KAAMOS KINNISVARA AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 6880 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 149 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja komme

KAAMOS KINNISVARA AS hetkeolukord

Juba 6880 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 149 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 3 korda.

Tegevusaruanne 2022

Kaamos Kinnisvara AS on 2002. aastal kodumaise kapitaliga asutatud ettevõte, mis tegeleb kinnisvaraarenduse, ehituse ja haldamisega Eestis ja Lätis.

Kaamos Kinnisvara AS gruppi kuuluvate ettevõtete põhitegevuseks on tervikliku ning jätkusuutliku elukeskkonna, äripindade ja linnaruumi väljaarendamine, ehitamine ning investeeringud rahavoogu tootvatesse kinnisvaraobjektidesse. Ettevõtte eesmärk on luua põhjalikult läbimõeldud, mugavaid ning energiatõhusaid kodusid ja ärikondlike hooneid sh. büroo-, kaubandus-, tootmis- ja laopindasid.

Kaamos Kinnisvara omab 20-aastast kogemust, oskusteavet ja ressursse katmaks oma jõududega kogu kinnisvaraarenduse väärtuspakkumine lõppkliendile. Meie väärtusahel hõlmab nii kodu ostjatele kui äriklientide ootustele vastavate kinnistute omandamist, planeerimist, arenduskontseptsiooni loomist, projekteerimist, ehitamist, sisustamist, valmis kodude ning äripindade üleandmisele järgnevat järelteenindust nii garantiiaegse teeninduse kui ka ekspuatatsiooniaegse haldusteenuse pakkumise näol, et kindlustada parim kvaliteet ja kliendikogemus.

Ärikinnisvara ärisegment

Turuülevaade

RE Kinnisvara poolt avalikustatud 2022. aasta II poolaasta aruande kohaselt uute büroopindade nõudlus ületab endiselt pakkumist. 2022 aastal lisandus uut büroopinda Tallinna turule 77’500 m2 (aasta tagune prognoos 2022 aastaks oli 87’000m2 ehk ligi 10’000 m2 enam) ning 2023 aastal langeb see näitaja 55’800 m2’le, kasvatades defitsiiti veelgi. Enne 2024 aastat, kui prognoositakse taas uute büroopindade valmimise kasvu (juhul kui majanduse olukord näitab paranemise märke), jääb nõudlus suuremaks kui uute pindade pakkumine.

Vabade pindade vakantsus A-klassi büroohoonetes 2022. aastal ca kuni 10%, suurenedes ca 1-2% võrra võrreldes 2021 aastaga, kuna müügitempo hindade kasvades langes. B-klassi büroohoonete vakantsus oli suurenes aasta varasemaga ning ulatus kuni 15%’ni ning selles segmendis oli peamiseks põhjuseks üürnike liikumine uuematesse A-klassi hoonetesse.

Vanema büroo asemele uue büroopinna ostjate hulk on vähenenud, kuna suur hulk ettevõtteid juba on vanema pinna pealt uuema pinna peale kolinud ning uut bürood vajatakse enamasti laienemise tõttu, seejuures eelistatakse kesklinna piirkonna

A-klassi büroopindasid. Täna oleme olukorras kus ettevõtted küll vajavad uusi büroopindasid, kuid majanduslanguse tõttu on laienemine piiratud ning otsingud uue büroopinna osas on pandud pausile, valdavalt 2023. aasta kevadeni.

Pandeemia tõttu tekkinud kaugtöö ja kodukontori vajadus on taandunud ning eelistatakse pigem hübriidtöö mudelit (50- 55% töötajatest pooldab osaliselt büroos ja osaliselt kodus töötamist) ning pigem kontaktkohtumisi büroos veebikohtumistele. Vähem ettevõtteid on jäädavalt oma töökorraldust muutnud ning vajavad hübriidtöö võimaldamise tõttu vähem üüripinda kui seni. Eriti puudutab see IT, finants- ja kindlustusvaldkonna ettevõtteid.

Üürihinnad on hakanud inflatsioonist ning tarneraskustest põhjustatud ehitushinna kallinemise toel senisest märkimisväärsemalt kasvama. A-klassi üürihinnad on tõusnud 2022 aasta lõpuks 14-23 €/m2 (aasta tagasi 15-17 €/m²) ning

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

KAAMOS KINNISVARA AS ehitab Tallinnasse uue ärikvartali



Eesti Energia ja  KAAMOS KINNISVARA AS   sõlmisid üürilepingu, mille tulemusena valmib 2020. aasta sügiseks Tallinnas Veerenni lähistel arendatavas Avala kv
ssb.ee
Eesti Energia ja  KAAMOS KINNISVARA AS   sõlmisid üürilepingu, mille tulemusena valmib 2020. aasta sügiseks Tallinnas Veerenni lähistel arendatavas Avala kvartalis võrguettevõttele  ELEKTRILEVI OÜ uus peahoone. Esimene üürnik on paigas ning KAAMOS KINNISVARA AS -i juht  Priit Uustulnd on veendunud, et peatselt leitakse huvilised ka teistele pindadele. Viadukti ja Tehnika tänava vahelisse piirkonda ehitatavas büroohoones saab ELEKTRILEVI OÜ ankurrentnikuks, üürides 6000 ruutmeetrit kontoripinda ligikaudu 450 töötajale. Uude kontorisse tuuakse kahe aasta pärast kokku nii täna Kadaka

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.