NET GROUP OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 10 855 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 23 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,9 punktiga ja komm

NET GROUP OÜ hetkeolukord

Juba 10 855 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 23 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,9 punktiga ja kommenteeritud 26 korda.

Tegevusaruanne 2022

Üldinformatsioon

Konsolideeritud aastaaruandes kajastuvad Net Group OÜ (edaspidi: emaettevõte) ning tema tütarettevõtete Synerall AS, Synerall Finland Oy,

Synerall Sweden AB, Depowise OÜ ja Net Group BV (koos edaspidi nimetatud: Kontsern) finantsnäitajad.

Net Group OÜ 1999. aastal asutatud 100% Eesti kapitalil põhinev ettevõte. Peamised tegevusvaldkonnad on tarkvaraarendus, IT konsultatsioon ja projektijuhtimine ning läbi tütarettevõtete Syneralli ja Depowise toote edasimüük.

2022. aastal jätkati eelmisel aastal kinnitatud kasvustrateegia elluviimist. Sellega seoses tehti kontserni struktuuris veel täiendavaid korrastusi.

Kasvu toetamiseks otsustati keskenduda eelkõige Euroopa turgudele. Seetõttu otsustati müüa Net Group-i osalus Tansaania tütarettevõttes kohalikele partneritele.

Selleks, et luua paremaid võimalusi äri arendamiseks Euroopas, asutati Belgias tütarettevõte Net Group BV, mille eesmärgiks saab olema katta nii Belgia kui Hollandi turgu.

Synerall AS, mis on Net Group OÜ tütarettevõte, asutas omakorda tütarettevõtte Rootsis, et alustada seal Syneralli tarkvaraplatvormi turule toomist.

Kontserni tegevus on keskendunud eelkõige Balti riikide, Põhjamaade ja Lääne-Euroopa turgudele.

Äri majanduskeskkond

Net Group OÜ toimetab majanduskeskkonnas, mida iseloomustab tugev palgasurve. 2022. aastal lisandus ka ebakindlus globaalsetel turgudel, mis omakorda vähendas klientide aktiivsust. Covidi järelmõjud said just mööda, kui algas Venemaa ja Ukraina sõda, mis omakorda tõi kaasa energiahindade hüppelise kasvu Euroopas. Ellenimetatud asjaolud, koos Euribori kasvuga, on toonud kaasa riikide majanduste ebastabiilsuse ning klientide ettevaatlikkuse uute investeeringute tegemisel klassikalistes tööstusharudes.

Net Group OÜ otsustas nimetatud globaalsete trendide valguses keskenduda tugevamalt oma klassikalise väärtuspakkumise (milleks on IT konsultatsioon ja tarkvaraarendus) turustamisele koduturgudel (milleks me loeme Eestit ja Soomet) ja lähiriikides (muu Euroopa). Eesmärgiks on hoida positsioone ja otsida arenguvõimalusi rikkamatel ja IT-vajadust omavatel turgudel.

Aasta finantstulemused

Net Group OÜ konsolideeritud käive kasvas 2022. aastal 10%, saavutades 11,5 miljonilise mahu. Kontserni 2022. aasta puhaskasum oli 375 974 eurot. 61% kontserni käibest tuli Eestist. Rahvusvahelistest turgudest oli Soome turu osakaal suurim, mis andis 32% käibest. Müük muudel välisturgudel oli väiksem.

Emaettevõte

Net Group OÜ käive oli 8 940 826 eurot (kasv 15%) ning puhaskasum 192 789 eurot. .

Emaettevõtte Net Group OÜ tulemused 2022. aastal näitasid väikest kasvu, kuid kasumlikkuse tulemused ei olnud ootuspärased. Seetõttu tehti 2022. aasta lõpul otsus juhtimis- ja müügitegevused tsentraliseerida ning muuta tegevusprotsesse efektiivsemaks. Nende muudatuste tulemusena oodatakse kiiremat kasvu ja kasumimarginaali paranemist 2023. aastal.

Tütarettevõtted

Tütarettevõttes Synerall AS omatakse 97% osalust, 3% on Synerall ASi omaaktsiad. Synerall AS eesmärk on arendada energiaettevõtete kliendihaldus- ja arveldustoodet “Synerall” ja müüa selle litsentse. Synerall AS 2022. aasta oli väga edukas – müügitulu oli 1 851 211 eurot, ettevõtte puhaskasum oli 223 625 eurot.

2023. aastal jätkatakse Syneralli tarkvara arendamise ja müügiga. Järgneva majandusaasta peamiseks eesmärgiks on ettevõtte kasumlikkuse suurendamine, mille tagab igakuiste püsitulude suurenemine. Kasumlikkuse tõus saavutatakse läbi juba sõlmitud pikaajaliste lepingute, eelnevatel aastatel tehtud investeeringute Synerall tootearendusse ja ettevõtte kõrgelt kvalifitseeritud IT spetsialistidesse.

Synerall AS omab 100% osalust Soome ettevõttes Synerall Finland Oy. Soome tütarettevõtte eesmärk on keskenduda tarkvaraarenduse lahenduste pakkumisele energiasektorile. Synerall Finland Oy 2022. aasta oli väga edukas – müügitulu oli 2 650 588 eurot, majandusaasta kasum oli 40 516 eurot. 2022. aastal jätkatakse Soome turul keskendumisega hooldusprojektide kasumlikkuse suurendamisele.

Synerall AS asutas 2022.aasta juunis 100% osalusega Rootsi tütarettevõtte Synerall Sweden AB, mille eesmärgiks on Syneralli tarkvaraarenduse lahenduste pakkumine Rootsis ja Põhjamaades. 2022. aastal ettevõttel müügitulu puudus, aasta lõpetati kahjumiga -5676 eurot.

Tütarettevõttes Depowise OÜ omatakse 70% osalust. Depowise OÜ peamiseks tegevusvaldkonnaks on tarkvaratoote Depowise pakkumine investeerimisvaldkonna klientidele – fondi haldurid, fondi administraatorid, Man Co-d ning depoopangad. Depowise OÜ 2022. aasta oli plaanipärane– müügitulu oli 872 797 eurot, EBITDA 8 879 eurot ja puhaskahjum -10 760 eurot. Depowise OÜ eesmärkideks 2023. aastaks on saavutada läbimurre Euroopa Liidus, Šveitsis ja Suurbritannias. 2023. aasta fookuses on tütarettevõtte asutamine Luksemburgis.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

NET GROUP OÜ loob Tansaanias Ida-Aafrika parimat õigussüsteemi

Eesti äri- ja tarkvaraarendusettevõte  NET GROUP OÜ  võitis Tansaania kohtusüsteemi moderniseerimise hanke. Järgmiseks võetakse ette ka Zimbabwe ja Uganda, kirj
ssb.ee
Eesti äri- ja tarkvaraarendusettevõte  NET GROUP OÜ võitis Tansaania kohtusüsteemi moderniseerimise hanke. Järgmiseks võetakse ette ka Zimbabwe ja Uganda, kirjutab Äripäev. Seepärast vaatame, kuidas ettevõttel ka läheb. NET GROUP OÜ alustas peaaegu 20 aastat tagasi, mil juhatuse liikmed Rauno Kuber ja Ermo Kruus , seda juhtima hakkasid. Osaühingu valdkond on programmeerimine. Samas sektoris tegutseb 2018. aasta seisuga kokku 2 196 ettevõtet, mis annavad tööd kokku 8 207 inimesele ja kogu valdkonna tänavune käibeprognoos on 648,17 miljonit eurot. NET GROUP OÜ varad ja

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.