MR NUKA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 684 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,0 punktiga aga komment

MR NUKA OÜ hetkeolukord

Juba 684 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

MR NUKA OÜ (edaspidi OÜ) esmaseks tegevusvaldkonnaks on autotööstustele teenuste osutamine (EMTAK kood 74901). Ettevõtte tegevused võib lõigustada järgmiste valdkondade kaupa: 1) Projektjuhtimised mitmesuguste tehnoloogiliste sõlmpunktide lahendamiseks.

2) Uute tootmisprotsesside jaoks tehnoloogiliste lahenduste väljatöötamine.

3) Tehniliste dokumentatsioonide väljatöötamine vastavuses autotööstuses nõutud IATF 16949 standardi nõuetele.

4) Olemasolevate tehnoloogiliste baaside võimekuse hindamine.

5) Tootmisprotsesside konkurentsivõime kasvatamine läbi tehnoloogiate effektiivistamise.

6) Globaalsel turul arengute jälgimine ja uute toodete ja tehnoloogiate kohandamine nendega.

7) Ettevõtete kasutamata sisemiste resursside leidmine ja kasutusele võtmine.

8) Toodete ja tootmistehnoloogiate jätkusuutlikkus ja keskkonna jätkusuutlikkuse aspektid (Sustainability).

9) Rohemajanduse võimaluste perspektiiv tööstuslikus tootmises.

Teiseks tegevusalaks on maatulundusmaade majandamine. Kõigi kaasnevate ja seotud tegevuste teostamine, nagu: 1) Raiete korraldamine.

2) Taimede istutamine, hooldamine, kasvatamine.

3) Noorendike kaitsmine, taimekahjurite ja -haiguste tõrjumine.

4) Metsahooldustööde tegemine ja korraldamine.

5) Maaparandus, kuivendussüsteemide hooldamine.

6) Metsatulu kasvatamine.

2022 aasta oli ettevõttele täismahuline tegevusaasta. Kuna varasemal perioodil ärikeskkonda tugevalt mõjutanud Covid-19 pandeemia taandus, siis pandeemia mõju tegevusvaldkonnale osutus oodatust väiksemaks. Autotööstus näitas tervikuna väikest tõusu ja stabiilsust.

Majandustsükkel on tõenäoliselt läbinud põhja. Autotööstuse turul valitses nõudluse poolel mõõdukalt optimistlik meeleolu. Logistikakulud on tulnud allapoole oma tippudest, mis näitab turu mõningast rahunemist. 2022 aasta osutus ettevõttele soodsaks. 2022 aastal tegeleti mitmete erinevate projektidega. Jätkati uute konkurentsivõimeliste spetsifikatsioonide väljatöötamisega, millest pikaajaline tegevus on seotud PET baasil monostruktuuriga toodete väljatöötamisega. Eesmärgiks on keskonnasäästlik lahendus. Teadaolevalt praegu sellist toodet veel kasutuses ei ole.

Ideel on suur perspektiiv. Töötati edasi ideega "closed loop" kontsepsioonist, kus valmis tootest on võimalik toota uuesti kiud, millest omakorda toodetakse uued tooted. Samuti annab see võimaluse ära kasutada tehnoloogilisi jäätmeid, kus tooteümbrise jääkmaterjal pööratakse tagasi toote tooraineks. Kaasneb kaks kasu, esiteks väheneb jäätmete kogus, teiseks vähendatakse "virgin" naftapõhiste materjalide kogust.

2022 aastal küll ei jätkunud toorainete hinnakasv, kuid ühiskond ja keskkonnapoliitika tõstavad pidevalt nõudmisi jäädete taaskäitlemiseks.

Paralleelselt sünteetiliste materjalide arenguga vastupidises suunas liiguvad naturaalkiudude materjalid. Nendel on kindel omahind ja kui sünteesitud materjalide kasutamine elavneb, siis naturaakiudmaterjalide konkurentsivõime kahaneb. Vaatamata kõigele otsustavad kliendid ikkagi tooraine hinna järgi. Mis on odavam, selle peale mindakse. Pelgalt jutt, et üks toode on rohelisem kui teine, ostuotsust ei mõjuta.

2022 aastal tegeles ettevõte aktiivselt ka metsamaade majandamisega, noorendike hooldamisega. Kõik hoolduse tööplaanid täideti kavandatud mahtudes.

Aruandeaastal ei toimunud muutust (võõrandamist / tagatiseks võtmist) ettevõtte osade struktuuris.

Järgneval 2023 aastal on OÜ-l plaan jätkata valitud põhitegevustega. Pidevalt suurenevast survest keskonnaaspektidele tuleb fokuseeruda uute jätkusuutlike materjalide ja spetsifikatsioonide väljatöötamisele. Hoida silm peal, mis rahalisi võimalusi pakutakse Euroopa Liidu fondidest.

Ukraina sõja otsene mõju autotööstusele on taandunud. Tõenäoliselt mõjutab autotööstust kõige enim inflatsioon ja laenuintresside tõus mis kahandab tervikuna inimeste ja ettevõtete laenuvõimekust ja ostujõudu. Autotööstuse arenguperspektiiv 2023 aastaks on pigem stabiilne, sest ei ole selge, kas ees ootab väike majanduslangus või väike majandustõus. Suuri muutusi ei oodata. Uute naturaalkiududest toodete perspektiiv tundub tulevikku vaadates kahtlane, sest Ukraina sõda on tekitanud leivavilja puuduse, aga kas lõuna Euroopa põllumehed jätkavad endises mahus tööstuslike kiudude kasvatamist või asuvad pigem leivavilja kasvatama, see on teadmata. Samuti on põllumajandussaaduste sisendite hinnad, näiteks väetistel tõusnud 300%, kas edaspidi naturaalkiud saavad üldse olema endiselt konkurentsis on tõsiselt kaheldav. See selgub järgmisetel perioodidel. Kuna ettevõte on seotud globaalsete turgudega, siis väliskeskkonna muutused mõjutavad otseselt ka ettevõtte tegevust. Kokkuvõtteks võib öelda, et käes on muutuste ajad majanduses, sest need ettevõtted, kes ei suuda teatud määral stagnatsiooni välja kannatada, need lahkuvad turult. Mis aga omakorda avab uksi neile, kes on vastu pidanud, nii, et ettevõtted peavad olema paindlikud ja tegema kõik, et nende tooted oleksid pidevas arengus ja püsiksid konkurentsivõimelistena.

2023 aastal on jätkuvalt kavas tegeleda ka maatulundusmaade majandamisega. Plaanis on rohkem tegeleda kuivendussüsteemide taastamise ja uuendamisega. See sõltub kindlasti ilmaoludest, nii liigniiske kui ka liigkuiva suvega seda tööd ette ei võta. Soodsamate metsamaterjali hindade saabudes võib planeerida ka raieid. Hooldusraietel tuleb tõrjuda väheväärtuslike puuliikide osakaalu, tõsta kuuse, männi ja kase osakaalu metsarindes.

2023 aastal ei ole kavas võtta olulisi finantsilisi kohustusi.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.