KREEDIX OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Võlgu jäädakse erinevatel põhjustel: kogemata ja meelega, pahatahtlikult ja olukorra sunnil. Kuidas ettevõtjana vältida võlgu jäämist teiste süül ehk oma raha m

KREEDIX OÜ: võlg on küll võõra oma, aga vahel ka võõra süü - ketimeetod võlahalduses võib päästa ettevõtte

Võlgu jäädakse erinevatel põhjustel: kogemata ja meelega, pahatahtlikult ja olukorra sunnil. Kuidas ettevõtjana vältida võlgu jäämist teiste süül ehk oma raha müüdud toodete ja teenuste eest äripartneritelt aegsasti kätte saada? Milliseid ohumärke tuleb kindlasti tähele panna, et kahju ennetada? Nende küsimustega, aga ka hirmudega peab ettevõtja igapäevaselt maadlema. Enamik ettevõtjaid on ausad ja tahavad teha äri selle parimas mõttes, julgustab KREEDIX OÜ tegevjuht Margit Ruusmaa, kellel endal on ette näidata pikaaegne kogemus krediidi- ja võlahalduses. KREEDIX OÜ on REGISTER OÜ emaettevõte ning Inforegistergi on kunagi saanud alguse just KREEDIX OÜ vajadustest. Tänaseks on KREEDIX OÜ võlanõuete portfell 200 miljonit eurot ning äriklientidele osutatakse krediidihalduse täisteenuseid.

Võlgade ahel ja ketimeetod KREEDIX OÜ kogemuse läbi

Eesti on väike ja veel väiksem on see ring, kus toimetavad konkreetse valdkonna äripartnerid. Mida vähem neid aga koos on, seda tugevam on igaühe probleemide mõju teistele. Võlgade ahel tekib lihtsustatult öelduna nii, et kui kõik osapooled toimetavad oma rahalise võimekuse piiril ning näiteks esimene ettevõte teeb vale otsuse, mistõttu ta ei saa maksta ära arvet teisele, siis ei saa teine enam maksta ära kolmandale, kolmas neljandale jne ning viimane omakorda jälle esimesele. Probleem kasvab sellisel juhul aina hullemaks, sest võlglasena ei saa enam võlgu osta, seega kukub käive, rahavoog väheneb ja aina võimatum on võlgu maksta ning ettevõte upubki probleemide all. Tavajuhul olukord nii drastiline siiski ei ole, sest väga eineva rahalise võimekusega osapooli on palju, kuid samas on ühele võlglasele võlgu mitmed ettevõtted. Kindel on aga, et ühel või teisel viisil tekib olukord, kus vaba raha on puudu, aga paljudel juhtudel mitte ettevõtte enda süül. Maaslamaja löömine ei aita kindlasti kedagi ja siin tulebki KREEDIX OÜ mängu hoopis teistmoodi lähenemisega - ketimeetodi rakendamisega. KREEDIX pöördub esmalt nende võlglaste poole, kelle tõttu ettevõtte hätta sattus ning nõuab neilt võlad välja või abistab kohtumenetluses. Seeläbi paraneb ettevõtte rahavoog ning hüvitatud saavad omakorda hädasolija enda võlad. Lõpp hea kõik hea, võiks ju öelda, kuid Ruusmaa paneb südamele, et miks mitte minna veel kaugemale ja hädast üldse hoiduda?

Võlglaste avalikustamine Inforegistris

Võlglasi, kes ei tee koostööd või nn põgenevad juhid, kes ei vasta kõnedele ja kirjadele, saab mõjutada avalikustamisega Inforegistris. Enne avalikustamist toimetatakse kohale ka hoiatus avalikustamise kohta ja tihti sellest ka võla maksmiseks või maksekokkuleppe sõlmimiseks piisab. Seega - Inforegister* on täna parim mõjutusvahend võlgade sissenõudmisel, kuna on ainukene krediiditausta kontrolli keskkond Eestis, mis avalikustab tasuta keskonnas võlamärgised, maineskoori ja nüüd ka tegevuslood ettevõtete kohta. Saada oma vihje võlglase kohta SIIT *Alexa hinnangul on inforegister.ee TOP 100 Eesti populaarseima veebisaidi seas. Alates 2011. aasta augustist kuni 2018. aasta veebruarini on saidil olnud üle 140 miljoni lehevaatamise, üle 37 miljoni külastuse ning kokku on registreerinud üle 70 000 kasutaja.

