TLG HOTELL OÜ

3
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 6259 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 209 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja komme

TLG HOTELL OÜ hetkeolukord

Juba 6259 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 209 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja kommenteeritud 300 korda.

Tegevusaruanne 2022

2022. aastal opereeris TLG Hotell OÜ Tallinnas kolme hotelli: Tallink City Hotel, Tallink Spa&Conference Hotel ja Tallink Express Hotel. Tallink

Spa majas viidi jaanuaris läbi ehituskonstruktsioonide renoveerimine, mistõttu maja oli kolme nädala kestel suletud. Ülejäänud aja said hotellid olla avatud, pandeemia olukorrast lähtuval taastus tegevus kõikide teenuste vaates aprillis 2022.

24. veebruaril alanud sõda Ukrainas mõjutas hotellide tegevust oluliselt – juba taastuma hakanud grupireiside päringute arv vähenes ja alustati taas broneeritud majutuste tühistamisega. Samas saime abistada Eesti riigi poolse tellimuse alusel põgenike majutamisel, mis tõi majade täituvuse märtsis ja aprillis väga kõrgele tasemele. Kokkuvõttes toetas see äritegevust

Tavapärase kõrghooaja täituvusi perioodil mai-september siiski ei saavutatud. Põhjus juba mainitud sõjalise konflikti ulatuses ning meie põhiklientuuri soomlaste ettevaatlikus suhtumises isegi lähivälismaal reisimisse. Siiski kujunes trend aasta edenedes positiivseks ning juuli tulemused olid juba eelnevate normaalaastate lähedal. Aasta teine pool oli tellimuste vaates tavapärasem ning aasta lõpp kujunes taas korraldatavate ürituste foonil oodatust positiivsemaks.

Kokkuvõttes olid tulud 2019. aastaga (eelmine normaalne tegevusaasta) võrreldes väiksemad 12%, IV kvartalis aga võrreldes 2019 Q4 11% suuremad. Saame öelda, et võimaluste tekkides hakkas turismiturg kiirelt taastuma nagu eelmise aasta aruandes ka eeldasime.

Äritulemusele avaldas suurimat mõju sisendhindade tõus nii tooraine kui energia vaates ning nii sellest kui äri taastumisvajadusest tingitud töötajate palganõudmiste kasv. Kulud kokku kasvasid 2019. aastaga võrreldes 20%, energiakulud sealhulgas aga koguni 250%. 2022. aastal kujunes seega olulisimaks väljakutseks üha suurenevate kuludega toimetulek taastuvas ärisektoris. Kogu hinnatõusu ei õnnestunud klientidele siiski edasi kanda ettemüüdud teenuste suure osakaalu tõttu.

2023. aasta on alanud oodatust positiivsemalt, nõudlus ei ole vähenenud, mida pööraselt tõusnud energiahinnad võinuksid kaasa tuua.

Prognoosides oleme aasta esimest kvartalit näinud pigem pessimistlikumana ning ootasime taastumist energiahindade vähenemise tõttu kõige varem märtsis-aprillis. Teisalt kestab endiselt sõjaine konflikt ning kaugemate piirkondade reisihuvi saab seetõttu siiski pärsitud, kuigi ei ole nii absoluutselt enam välistatud. Jätkame ka 2023. aastal oma äritegevuse taastamisprotsessidega, mille aluseks on väga aktiivne müügitöö põhiturgudel, efektiivne ja paindlik hinnakujunduspoliitika ning uute teenuste ja toodete väljatöötamine kohandumaks muutunud majanduskeskkonnaga ning klientide uute harjumuste ja vajadustega. Üks võtmeküsimusi sellel aastal on töötajaskonna koosseisude stabiliseerimine ning töötajate professionaalsete oskuste taastamine ning arendamine.

Kuna 31.12.2022 seisuga ei vastanud ettevõtte omakapital äriseadustiku nõuetele, siis OÜ TLG Hotell omanikfirma AS Tallink Grupp on lubanud teostada 2023. aasta jooksul täiendava sissemakse ettevõtte omakapitali. Ettevõtte ainuomanikuga on sõlmitud ka kirjalik kokkulepe vajaliku täiendava rahalise aitamise osas.

31.12.2022 lõppenud majandusaasta müügitulu oli 17 880 tuhat eurot ning aruandeaasta puhaskahjum oli 12 106 tuhat eurot. 2022. aasta personalikulud olid 5 306 tuhat eurot. Juhatuse töötasud olid kokku 194 tuhat eurot. 2022. aasta keskmine töötajate arv oli 297 töötajat.

Peamised finantssuhtarvud: (tuhandetes eurodes) 2022 2021

Müügitulu 17 880 5 787

Müügitulu muutus 209% -2%

Puhaskasum/-kahjum - 12 106 -6 708

Lühiajaliste kohustuste 0,20 1,36 kattekordaja

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid:

Müügitulu kasv (%) = (müügitulu 2022 – müügitulu 2021)/ müügitulu 2021* 100

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja (kordades) = käibevara/ lühiajalised kohustused /allkirjastatud digitaalselt/

Eva Hanschmidt-Kalmus

Juhatuse liige /allkirjastatud digitaalselt/

Ave Svarts

Juhatuse liige

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

TALLINK GRUPP AS tõmbab kahjumlikku hotelliäri koomale

TALLINK GRUPP AS  teatas börsile, et lõpetab Pirita Spa Hotelli pidamise selle aasta novembrist, kuna ettevõtte suuromanik  INFORTAR AS  on otsustanud hoone mah
ssb.ee
TALLINK GRUPP AS teatas börsile, et lõpetab Pirita Spa Hotelli pidamise selle aasta novembrist, kuna ettevõtte suuromanik INFORTAR AS on otsustanud hoone maha müüa. Prita Spa Hotell oli üks TALLINK GRUPP AS -i tütarettevõte TLG HOTELL OÜ peetavatest hotellidest. Lisaks kuuluvad sinna veel Tallink City Hotel, Tallink Spa ja Conference Hotel, Tallink Ekpress Hotel ja Tallink Hotel Riga. TLG HOTELL OÜ käsi pole viimastel aastatel aga just liiga hästi käinud, nimelt on viimase viie aasta jooksul ettevõte teeninud kahjumit 11,5 miljonit eurot, tehes selleks käivet kokku 121 miljonit

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.