BOKU NETWORK SERVICES ESTONIA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 12 545 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 77 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,9 punktiga ja komm

BOKU NETWORK SERVICES ESTONIA OÜ hetkeolukord

Juba 12 545 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 77 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,9 punktiga ja kommenteeritud 15 korda.

Tegevusaruanne 2022

Alates 1. juunist 2022 uue ärinimega Boku Network Services Estonia OÜ (varasemalt kuni 31.05.2022 ärinimi Fortumo OÜ) on osa mobiilimakse lahendusi ja partnerturunduseplatvormi pakkuvast rahvusvahelisest, peakontoriga San Franciscos, USA-s asuva, Londoni börsil noteeritud kontsernist Boku Inc. Firma klientideks on suured, rahvusvahelised firmad nagu Google, Spotify, Tencent jne.

Boku Network Services Estonia OÜ on emaettevõtteks äriühingutele Fortumo Mobile Service Private Ltd (India), Fortumo Singapore Pte. Ltd (Singapur), ja Boku Network Services ES S.L. (Hispaania). Boku Network Services Estonia OÜ omab 99,99% esimesena mainitud ettevõtetest ja 100% kahest viimasena mainitud ettevõttest.

Kontsern pakub tööd aasta lõpu seisuga 104 inimesele, kellest valdav osa töötavad täna Tartus ja Tallinnas, aga üksikuid töökohtasid leidub ka üle maailma.

Olulisemad sündmused 2022. aastal 2022. a. kevadel toimusid Boku Inc. kontsernis ümberkorraldused, mille tulemusel integreeriti Eesti organisatsiooni täielik Boku ülejäänud organisatsiooniga ja viidi sisse riike läbiv funktsionaalne juhtimisstruktuur. Ümberkorraldustele järgnevalt otsustati muuta ka ärinime ning võeti kasutusele Boku Network Services Estonia OÜ (edaspidi BNSE).

Läbi aastate on ärifookuses olnud Aasia ja Lähis-Ida piirkond ning on investeeritud uute töötajate värbamisse ning uute toodete ja platvormide turule toomisele. 2022. aastal jätkas kontsern investeerimist samadel ärisuundadel, keskendudes eelkõige olemasolevate toodete tulude teenimise võimekuse kasvatamisele läbi uute ühenduste loomise ning väga suure kasvupotentsiaaliga klientide leidmisele ja nende portfellide kasvatamisele.

Kontsern on siiani olnud keskendunud digitaalsete teenuste (rakenduste poed, muusika ja video voogedastusteenused, mängutootjaid, sotsiaalmeedia jne) turule, kus peamiste tarbijatena nähti erakliente. 2022 a. võeti suunda valdkondadele, kus digiteenuste tarbijad võivad olla ka väikese ja keskmise suurusega äriettevõtted.

Organisatsiooni peamine tähelepanu on suunatud arenevatele turgudele, kus krediitkaardi omanike hulk on väike ja traditsiooniliste maksekanalite infrastruktuur vähearenenud. Sellest tulenevalt on, lisaks ühendustele telekomioperaatoritega, uueks oluliseks suunaks kujunemas ühendumine elektrooniliste rahakottide teenusepakkujatega ja nimetatud makselahenduse vahendamine klientidele.

Lisaks eelnimetatud makseteenusepakkumistele laiendati ka teenuste pakkumist läbi partnerturunduseplatvormi (bundling), mis võimaldab digitaalsete teenuste pakkujatel jõuda uute kasutajateni läbi mobiilioperaatorite turundusvõrgustiku. Esmalt 2018. aasta lõpus lansseeritud partnerturundusplatvorm jätkas eraldiseisva ärisuunana kiiret kasvu ka 2022. aastal. Unikaalsete klientide arv kahekordistus aastaga ületades aasta lõpuks 4 miljoni teenuse kasutaja piiri. Kontsern jätkas aktiivselt nii platvormi edasiarendamist kui ka äriarendust, lansseerides uusi kliente ja laiendades koostööd uuel platvormil mobiilioperaatoritega mitmel pool üle maailma.

