PEETRI PUIT OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 10 490 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 58 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja komm

PEETRI PUIT OÜ hetkeolukord

Juba 10 490 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 58 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommenteeritud 52 korda.

Tegevusaruanne 2022

Peetri Puit OÜ on Eesti puidutööstuse üks suunanäitajatest, kes on spetsialiseerunud peamiselt erikujuliste liimpuitkonstruktsioonide ja ristkihtliimpuidu (CLT) tootmisele. Lisaks põhitoodangule on ettevõttel ulatuslik teenuste valik, mis hõlmab puidu kuivatamist, professionaalset montaaži ning insenertehnilisi lahendusi.

Pidevalt oma tegevust täiustades ning olles avatud innovaatilistele lähenemisviisidele ja tehnoloogilistele arengutele, on Peetri Puit OÜ kasvanud üheks suurimaks puitkonstruktsioonide tootjaks Baltikumis. Täna tegutsetakse ARCWOOD brändinime all.

Konsolideerimisgrupis on konsolideerivaks üksuseks Peetri Puit OÜ ja konsolideeritavaks üksuseks Liimpuit AS.

Peetri Puit OÜ kontsernis töötas 2022. aastal 119 töötajat (2021: 119 töötajat) ja tööjõukulud olid 3,2 milj. eurot (2021: 2,9 milj. eurot).

Äriühingu juhatuses oli 2022. aastal kolm liiget, mille jooksul juhatuse liikmetele muid soodustusi ja tasusid ei makstud. Seoses 2023. aastal aset leidnud Riigikogu valmistega, astus ettevõtte juhatusest tagasi juhatuse liige Tarmo Tamm, kes suundus tööle Riigikogu liikmena.

Kontsernis teostati investeeringuid 0,5 milj. euro väärtuses (2021: 0,5 milj. eurot), millest 8 tuh eurot (2021: 69 tuh eurot) kaeti Keskkonna

Investeeringute Keskusest saadud toetustega. Toetusega finantseeriti keskkonnadeklaratsiooni EPD koostamist ettevõtte kolmele põhitootele.

Keskkonnadeklaratsioonist ilmnes toodete positiivne süsiniku jalajälje mõju. Avaldatud EPDd on leitavad Soome RTS EPD avaldaja Building

Information Ltd platvormil https://cer.rts.fi/en/.

Euroopa Regionaalarengu fondi toel ja koostöös Eesti Kunstiakadeemiaga valmis näidisehitusprojekt neljakorruselisele CLT kortermajale. EAS toetas projekti valmimist 32 tuh euroga.

2022. aastal toodeti kontsernis kogumahuna 36 476 m³ (2021: 44 214 m³) liimpuittooteid, tootmismahu langus oli 17,5% (2021: tõus 9,0%).

2022. aastal pälvis Peetri Puit OÜ „Ettevõtluse auhind 2022“ konkursil „Aasta Pereettevõtte“ tiitli, mis tunnustab ettevõtteid, kes on perekeskse juhtimise kaudu panustanud Eesti majandusse, ühiskondlikku arengusse ning noorte ettevõtlikkuse edendamisse. Tegemist on kõrgeima riikliku tunnustusega mida antakse välja EASi ja KredExi ühendasutuse ning Eesti Tööandjate Keskliidu poolt korraldataval Eesti pikima ajalooga ettevõtluskonkursil.

Peetri Puit OÜ on teostanud mitmeid olulisi objekte, millest üks silmapaistvamaid on 2022. aasta kevadel valminud Eesti esimene CLT (ristkihtpuit) kortermaja Põlvas. Valminud objekt on olnud ettevõttele suurepäraseks platvormiks CLT kui innovaatilise ja jätkusuutliku ehitusmaterjali tutvustamisel ning samuti on see tõestanud ettevõte võimekust CLT tootmisel mitmekorruseliste hoonete tarbeks. Kortermaja ise on erakordne näide sellest, kuidas CLTd saab edukalt kasutada korrusmajade ehitamisel, tõstes esile materjali unikaalseid omadusi ja eeliseid.

Teine oluline valminud objekt on Jõgeva spordihoone, mis paistab silma oma arhitektuuri ja konstruktsiooni poolest. Peetri Puit OÜ oli spordihoone ehitusel oluliseks partneriks, tootes muljetavaldavad 35 meetri pikkused liimpuitkonstruktsioonid, mis annab hoonele unikaalse ilme.

Peetri Puit OÜ on lisaks eelpool mainitud objektidele märkimisväärselt panustanud Pelgulinna Riigigümnaasiumi ehitusse, mis on üks ettevõtte 2022. aasta suuremaid objekte. Pelgulinna Riigigümnaasium on silmapaistev näide suuremastaabilisest puitkonstruktsiooniga hoonest Eestis, kus ca 85% hoone kandekonstruktsioonidest on valmistatud liim- ja ristkihtpuidust. Peetri Puit OÜ on selles projektis näidanud oma kompetentsi ja suutlikkust puitmaterjali mitmekülgseks kasutamiseks. Haridushoone avab uksed 2023.aasta sügisel, kuid CLT tootmine ja montaaž toimus 2022. aastal.

Tarbijahinnamuutus 2021. aastal võrrelduna aasta varesema perioodiga oli 19,4% (2021: 4,6%). Keskmine brutokuupalk tõusis Eestis 8,9% (2021: 6,9%) ja SKP muutus -1,1% (2021: 8,3%).

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus 2022. aastal võrrelduna varasemate perioodiga oli märkimisväärselt kõrge, aastane muutus oli 26,8% (2021: 12,4%), s.h töötlevas tööstuses 19,5% (2021: 9,2%) ja puidu töötlemise valdkonnas 18,7% (2021: 21,9%). Kontsernis suudeti toime tulla suurte toormehindade kõikumisega ja üldiste kaasnevate majanduskeskkonna muutustega.

Kontserni keskkonna mõju hinnates on vastavalt koostatud keskkonnadeklaratsioonile 1 m³ toodangu keskmine biogeense süsiniku sisaldus 229-230 kg. Ettevõte väärtustab ressursside säästlikku kasutamist ja panustab sotsiaalse jätkusuutlikkuse tagamisele.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.