PAGED EESTI OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 5664 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 162 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga komm

PAGED EESTI OÜ hetkeolukord

Juba 5664 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 162 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Paged Eesti OÜ põhitegevuseks on jätkuvalt vineeri ja spooni tootmine. Ettevõte kuulub Thumos Capital Ltd gruppi, mille hulka kuuluvad Euroopa suurimaid vineeritootmise ettevõtted. Paged Eesti OÜ omab FSC (Forest Stewardship Council) sertifikaati aastast 2009. Rangetele FSC standarditele vastav sertifikaat annab ettevõttele maailmas tunnustatud kvaliteedimärgi, mis näitab ettevõtte vastutustunnet ja hoolivust maailma metsade eest. 2022.aastal registreeriti ettevõtte bränd nimetusega Paged Eesti. Vahetus ka ettevõtte nimi (endine nimi oli OÜ Valmos). Ettevõtte tootmistegevus ei ole hooajaline.

Olulisemateks majanduskeskkonna mõju näitajateks ettevõtte jaoks on muutused ja trendid rahvusvahelises vineeri- ja spoonisektoris, seega piiratud tooraine nõudlus ja -kasv, tooraine ühikuhind, palgakasv ja tööjõu kättesaadavus ning inflatsioon Eestis. Nii avaldas majandustulemustele mõju tooraine hinna järjepidev tõus kogu aasta jooksul saavutades haripunkti novembris 2022. Juhtkonna hinnangul järgmisel majandusaastal tooraine hinna järsku tõusu oodata ei ole.

Võrreldes möödunud majandusaastaga kasvasid tooraine tarned Lätist. Uue koostööpartner lisandus Soomest.

Turuolukord majandusaastal oli stabiilne. Ettevõtte 2022. aasta müügitulu oli 21 922 tuhat eurot (2021. aastal 16 496 tuhat eurot), millest eksport moodustas 85,84 % (2021. aastal 84,6%). Toodangu müük grupi ettevõtetele Poola Vabariiki moodustas kogu müügitulust 75,8% (2021. aastal 74 %). Paged Eesti OÜ toodangut kasutatakse grupi ettevõtetes toorainena. Kliendibaas võrreldes möödunud aastaga ei muutunud oluliselt. Uued kliendid lisandusid Itaaliast ja

Suurbritanniast.

Ettevõte on olulises osas eksportija kontsernile ning juhtkonna hinnangul ei ole ettevõttel raha ning selle ekvivalentide osas olulisi krediidiriske. Kontsernis on klientide maksejõuetuse risk maandatud krediidikindlustuse kaudu. Likviidsuse tagamiseks on krediidiasutustelt võetud käibekrediite. Majandusaastal oli finantskohustustega kaasnenud valuutakursirisk maandatud tuletisinstrumentidega. Valuutariski maandamiseks viidi 2022.aaasta detsembris kontserni laenude refinantseerimisega laenud euro vääringusse ja tuletisinstrumente seejärel valuutariski maadamiseks ei kasutatud.

Majandusaastal tehti investeeringuid masinatesse ja seadmetesse summas 200 tuhat eurot (2021.a. 1 797 tuhat eurot). 2023.

aastal on plaan investeerida täiendavalt seadmete ja masinate täiustamisse ligikaudu 800 tuhat eurot. 2023. aastal on planeeritud toodangu maht 57 tuhat m3 spooni, mis on võrreldes 2022 aastaga suurem ligikaudu 6 tuhat m3.

Ettevõtte peamised finantsnäitajad

Näitaja Arvutamise metoodika 2022.a. 2021.a..

Käiberentaablus Puhaskasum/müügitulu -0,87 % -5,1 %

Varade rentaablus Puhaskasum/koguvara -1,23 % -5,4 %

Põhivarade tootlus Müügitulu/põhivarad 1,85 1,26

EBITDA (tuh EUR) Ärikasum + põhivara amortisatsioon 1 854 974

EBITDA rentaablus EBITDA/müügitulud 8,5 % 5,9 %

Võlakordaja Kohustused kokku/varad kokku 79 % 94 %

Võlakordaja korrigeeritud omaniku laenuga Kohustused-omanike laen/varad kokku 77 % 89 %

Lühiajaline võlakordaja Käibevara/lühiajalised kohustused 0,72 0,41

Arkadiusz Pavel Šwider

Juhatuse liige

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

VALMOS OÜ müüdi poolakatele. Kuidas on käinud ettevõtte käsi?

Poola tööstuskontsern Paged Group ostis Eesti spoonitootja Valmose ning investor plaanib Eestis tootmismahte suurendada, vahendab  Äripäev. 

Seepärast vaatam
ssb.ee
Poola tööstuskontsern Paged Group ostis Eesti spoonitootja Valmose ning investor plaanib Eestis tootmismahte suurendada, vahendab Äripäev. Seepärast vaatame, kuidas ettevõttel seni läinud on. VALMOS OÜ on asutatud pea 10 aastat tagasi. Ettevõtte esimene juht oli  Vallo Visnapuu, kel oli selleks hetkeks ettevõtluskogemust ette näidata 3 aastat. Täna on osaühingu eesotsas  Heiki Vahermets ,  Anti Raime ja  Denis Sivovol . VALMOS OÜ valdkond on spooni ja vineeri tootmine. Samas valdkonnas tegutseb 2018. aasta seisuga kokku 8 ettevõtet, kes annavad tööd kokku 874 inimesele ja kogu

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.