Inimesed

Ettevõttes töötas aasta lõpus seisuga 104 inimest. Kasv võrreldes eelmise aastaga +4 uut töötajat. Töötajate valimisel lähtutakse lisaks tehnilistele oskustele ka töötajate väärtustest, motivatsioonist ja sobivusest ettevõtte kultuuriga. Tehniliste oskuste vaates värvatakse nii algajaid kui ka kogenud spetsialist. Eestisse luuakse ühe rohkem ka töökohti, mis toetavad kogu Boku organisatsiooni arengut. Eelistatud tööperedeks on tarkvaraarenduse ja tehnilise iseloomuga tööpered. BNSE jätkab värbamist põhjaliku valiksõelaga, hoolimata tihedast konkurentsist tööturul.

Majandustulemused

Ettevõtte müügitulu oli 7,6 m eurot, mis on 12% rohkem kui võrreldav müügitulu aasta varem. Samal ajal, tänu kasvavale konkurentsile tööjõu valdkonnas ning tuleviku tulude kasvu jaoks vajalikule investeeringule lisa töötajate palkamiseks, langes ettevõtte kasum enne tulumaksu olulisel määral (- 70%).

2022. a. tegevusmahtudele oli globaalsetel sündmustel nagu Ukrainas toimuv sõda ja selle tulemusel kehtestatud piirangutel minimaalne otsene mõju. Äri Venemaa ja Valgevenega moodustas kaduvväikese osa kogu ärimahtudest. Suuremaks mõjuriks on osutunud hoopis sõja ja kasvavate intressidest tingitud mõju rahvusvahelisele majanduskeskkonnale. Mitmed arengumaad on, majanduslikest raskustest tulenevalt, asunud piirama valuuta liikumist, mis omakorda raskendab äri ajamist nendes riikide partneritega.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

FORTUMO OÜ alustas koostööd Amazoniga

Mobiilimakselahenduste pakkuja  FORTUMO OÜ  teatas täna, et e-kaubandusega tegelev Amazon on kasutusele võtnud Fortumo turundusplatvormi, vahendab Postimees.
ssb.ee
Mobiilimakselahenduste pakkuja FORTUMO OÜ teatas täna, et e-kaubandusega tegelev Amazon on kasutusele võtnud Fortumo turundusplatvormi, vahendab Postimees. FORTUMO OÜ  alustas juba 2007. aastal ning ettevõtte tegevusalaks on märgitud muu telekommunikatsioon. Eelmise aasta lõpus oli FORTUMO OÜ -s tööl 59 inimest ning neile maksti keskmiselt igakuist brutopalka umbes 2 900 eurot. 2018. aasta jooksul käis ettevõte tööjõumaksudena välja enam kui 900 000 eurot. Maksudeklaratsioonide põhjal otsustades oli ettevõtte käive eelmisel aastal 38, 2 miljonit eurot. Viimase, 2017. aasta kohta

Mobiilimakselahendusi pakkuv FORTUMO OÜ laiendab aasias koostööd Spotify'ga

FORTUMO OÜ  lahendused võimaldavad 114 miljonil uuel kasutajal Indoneesias, ja 50 miljonil uuel kasutajal Tais maksta Spotify teenuse eest mobiilimaksega. Aasia
ssb.ee
FORTUMO OÜ lahendused võimaldavad 114 miljonil uuel kasutajal Indoneesias, ja 50 miljonil uuel kasutajal Tais maksta Spotify teenuse eest mobiilimaksega. Aasia turg on digitaalse meelelahutuse tarbisise osas eesrinnas, kuid maksete kogumine on teenusepakkujatele enamjaolt tülikas. Vaatame kuidas on läinud seda olukorda parandaval  FORTUMO OÜ -l. FORTUMO OÜ alustas peaaegu 12 aastat tagasi, mil juhatuse liikmed Veljo Otsason ja Rain Rannu , seda juhtima hakkasid. Veljol oli selleks ajaks ettevõtluskogemust ligikaudu 7 aastat ja Rainil samuti 7 aastat. Osaühingu valdkond on

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.