EXCELLENT BUSINESS SOLUTIONS EESTI AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 6286 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 21 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommen

EXCELLENT BUSINESS SOLUTIONS EESTI AS hetkeolukord

Juba 6286 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 21 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 21 korda.

Tegevusaruanne 2022

Excellent Business Solutions Eesti AS (edaspidi Excellent) on üks suurima kasutajate arvuga majandustarkvara pakkujaid Eestis, tegutsedes aastast 2002. Enam kui 20 000 Eesti ettevõtet on usaldanud tähtsa osa oma igapäevasest tegevusest Excellenti hoolde. Alates 2020. aastast pakub Excellent tütarettevõtte kaudu teenust ka Lätis, kus algusaastate esmaseks eesmärgiks on tuntuse ja turuosa kasvatamine ning tõhusalt toimiva organisatsiooni ülesehitamine. Ettevõtte aastakäive on 20-aastase ajaloo jooksul kasvanud üle 5 miljoni euro ja firma on kõigil tegutsemisaastatel olnud kasumlik. Töötajate arv Eestis ulatub 30 inimeseni.

Excellenti 2022.a käive oli üle 5,1 miljoni euro, mis tähendab ligi 12% kasvu võrreldes aasta varasemaga, sama suur oli ka ärikasumi kasv, mis jõudis üle 1,6 miljoni euro. 2023. aastal on eesmärk kasvatada käivet ja tõsta ärikasum taas üle 1,7 miljoni euro taseme, kus see oli ka 2020.

aastal.

Kuna Excellenti kliendibaas on läbilõige kogu Eesti majandusest, siis on riskid hästi hajutatud ja ettevõtte käive ei sõltu ühegi konkreetse majandusharu edust või ebaedust, vaid Eesti majanduse arengust tervikuna. 2022. aastal Eesti SKP langes Statistikaameti andmetel 1,3%, mille põhiliseks põhjuseks olid raskused eksportivas sektoris. Väikest majanduslangust oodatakse ka 2023. aastaks seoses Venemaa sõjategevuse jätkumisega Ukrainas ja meie regiooni viimase aja rahapoliitikaga, mis on viinud intressimäärade tõusule.

Excellenti kasumlikkus sõltub peamiselt tööjõukuludest, mis moodustavad suurima osa kulubaasist ja on suurenenud inflatsioonisurvet arvestades kiirenevas kasvutrendis. 2022. aasta ärikasumimarginaal (ärikasum/müügitulu) on samal tasemel 2021. aastaga (32%), mis on hea tulemus arvestades hüppelist kulude kasvu. Kuigi märkimisväärne surve kulude kasvuks on ka järgmistel perioodidel, on eesmärk nimetatud suhtarvuga alla praeguse taseme mitte langeda.

Kohustiste ja omakapitali suhe (intressi kandvad kohustused/ omakapital) on langenud alla 1,25 taseme, mis on isegi parem kui algselt majandusaastaks seatud eesmärk. Arvestades suhteliselt kõrgeid intressitasemeid on plaanis võõrkapitali osakaalu veelgi vähendada ja viia kohustiste ja omakapitali suhe püsivalt alla 1,0 taseme.

Ettevõtte 2022. aasta peamiseks fookuseks oli lisaks Standard Booksi jätkuvale tuntuse kasvatamisele Lätis ning tootearendusele ja teeninduskvaliteedi hoidmisele mõlemas riigis ka käibekasv tasakaalustamaks inflatsioonist tingitud hüppelist kulude kasvu. Selleks sai üle mitme aasta läbi viidud ka mõningane hinnakirja korrigeerimine.

Põhilised investeeringud olid 2022. aastal seotud serveripargi ning seire- ja infoturbelahendustega. Uuendatud sai enamus serveripargi riistvarast, millega suurenes nii maht kui kiirus, mis võimaldab veelgi tõsta teenuse kvaliteeti ja edukalt toime tulla järgnevateks aastateks prognoositava andmemahtude kasvuga.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

EXCELLENT BUSINESS SOLUTIONS EESTI AS: krediidijuhtimises ei pea enam lootma selgeltnägijate abile

Kuidas aga ilma kristallkuulita teada saada, millised kliendid jäävad võlgu ja kes maksab arved õigeaegselt ära? Seni oli oht, et liialt agar müügimees võis ett
ssb.ee
Kuidas aga ilma kristallkuulita teada saada, millised kliendid jäävad võlgu ja kes maksab arved õigeaegselt ära? Seni oli oht, et liialt agar müügimees võis ettevõtte lagedaks müüa, sest mõni klient lihtsalt ei tasu kuude viisi arveid, teine aga kartis 3-eurose võla pärast teha pirakat tehingut. Nüüd enam sellist muret ei ole. EXCELLENT BUSINESS SOLUTIONS EESTI AS-i Books tarkvaras on võimalik lähtuda teaduspõhisest mudelist Krediidiskoori mudel võtab arvesse ka neid andmeid, mida raamatupidamise programm ei tea. Andmeid ettevõtete ja nende juhtide kohta on tegelikult tohutult ning

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.