 5 aastat tagasi ettevõttest SKY AUTOSPA OÜ, jõudes juhtida seda ettevõtet 6 kuud.

VALGE VN OÜ juhatuse liikmed

Edith Naarits alustas äritegevusega juba 11 aastat tagasi, olles tol ajal 24-aastane. Kokku on ta aastate jooksul juhtinud 3 ettevõtet, kus ta on tänaseni ning kõik on ka majanduslikult aktiivsed. Andrus Naarits alustas äritegevusega juba 21 aastat tagasi, olles tol ajal 33-aastane. Kokku on ta aastate jooksul juhtinud 2 ettevõtet, kus on tänasni ning ka tema mõlemad ettevõtted on aktiivse majandustegevusega. Aimar Varula alustas äritegevusega juba 17 aastat tagasi, olles tol ajal 29-aastane. Kokku on ta aastate jooksul juhtinud 6 ettevõtet, millest täna on 3 ettevõtte juhatuses ja 2 neist on aktiivse majandustegevusega (sh.käibemaksukohuslased). Aimar Varula juhitud endistest ettevõtetest, on täna kõige edukam COMBIWOOD OÜ, kus mees on nõukogu liige. Seda ettevõtet juhib 3 juhatuse liiget, kes annavad tööd 154-le inimesele ja teevad käivet 30,54 miljonit eurot (2018. aasta prognoos). Aimar oli selles ettevõtes juhatuse liige 13 aastat tagasi, juhtides tol ajal ettevõtet kokku ligikaudu 2 aastat. Viimati lahkus Aimar Varula 6 aastat tagasi ettevõttest NOREST PERSONAL OÜ, jõudes juhtida seda ettevõtet 8 aastat. Ettevõte on tänaseks Äriregistrist kustutatud. Andres Soosaar alustas äritegevusega juba 22 aastat tagasi, olles tol ajal 48-aastane. Kokku on ta aastate jooksul juhtinud 7 ettevõtet, millest täna on 1 aktiivse ettevõtte juhatuses. Andres Soosaare juhitud endistest ettevõtetest, on täna kõige edukam ROOTSI MÖÖBEL OÜ. Seda ettevõtet juhib 2 juhatuse liiget, kes annavad tööd 42-le inimesele ja teevad käivet 6,38 miljonit eurot (2018. aasta prognoos). Andres oli selles ettevõtes juhatuse liige 6 aastat tagasi, juhtides tol ajal ettevõtet kokku ligikaudu 8 aastat. Kai Eerik Jäsberg alustas äritegevusega juba 3 aastat tagasi, olles tol ajal 41-aastane. VALGE VN OÜ on ainus firma, mida mees on oma karjääri jooksul juhtinud.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

NETT AS tegevusaruanne 2022

AS Nett jätkas 2022. aastal põhitegevusena täispuidust välis- ja siseuste tootmist.  Ettevõte eksportis 2022. majandusaastal 87% (2021: 92%) oma toodangust Suur
ssb.ee
AS Nett jätkas 2022. aastal põhitegevusena täispuidust välis- ja siseuste tootmist. Ettevõte eksportis 2022. majandusaastal 87% (2021: 92%) oma toodangust Suurbritannia turule. Sekundaarsed sihtturud olid Iirimaa, Prantsusmaa ja Holland. 2022. majandusaastal töötati välja uus toode, mida hakati müüma uude sihtriiki Hollandisse. See on strateegiliselt oluline areng suurendamaks eurotsooni müügi osakaalu tulevastel perioodidel. Kõige olulisema investeeringuna 2022. majandusaastal soetas ettevõte naabruses asuva kinnistu ja tootmiskompleksi, kuhu järgnevatel aastatel tootmist laiendada.

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.