RIMONNE BALTIC OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 4119 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 10 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga komme

RIMONNE BALTIC OÜ hetkeolukord

Juba 4119 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 10 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Osaühing Rimonne Baltic alustas oma tegevust 2002. aastal.

Äriühingu põhitegevusala on mänguasjade hulgimüük. Toodangut realiseeritakse põhiliselt Eestis, Lätis ja

Leedus. Partneriteks on kõik suuremad jaemüügiketid ja regionaalsed hulgimüüjad. Uusi arengusuundasi ettevõttel järgnevateks aastateks plaanis pole. Samuti pole plaanis teha suuremaid investeeringuid.

Ettevõtte tegevus on pigem hooajaline, kus laste mänguasjade müük kasvab oluliselt aasta teises pooles enne jõulude perioodi.

2022. aastal oli osaühingu müügitulu 10 095 449 eurot, millest 3 043 732 eurot oli käive Eestis. Suures osas müüs Osaühing Rimonne Baltic firma Mattel. Inc. toodangut. Kaubavalikusse kuuluvad sellised tuntud kaubamärgid nagu Barbie, Fisher Price, My Scene, Polly pocket, Matchbox, Hot wheels, Scrabble, Cars.

Makromajanduslik keskkond oli 2022. aastal üldiselt hea. Seoses majanduse taastumisega peale koroonakriisi ja

Ukraina perede immigreerumisega Eestisse on suurenenud lastevanemate poolt tehtavad kulutused mänguasjadele. Teist pidi mõjus 2022 aasta esimeses kvartalis alanud Ukraina sõda finantsinvesteeringutele negatiivselt.

Osaühing Rimonne Baltic põhieesmärk on suurendada oma turuosa Balti riikides ja saada juhtivaks mänguasjade müüjaks regioonis.

Lisaks mänguasjade müügile tegeleb Osaühing Rimonne Baltic ka kinnisvaraga. Äriühing jätkab investeerimist

Tallinnas asuvasse kinnisvarasse. Aruandeaastal oli saadud renditulu summas 123 834 eurot.

Rimonne Baltic OÜ tegeleb ka finantsinvesteeringuga, soetades börsil noteeritud aktsiaid. Aruandeaastal oli saadud finantskulu aktsiate müügist ja ümberarvestusest kogusummas -5 371 783 EUR (2021.a. oli saadud tulu 3 445 907 EUR).

Finantsinvesteeringutest tuleneva riski maandamiseks analüüsitakse ja jälgitakse soetatud aktsiate portfellis olevaid ettevõtted. Investeerimisega seotud otsused tehakse piisava ja asjakohase informatsiooni alusel, kogudes teavet ning analüüsides seda kohase põhjalikkusega majandus-, finants- ja õiguslikust vaatenurgast. Juhtkond monitoorib ja jälgib investeerimisportfelli ettevõtteid, et olla kursis valdkondlike arengutega ja nendele vastavalt reageerida.

Rimonne Baltic OÜ kasutab laenukapitali jooksvaks tegevuseks ja finantsinvesteerimiseks. Aruandeaastal ettevõtte sai finantskulu summas 189 447 EUR laenukapitali kasutamise eest (2021.a. intressikulu oli 169 788

EUR). Suur osa ettevõtte poolt kaasatud finantskohustise laenuintressidest on seotud 6 kuu Euriboriga. Iga 1%

Euribori tõusu suurendab ettevõtte aasta laenuintressi kulu umbes 47 000 EUR võrra. Ettevõtte juhtkond monitoorib olukorda selleks, et vähendada ettevõtte riske, mis on seotud tulevikus võimaliku Euribori tõusuga.

Juhatuse hinnangul ei ole veel Euribori tõusu mõju ettevõtte jaoks sisuline, mis nõuaks investeerimise strateegia ülevaatamist.

Osaühingus Rimonne Baltic töötas 2022. aastal keskmiselt 12 töötajat ja töötajate palgakulu oli 197 473 eurot.

Juhatus on üheliikmeline. Juhatuse esimees tegutseb ka ettevõtte tegevjuhina ning ettevõttel ei ole valitud nõukogu.

Rimonne Baltic OÜ tegeleb aktiivselt pakendiringlusega keskkonnamõjude maandamiseks. Sotsiaalsele keskkonnale ettevõtte tegevus olulist mõju ei avalda.

Majandusaasta jooksul ning aruande koostamise perioodil oli tehtud arveldusi välisvaluutas (USD). Kuna välisvaluutas toimuvate tehingute maht oli väike, siis valuutakursside muutus olulist mõju ei avaldanud.

Peamised finantssuhtarvud 2022 2021

Ettevõtlustulu kasv (%) 18,9% 35,5%

Valem:(müügitulu 2022 – müügitulu 2021)/müügitulu 2021 * 100

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.