Kahjude ennetamine

Ettevõtluses, nagu igal alal "ikka juhtub" ehk juhi sa nii hästi, kui juhid, kuid kõike kontrollida ei saa (loodusjõud, majanduse arengud jne). Seda enam peaks Ruusmaa hinnangul juhtima seda, mida juhtida saab ja mis on ettevõttele elutähtis: inimesed, protsessid ja raha. Vaat selle viimase osas oskab ja suudab KREEDIX OÜ nii soovitada kui aidata. Võlgu või võlgade ahelat saab lihtsasti ära hoida, kui äripartneriks ei võeta probleemseid ettevõtjaid/ettevõtteid või vähemalt ei müüda neile võlgu (arvega). Selleks tuleb lihtsalt uurida kliendi tausta ja määrata talle vastavalt õiged maksetingimused ja limiidid ning korrapäraselt olukorda ümber hinnata. KREEDIX OÜ teostab selleks müügiarvete portfelli analüüsi, kus teaduspõhise Krediidiskoori abiga hinnatakse selle seisu ning antakse vastavalt krediidisoovitused.

Hirm rikkuda suhteid

Käibe ja kasumi toob ettevõttele klient, hea kliendisuhe on seega elutähtis ja sestap on ebameeldivate teemadega kliendi poole pöördumine ettevõtjatele äärmiselt ebamugav ja hirmutav. Kuidas võla välja nõudmise järel, mis ju kliendis sugugi sooje tundeid ei tekita, talle järgmisel päeval jälle uuesti müüa - pahane klient valib tõenäoliselt konkurendi. Mida teha? Vastus on lihtne - hoiame müügi ja krediidihalduse üksteisest niimoodi lahus, et ka klient seda tunnetab ning ei kanna oma võla meeldetuletusest tingitud pahameelt üle müügiinimesele. Seda on oluliselt lihtsam teha, kui ettevõtte enda asemel tuletab kliendile võlga meelde teenuseosutaja. Kui viimane oskab suhelda meeldival ja neutraalselt pinnal ning hinnanguid andmata, on võla laekumine väga tõenäoline ja klient jääb lojaalseks ka edaspidi.

Põhimõtted paika ja enda kasuks tööle

Krediidipoliitika osas nõustavad ettevõtteid ja aitavad seda teostada professionaalsed ja kogenud krediidi- ja võlahaldurid, kellega saab ühendust võtta telefonitsi ja meili teel või KREEDIX OÜ päringuvormi kaudu. Ruusmaa võtab teema lühidalt ja inimkeeli kokku nii: "Kui kõik täidaksid kokkuleppeid ja ei elaks üle oma võimete teiste arvelt, siis ei oleks krediidipoliitikat ega -haldust ju tarviski. Kuna aga inimene on ebatäiuslik, siis täna see kahjuks nii ei ole. Seetõttu valvab tark ettevõtja oma raha ja vaatab küll sõbralikult, aga kindlalt ka oma äripartnerite näppude peale." Ka KREEDIX OÜ juhatuse liikme, Marie Rosina pikaaegne kogemus finantsalal kinnitab neid sõnu ning ka seda, et neile, kes oma krediidiportfelli kindlal käel juhivad, on tagatud äripartnerite lugupidamine. Marie Rosin lisab veel omalt poolt, et pahatahtlikel võlglastel läheb elu iga päevaga kibedamaks:

Suurvõlglastele ja nahaalidele isiklik meedialeht

"Täpselt nii! Kui kaua me kannatame igaüks omaette korduvaid ja korduvaid ülesõitmisi nt ühe ja sama isiku poolt, kes saadab kreeditoride nõuded lihtsalt pikalt ja asutab aina uusi ärikehasid, mille alt teha uusi tegusid uuel ringil. Suurvõlglane ettevõte, mille eesotsas on suur juht, peab aduma ka suurt vastutust ja mitte ainult oma ettevõtte, vaid ka kreeditoride ees, kelle usalduskrediiti ta tarvitab. Paraku ei saada sellest tihti aru ning tekitatud finantsilist auku, kus täitmata kohustusi on mitmete miljonite eest, kuid katteks vara on vaid mõned tuhanded eurod, ei ole võimalik põhjendada mitte millegi muuga, kui vastutuse puudumisega. Selliste tegelaste kohta toome ülevaate ühte kohta kokku - Inforegistri ärimeediasse.", lõpetab Marie Rosin. Saada oma vihje SIIT   • Enim õigeid silmapaare! Sihtturunda oma ettevõtet Inforegistris.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

