NOVATOURS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 7770 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 69 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,8 punktiga ja kommen

NOVATOURS OÜ hetkeolukord

Juba 7770 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 69 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,8 punktiga ja kommenteeritud 300 korda.

Tegevusaruanne 2022

Novatours OÜ (edaspidi „ettevõte“) registreeriti 4.veebruaril 2004. aastal. Leedus asuv emaettevõte Novaturas AB loodi 1999. aastal. Tütarettevõte Novatours

SIA asutati 2001. aastal.

Novaturas grupi põhitegevuseks on ekskursioonide, puhkusepakettide, majutuse ning tšarterlendude korraldamine ja müük reisiagentuuride kaudu.

Majandustulemused 2022. aastal jätkus Novaturas grupi ärimahu kasv. 2022. aasta teenindas ettevõte suuremat arvu reisijaid - 2022 ligikaudu 66 (2021: 51) tuhat klienti ning teenis müügitulu 53,5 mln (2021: 35 mln) eur. 2022.a kasumikkusele avaldas negatiivset mõju Ukraina/Venemaa sõjast tingitud kütusehinna märkimisväärne tõus.

2022. aasta puhaskasum oli 358 tuhat eurot (2021: 1 043 tuhat eurot). 2022. aastal töötas ettevõttes 25 (2021: 21) töötajat. Palgakulu oli 663 tuhat (2021: 395 tuhat) eurot. Aruandeperioodi palgakulude kasv on tingitud töötajate arvu kasvust ning samuti üldiselt tõusnud inflatsiooni määrast.

Juhatus ei saanud 2022. ja 2021. aasta jooksul töötasu ega muid väljamakseid

Suhtarvud 2022 2021

ROA: puhaskasum / -varad *100% 2,25 8,83

ROE: puhaskasum / omakapital *100% 5,02 15,37

Omakapitali määr: omakapital / varad *100% 44,92 57,47 2023. aastaks taotleb ettevõtte juhtkond stabiilset tulu. Eeldatakse, et puhaskasumlikkus jääb vahemikku 3-4%. Peamised reisisihtkohad jäävad samaks – suvel

Türgi ja Kreeka ning talvehooajal Egiptus, Hispaania. Ettevõtte strateegia on tulude hajutamine erinevate sihtkohtade vahel, et mitte ühest neist liiga palju sõltuda.

Makromajanduslik ülevaade

Eesti Panga hinnangul kahaneb majandus 2023. aastal 2,2% ja 2024. aastal kasvab 1,4%. Inflatsioon on 2023. aastal keskmiselt 9,4% ja prognoosi kohaselt langeb 2024. aastal 3,4%ni. Eratarbimine jääb tagasihoidlikuks, kuna reaalsissetulekud on jätkuvalt surve all, mida mõjutab ka Eurbori kasv. Antud olukorras ootab ettevõte tagasihoidlikku kasvu nii teenindatavate reisijate arvu kui ka tulude osas.

Investeeringud

Ettevõtte juhtkond ei ole teinud investeeringuid põhivaradesse ei 2022. ega 2023.aastal, välja arvatud vähesel määral on uuendatud kontoritehnikat.

Äritegevuse hooajalisus

Reisiäri jaguneb kaheks hooajaks: suvehooaeg, mis algab tavaliselt mais ja kestab novembrini, ning talvehooaeg, mis algab detsembris ja kestab aprillini.

Tavaliselt on umbes 70% sissetulekust teenitud suvehooajal ning 30% talvehooajal.

Riskijuhtimine

Ettevõtte peamised riskid on järgmised:

Äripartneritega seotud risk – Ettevõte on kohustatud tasuma ettemaksu hankijatele klientide tellitud teenuste eest nt (tšarterlennud, bussireisid, hotellimajutus). Seega võib ettevõtte ees võetud lepinguliste kohustuste potentsiaalne täitmata jätmine või mitte nõuetekohane täitmine ja/või ettevõtte peamiste äripartnerite, sealhulgas peamiselt tšarterlennufirmade maksejõuetus, avaldada olulist negatiivset mõju Ettevõtte tegevusele, finantsseisundile ja finantstulemustele. Riski maandamiseks teeb ettevõte koostööd mitme lennunduspartneriga, tekitades see läbi hankijate vahel loomuliku konkrentsi. Sama reegel kehtib ka hotelliteenuste pakkujatele, turgudel, kus reisijate hulk on märkimisväärne (nt Türgi ja Egiptus).

Krediidirisk – Ettevõtte krediidirisk on suhteliselt madal, kuna teenuse eest tuleb tasuda enne reisi. Lisaks on ettevõte määranud krediidilimiidid agentidele so reisibüroodele, mille kaudu toimub suurem osa müügist. Nende peamine eesmärk on tagada maksete õigeaegse laekuvuse. Kui krediidilimiit on ületatud, blokeerib broneerimissüsteem müügi automaatselt. Ettevõte ei anna garantiid kolmandate isikute kohustuste eest.

Valuutarisk – Ettevõte arveldab enamasti eurodes. Osa kulude eest, peamiselt lendamine sihtkohta ja majutus, tasutakse hankijalepingu kohaselt USA dollarites. Suuremas summas maksete puhul valuutariski maandatatakse forward-lepingutega, mida sõlmitakse grupi tasandil.

Intressimäära risk – Kõik olulised finantsvarad on seotud Euribori määradega vastavalt grupi poliitikale.

Likviidsusrisk – Grupi poliitikaks on säilitada piisav rahajääk, mis tagab tegevuse järjepidevuse ettenägematute asjaolude korral. Ettevõte hindab regulaarselt oma tulevasi rahavoogusid ning omab juurdepääsu grupi krediidiliinile ajutise likviidsuse languse korral.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Novatours Eesti sai uue tegevjuhi

Novatoursi Eesti haru tegevjuhiks sai  Sigrid Tammes , kes osutus valituks tänu pikaajalisele juhtimiskogemusele turisminduses, teatas ettevõte.

Novaturase p
ssb.ee
Novatoursi Eesti haru tegevjuhiks sai Sigrid Tammes , kes osutus valituks tänu pikaajalisele juhtimiskogemusele turisminduses, teatas ettevõte. Novaturase peadirektori ja juhatuse esimehe Linas Aldonise sõnul viis Novatours läbi põhjaliku konkursi uue juhi leidmiseks ning paljude tugevate kandidaatide seast tõusis esile just Sigrid Tammes , kellega NOVATOURS OÜ sõlmis hiljuti töölepingu. „Sigridi karjääriredel on läbipõimitud nii tegevjuhtimise, kui ka turisminduse-, müügi-, turunduse ja klienditeeninduse juhtimisega, mis kõik loovad head eeldused meie Eesti haru juhtimiseks,“

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.