STONERIDGE ELECTRONICS AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 8469 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 155 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga ja komme

STONERIDGE ELECTRONICS AS hetkeolukord

Juba 8469 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 155 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga ja kommenteeritud 45 korda.

Tegevusaruanne 2022

2022. aasta fookus oli suunatud Covid-19 kriisi mõjude haldamisele, et hoida ettevõte efektiivne ja tagada personali ohutus tööl. Tootmisüksuse poolt oli põhitähelepanu all elektroonikakomponentide saadavus ja jaotus hoidmaks erinevaid tootmisliine vastavalt liini jõudlusele ja komponendi saadavusele efektiivselt töös.

Müügikäive suurenes võrreldes eelmise perioodiga 17%. See oli 5,0 miljonit eurot üle eelarve ja 11,8 miljonit eurot rohkem kui 2021. aastal. 2022. aasta eelarve tehti konservatiivse lähenemisega, hinnates tootmiseks vajalike komponentide saadavuse riski, ja eelarve ületamise võimalusega aasta teises pooles. Müügi suurenemine oli suures osas tingitud klientide tootmisvõimsuste taastumisega ja varasemalt tekkinud tootmisvõla tagasitootmisega.

Tugev fookus oli planeerimatute erikulude edastamine klientidele, et hoida toodete kasumlikkuse taset.

Töötajate arv oli aasta lõpu seisuga 242 (2021:246). Tootmisoperaatorite tase on stabiilne ja kõikus vähesel määral aasta sees seoses tootmismahtude muutustega. Tugipersonali tase hoiti mõnevõrra kõrgem kui jooksva tootmise tarbeks otseselt vaja oleks olnud, et hoida väärtuslikud töötajad tulevase SMT (trükiplaadi pindmontaaži tehnoloogia) juurutamiseks, kui korporatsiooni tegevjuht uue straateegia Euroopa tootmisüksustele kinnitab. Tootearenduse osakond kasvas vähesel määral 81 töötajani 2022. aasta lõpuks (2021:73). 2022 oli esimene aasta Tallinna üksuse ajaloos, kus tootearendusinseneride hulk ületas tootmisoperaatorite hulga. See toetab Tallinna tehase eesmärki olla korporatsioonis tootmistehas, millel on tugev korporatiivsete tugifunktsioonide võimekus toetamaks ka globaalseid protsesse. Aasta lõpus toimus ka muudatus expat’ide seisus, kus Hiinast ja

Barneveldi tehasest naasid töötajad Tallinnasse ja Tallinna tehase LEAN juht suundus Barneveldi tehase tootmisjuhiks.

Uute toodete seeriatootmist alustati MirrorEye® platvormi osadele Digital Video Recorder ja Infrared Emitter, mis tihendab korporatsioonisisest tarneahelat Barneveldi tehasega. Jätkusid ettevalmistused edasiste MirrorEye® tooteliinide juurutamiseks ja see jätkub ka veel 2023. aastal, et joonduda globaalse Elektroonikadivisioni tootestrateegiaga.

2022. aasta jooksul investeeriti 873 tuhat eurot tootmise jätkusuutlikkuse tagamiseks. Novembris kinnitas

Stoneridge grupi tegevjuht uue SMT tootmisprotsessi juurutamisstrateegia Tallinna tehase ühe tootmisliini jaoks (põhivara investeering 4,5-5,0M EUR), võimalusega laieneda teise liiniga ning infrastruktuuri valmidusega kolme liini jaoks. See muudab varasemat elektroonikadivisjoni tootmisstrateegiat, kus trükiplaadi pindmontaaži ettevalmistuse pooltooted tulid Euroopas ainult ühest (Örebro) tehasest, uueks suunaks, kus kaks suuremat tehast

Euroopas oleksid täielikult iseseisvad.

Tootmisfunktsiooni poolt jätkus fookus juhtimisprotsesside globaalse juurutamise osas, et vähendada raiskamist ja suurendada tootmise efektiivsust. Ettevalmistusega MirrorEye® kui ohutustoote koha pealt suurendati tähelepanu disaini ja tootmise toote funktisonaalse ohutusega seotud protsesside kindlustamiseks luues tooteohutuse fookustiim. Personali koolituse fookust suurendati stressi ja vaimse tervise valdkonnas ning keskastme juhtide juhioskuste tõstmisega.

2023. aasta põhirõhk saab olema edukas SMT protsessi juurutamine ja globaalse tootmisfunktsiooni teekaardi loomine toetamaks MirrorEye® tootesegmendi edukat käivitumist ja mahu kasvu.

Sündmused pärast 2022. aasta sulgemist. Tallinna tehase klient DAF/PACCAR väljastas kvaliteediauhinna <10PPM tulemuse eest. Globaalse Operations’i keskpika (2025+) jalajälje strateegia kohaselt saab Tallinn olema kogu Euroopa MirrorEye® OEM klientide teadmuste tippkeskus (Center of Excellence). Antud strateegia suurendab tunduvalt uute toodete tootmestamise vajadust Tallinna tehases ja pakub suurenevat tootmismahtu järgnevateks aastateks.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.