KREEDIX OÜ tegevusaruanne 2022

KREEDIX OÜ, mis asutati 18. juunil 2004. aastal, on olnud Eesti ettevõtete finantsmaastikul oluline tegija. Selle ettevõtte peamine tegevusala on krediidihaldus
ssb.ee
KREEDIX OÜ, mis asutati 18. juunil 2004. aastal, on olnud Eesti ettevõtete finantsmaastikul oluline tegija. Selle ettevõtte peamine tegevusala on krediidihaldusteenuste pakkumine, mis on aidanud tuhandeid Eesti ettevõtteid oma krediidijuhtimise poliitikate kujundamisel ja rakendamisel. KREEDIX OÜ on aastate jooksul omandanud sügavaid teadmisi ja kogemusi krediidihalduse valdkonnas. Nad on töötanud välja mitmeid tõhusaid strateegiaid ja meetodeid, mis on aidanud ettevõtetel paremini hallata oma krediidiriske, parandada rahavoogusid ja suurendada kasumlikkust. Nende teenused hõlmavad kõike

KREEDIX OÜ: turvatempel arvel kulu ei tee, aga toob sisse

Ettevõte, mis näitab välja oma brändi tugevust, hindab adekvaatselt ostjate maksejõulisust ning jälgib neid ja arvete laekumist, on oma partnerite poolt respekt
ssb.ee
Ettevõte, mis näitab välja oma brändi tugevust, hindab adekvaatselt ostjate maksejõulisust ning jälgib neid ja arvete laekumist, on oma partnerite poolt respekteeritud ja ka ise usaldusväärne - selline on Inforegistri ja Kreedix'i klient. Turvalisuse tempel sellise ettevõtte poolt väljastatud arvel näitab partneritele, et seda teda toetab Kreedix Grupi turvavõrgustik. Vastavalt kujundatud tempel kannab tugevat sõnumit " Usaldan, aga kontrollin ja juhin oma rahaasju kindlal käel ". KREEDIX OÜ on läbi aastate seisnud  hea paljude ettevõtete rahaasjade eest ning toetanud neid krediidijuhtimises

Kreedix Grupi ettevõtted koguvad hoogu

2021 on Kreedix Grupi ettevõtete (Kreedix OÜ, Register OÜ, Storybook OÜ ja 1Contact OÜ) jaoks märgiline aasta. Kõik ettevõtted on alustanud uute võimsate projek
ssb.ee
2021 on Kreedix Grupi ettevõtete (Kreedix OÜ, Register OÜ, Storybook OÜ ja 1Contact OÜ) jaoks märgiline aasta. Kõik ettevõtted on alustanud uute võimsate projektidega ning hakkavad välimuselt ühte nägu kasvama, näitamaks klientidele, et tegu on ühe grupi ettevõtetega ja mistahes ettevõtluses vajamineva teenuse saavad nad meie käest. Kõikide takistuste kiuste oleme loonud uusi võimalusi ja lahendusi nii oma klientidele kui ühiskonnale tervikuna. Hetkel võtame vaatluse alla Kreedixi uuendused, Inforegistri , Storybooki ja 1Contacti tegemistega saate tutvuda nende endi meedialehtedelt.

Kreedix: puhastame ettevõtlusmaastikku

Vana lugu aga aegumatu, sest aina uued ja uued juhtumid korduvad aina uuesti ja uuesti :)
ssb.ee
Vana lugu aga aegumatu, sest aina uued ja uued juhtumid korduvad aina uuesti ja uuesti :)

Hoia kliendibaas alati kaasjaastatud andmetega

Oleme oma klientide soovil automatiseerinud kliendibaasi uuendused, kuhu lisasime nüüd juurde ka inkassomenetluste ülevaated. 
 Kõik meie
ssb.ee
Oleme oma klientide soovil automatiseerinud kliendibaasi uuendused, kuhu lisasime nüüd juurde ka inkassomenetluste ülevaated. Kõik meie kliendid saavad iganädalalaselt esmaspäevati uuendatud andmetega kliendibaasi ülevaateid: krediidisoovitused, limiidid jpm. Laadi alla kliendibaasi CSV-faili NÄIDIS Mis kõige tähtsam - klientide monitooringusse lisamine või sealt eemaldamine toimub vaid ühe klikiga. Mitte keegi ei jõua pidavalt kontrollida oma klientide tausta kiiresti muutuvas maailmas - las teeb seda parem

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.