METEC CNC OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 4308 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 22 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga komme

METEC CNC OÜ hetkeolukord

Juba 4308 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 22 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

EESSÕNA

Metec CNC tegeleb kõrge täpsusega detailide valmistamisega mehaanilise töötlemise teel. Lõikame peamiselt terast, roostevaba terast ja alumiiniumi, vajaduse korral aga ka messingut ning tehnilisi plaste. Ettevõtte stabiilse kasvu ja edukuse nurgakiviks on olnud nutikate tehnoloogiliste lahenduste leidmine iga detaili valmistamiseks ning iga tööoperatsiooni peensusteni viimistlemine. See on andnud meile edumaa tuhandete samas valdkonnas tegutsevate firmade ees. Metec CNC kuulub Metec tööstusettevõtete gruppi, mille konsolideeritud müügitulu 2022.aastal oli ca 40 milj EUR.

MÜÜK - Müügitulu kasvas 2022.aastal võrreldes 2021.aastaga 29% võrra, 4,033 milj EUR-ni.

- Ekspordi osatähtsus müügitulust oli 42%, mida on võrreldes 2021.aastaga 5% vähem. Selguse huvides tuleb lisada, et enamus kohalikule turule müüdavatest toodetest on erinevad komponendid tööstusseadmete tarbeks, mis pärast koostamist leiavad lõppkliendi üle maailma. Kohalikule turule jääb meie toodangust umbkaudu 1%.

- 2023.aastalt ootame 2022.aastaga sarnast müügitulu. Tunnetame mõningast olemasolevate klientide poolset nõudluse langust. Majanduse jahenemise olukorras ei julge me püstitada endale eesmärke saada uutelt klientidelt sellises koguses tellimusi, mis vaatamata püsiklientide mahtude langusele tagaksid müügitulu suurenemise.

TOOTMINE - Müügitulu töötaja kohta arvestamata toormaterjali maksumust kasvas võrreldes 2021.aastaga 15%.

- Tootmisseadmetesse investeeriti 2022.aastal kokku 550 tuh EUR. Soetati ettevõtte esimene 5-teljeline freespink. Täiendati kuluvahendite automaatse väljaandamise süsteemi ja täiustati kõikide pinkide ühendusi keskserveriga. Mõõtmistehnika kaasajastamisse investeeriti 13 tuh EUR.

- Ettevõttel on veel vaba tootmisvõimsust käibe kasvatamiseks ca 5-10% võrra.

- 2023.aastal on plaanitud asendada uuega üks vanem freespink ning lisaks investeerida tootmise automatiseerimisse ja mõõtmistehnikasse, kokku summas ca 400 tuh EUR.

TOOTMISSISENDID, TARNEAHELA JUHTIMINE - Ettevõtte konservatiivne varude juhtimise poliitika võimaldas vältida tootmisseisakuid, mis oleks võinud tekkida

Ukraina sõjast tuleneva hetkelise paanika tõttu tooraineturgudel. Aasta keskpaigaks olukord toormeturgudel stabiliseerus.

- Ettevõte korraldab ostutegevust ühiselt koos teiste grupi ettevõtetega. Grupi suurte ostumahtude ja ettevõtete hea kapitaliseerituse tõttu kvalifitseerume me sobilikeks klientideks materjalide tootjatele.

- Vahendajate vältimine tagab meile juurdepääsu parematele sisendite hindadele ja võimaluse erinõuetele vastavate toormaterjalide hangeteks.

TÖÖTAJAD JA SISEMINE TÖÖKORRALDUS - Ettevõtte tippjuhtkonna ja spetsialistide isikuline koosseis on palju aastaid püsinud väga stabiilne. Firma võtmetöötajad on pikaajalise kogemusega ning ettevõte suudab pakkuda neile jätkuvalt huvitavaid arenguperspektiive, väljakutseid ja motiveerivat tasu.

- 2022.aastal kaasati lisatööjõudu ettevõtte müügi- ja tehnoloogiaosakonda.

- Ettevõtte sisemiste juhtimisprotsesside parandamiseks (digitaliseerimiseks) plaanitakse 2023.aastal teha erinevaid IT alaseid põhivaralisi riist- ja tarkvarainvesteeringuid ning alustada ERP süsteemi ühendamist grupis kasutatavate IT lahendustega.

- Ettevõtte läbis 2023.aasta alguses edukalt ISO 9001:2015 standardile vastava kvaliteedijuhtimissüsteemi järelevalveauditi.

RISKIDE JUHTIMINE - Tänu tegutsemisele erinevates ärisuundades on ettevõtte kliendiportfell hästi segmenteeritud ja kuude kaupa väga stabiilne (hooajalisust ei esine). Ühelgi kliendil ega tootesegmendil ei ole ettevõtte müügikäibele kriitilist mõju. Ettevõtte fikseeritud tarneajaga tellimuste portfell on keskmiselt 3 kuu pikkune, mis on selles ärisektoris tavapärane.

- Ettevõttel ei ole Ukrainas ja agressorriikides kliente ega tarnijaid, mistõttu otsest riski need sündmused meile ei kujuta. Arvestades, et sõjategevus pärsib üldist majandusaktiivsust ja asjaolu, et mõningate meie klientide tarned ja äritegevus on kindlasti Ukraina sündmustest otsesemal kujul mõjutatud, ei ole põhjust arvata, et sõjategevuse mõju ettevõtte äritegevusele täiesti puudub.

- Ettevõttel on aga piisavalt likviidsust ja laenuvõimekust, et kuni aasta pikkune võimalik madalseis ilma

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.