INTERTIMBER GROUP OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 2143 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 278 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga aga komm

INTERTIMBER GROUP OÜ hetkeolukord

Juba 2143 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 278 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Konsolideerimisgrupi struktuur.

InterTimber Group OÜ konsolideerimisgrupi koosseisu kuulub kolm ettevõtet: InterTimber Group OÜ, National Investment Company OÜ ja OOO

Russkij Lesnoj Aljans. Emaettevõte on InterTimber Group OÜ, mis kuulub eraisikule. Tütarettevõte on National Investment Company OÜ (reg.

11054625), mille 100% põhikirjaliku kapitali omanik on InterTimber Group OÜ.

National Investment Company OÜ tütarettevõte OOO Russkij Lesnoj Aljans (reg. nr. 1001153530, osalus 100%) on registreeritud Venemaal.

2022. majandusaasta aruandes ei ole konsolideeritud Venemaal asuvat tütarettevõtet OOO Russkij Lesnoi ALjans, kuna andmeid ei olnud võimalik kätte saada.

Ettevõtte peamised tegevusvaldkonnad.

Kontsern InterTimber Group põhitegevus on puidu- ja puidu esmatöötlustoodete hulgimüük.

Tegevuskeskkonna üldine makromajanduslik areng ja selle mõju ettevõtte majandustulemustele

Möödunud 2022. aasta oli juhatuse jaoks keeruline, kuna globaalsed ja kaubandusturu tingimused on pidevalt muutunud, kehtestatud on uued eeskirjad ja piirangud. Ettevõte on pidanud tegutsema keerulises, pidevalt muutuvas keskkonnas. juhatus on keskendunud õiguslike uuenduste ja piirangute järgimisele ning oma kohustuste täitmisele partnerite ja klientide ees. Meie kogemused ja ressursid on aidanud leida lahendusi kõigile klientidele, säilitada ärikontakte ning näidata oma usaldusväärsust ja pühendumust. Kogu aasta jooksul olid ettevõtte peamiste toodete turuhinnad järskudes kõikumistes, nii hinna kui ka pakkumise/nõudluse osas, mis olid sageli põhjendamatud ja ei kajastanud turureaalsust.

Mõnel ettevõttel puudusid kogemused teadlike otsuste tegemiseks, mille tulemuseks oli kõrgete hindadega ülevarustamine, ning sellele järgnenud toorainehindade langus III-IV kvartalis tõi kaasa selle, et mõned töötlejad pigem lõpetasid tegevuse , kui et turg taastuks.

Aasta lõpuks õnnestus ettevõttel täita oma kohustused, vastata klientide ootustele ning pidada läbirääkimisi ja täita üleminekuperioodi tingimused.

Aasta lõpuks vähenes ettevõtte müük 81% ja kasum 80% võrreldes eelmise aastaga. Ettevõtte juhatuse ja personali koosseis jäi muutumatuks.

Samal ajal on ettevõte pidanud muutunud tingimustes oma ostu - ja müügitegevuse, kliendibaasi ja tootmisvõimsuse täielikult ümber korraldama. Loodud tingimustes on kontserni tootmisüksused keskendunud oma kohalikule turule ja see üleminek on nõudnud ettevõttelt suuri pingutusi kulude vähendamiseks ning ettevõte on suutnud töötada väga piiratud nõudluse tingimustes ja siiski säilitada töökohad.

Olulisemaid aruandeaasta jooksul toimunud ning lähitulevikus planeeritavaid investeeringuid.

Eeltoodust hoolimata on ettevõte tervikuna ja eraldi äriüksus jäänud tegutsema, nende jaoks kasumiga. Kogu aasta jooksul on ettevõte kohandanud ja muutnud oma investeerimisplaane ja -graafikuid vastavalt töötulemustele, enamiku projektide investeerimifaasi tuli muuta ülespoole, samuti otsida võimalusi rahaliste vahendite kokkuhoiuks ja uute toodete edasimüügiks. Kõige rohkem oli ettevõttel raskusi küttepuidu ja graanulite müügiga, viimase müük ja toodang vähenesid aasta lõpuks oluliselt.

2023. aastaks on planeeritud suunata müük ümber Eesti-siseselt, ELi ja Aasia riikidesse ning laiendada müüki ELi ja teistele turgudele. Ettevõte otsib partnereid puidutöötlemise valdkonnas, samuti investeeringutest huvitatud ettevõtteid tööstusest ja sellega seotud sektoritest.

Töötajate arv, tööjõukulud ja juhatuse tasud.

31.12.2022.a. seisuga töötas konsolideerimisgrupis 5 inimest Eestis, InterTimber Group OÜ-s.

2022. majandusaastal olid tööjõukulud 217 639 eurot.

InterTimber Group OÜ juhatus koosneb kolmest liikmest. 2022. aastal maksti juhatuse liikmetele tasusid 88 000 eurot.

Majandusaastal ja aruande koostamise perioodil ilmnenud valuutakursside muutumisega seonduvaid riske.

2022. majandusaastal avaldas suurt mõju euro nõrgenemine USA dollari suhtes.

Peamised finantssuhtarvud: 2022 2021

Müügitulu kasv (%) -44,6 56,1

Ärirentaablus (%) = ärikasum/müügitulu*100 1,4 3,6

Puhasrentaablus (%) = puhaskasum/müügitulu*100 0,9 3,8

Varade tootlus (ROA,%) = puhaskasum/aasta keskmised koguvarad*100 1,3 10,3

Omakapitali tulukus (ROE,%) = puhaskasum/aastakeskmine omakapital*100 2,7 10,3

Maksevõime üldine tase = käibevara/lühiajalised kohustused 2,5 2,4

Varade käibekordaja = müügitulu/aasta keskmised koguvarad 1,5 2,7

Käibevarade käibekordaja = müügitulu/aasta keskmised käibevarad 1,6 3,0

Võlakordaja = pika- ja lühiajalised kohustused/koguvarad 0,5 0,5

Võõrkapitali ja omakapitali suhe = kohustused/omakapital 1,1 0,5

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.