AFERATO OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 485 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 7 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,8 punktiga aga komment

AFERATO OÜ hetkeolukord

Juba 485 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 7 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

2022 majandusaasta aruandes on rida-realt konsolideeritud Aferato OÜ (konsolideeriva üksuse) ja tema tütarettevõtte Frelon SIA, finantsnäitajaid.

Kontserni struktuur muutus 2022 aasta lõpus, tütarettevõtted Istra Pluss SIA, Transit Group SIA ja Zalktis AT SIA müüdi osade netohinnaga.

Kontserni põhitegevuseks 2022. aastal oli transpordi- ja logistikateenuste osutamine, lisaks annab kontsern kasutusrendile Riia Lennuväljal asuvaid laoruume koos seadmete ja sisustusega. Kontsern jätkab samade tegevusvaldkondadega ka tulevastel aastatel. Kontserni põhistrateegiaks on oma turupositsiooni kinnistamine ja stabiilse arengu tagamine, pakkudes kvaliteetseid teenuseid.

Aferato OÜ kontsern tegutseb veo- ja logistikateenuste turul edukalt juba 2009. aastast alates, kontsern on spetsialiseerunud logistikateenuste osutamisele

Venemaal, Lätis, Lõuna Aafrikas ja Euroopas ja kontsernil on olemas kõik vajalikud ressursid tarneahelate tõhusaks juhtimiseks ning kaubaveo- ja logistikateenuste osutamiseks. Ettevõtte vaieldamatuks eeliseks on pikkade aastate jooksul hoolikalt ülesehitatud kaupade logistiline kohaletoimetamisahel läbi

Eesti ja Euroopa. Aferato OÜ pikaajalised kogemused võimaldavad: korraldada kaubavedude, tollivormistamise, kaupade töötlemise ja ladustamisega seotud protsesse suurima võimaliku tõhususega; leida individuaalne lähenemine igale kliendile, pakkudes püstitatud ülesannete täitmiseks mitu optimaalset varianti.

Kontsernil on olemas oma autopark ja põhikohaga professionaalsed autojuhid, mis võimaldab ettevõttel garanteerida veoste säilimise ja läbipaistvad hinnapakkumised.

Majanduskeskkond

Maailmamajanduse kasvule on 2023 mitmeid takistusi. Majandusaktiivsust pidurdavad tõusvad intressimäärad ja kõrge inflatsioon. Kõrgele tõusnud inflatsioon ja kasvavad intressimäärad pidurdavad majanduskasvu kogu maailmas. Euroopas viib energiakriis lähiajal palju riike majanduslangusesse. Juba teine majanduskriis viimase kahe aasta jooksul vähendab majapidamiste elatustaset, kurnab ettevõtteid ja on tõsine väljakutse riigi rahandusele. Nõudluse nõrgenemine aitab aga kaasa kõrge inflatsiooni aeglustumisele. Tööturg on jätkuvalt vastupidav ja tööpuudus kasvab mõõdukalt. Mitmed tegevusalad – eriti töötlevas tööstuses ning veonduses ja laonduses – kannatasid Venemaale kehtestatud sanktsioonide tõttu.

Ülevaade olulistest sündmustest majandusaastal 2022. aastal ei ole avaldanud koroonaviiruse (COVID-19) pandeemia negatiivset mõju kontsernile. Kontsern jätkas edukalt äri arendamist ja suurendas oma müügitulu. Õigeaegsed läbirääkimised tarnijate, klientide ja töötajatega aitasid säilitada püsikulusid. Läbimõeldud müügiosakonna tegevus hoolitses selle eest, et olulised kliendid ei kaoks ja rahavood püsiksid vajalikul tasemel.

Tulud, kulud ja kasum

Aruandeaastal konsolideeritud müügitulu moodustas 14 543 tuh.eurot, mis on 7,8% suurem, kui eelmisel aastal. Müügitulust moodustas 61% müük EÜ riikides (s.h.müük Läti – 50,6.%, müük Austria-4.%), 19% müük Venemaale ja 18% müük Lõuna-Aafrika Vabariigile. Müügitulu tõus oli tingitud nõudluse taastamisega logistika ja kaubaveo sektoris pärast Covid19 pandeemiat. Peamised kulud koosnevad kauba ja teenuste kuludest ja moodustavad 68% müügitulust, põhivarade kulumist, mis moodustab 16% müügitulust, ja tööjõukuludest, mis moodustavad 9% müügitulust. 2022.aasta konsolideeritud kasum moodustas 2 727 tuh.eurot.

Kontserni osanikul ei ole ametlikku dividendipoliitikat. Dividendide jaotamist otsustatakse siis kui kontsern on saavutanud tugeva finantspositsiooni, arvestades samaaegselt osanike kasvuambitsioone ja kasumieraldise tegemise soovi. 2022. aastal maksis ettevõte dividende summas 38 554 eurot. Osanikele välja makstud dividendide tulumaksukulu oli 6 456 eurot.

Juhtkonnal ei ole kahtlust, et kontsern on võimeline jätkama jätkuvalt tegutseva ettevõttena ning normaalse äritegevuse käigus realiseerima oma varasid ja täitma oma kohustusi. Juhtkond on valmis majandusraskuste korral kontserni viivitamatult finantsiliselt toetama ja tegema lisainvesteeringuid kontserni majandustegevuse jätkuvuse tagamiseks.

Investeeringud majandusaastal 2022. aastal tehti järgmiseid investeeringuid: transpordivahendite soetus summas 945 tuhat eurot ja muude põhivarade soetus summas 95 tuhat eurot.

Finantsriskide juhtimine

Oma igapäevases tegevuses puutub kontsern kokku erinevate riskidega, mille juhtimine on oluline ning lahutamatu osa ettevõtte äritegevusest. Peamisteks riskifaktoriteks on tururisk (sh valuutarisk, krediidirisk ja intressirisk). Aruandeaasta kahjum valuutakursi muutustest moodustas 8 tuh.eurot, mis moodustab 0,3% kontserni kasumist, valuutakursi risk on minimaalne. Kontserni valuutariski vältimise põhiinstrumendiks on lepingute europõhisus. Kontsernil puuduvad olulised kohustised ja nõuded muudes valuutades. Intressimäärade muutumisega seonduvad riskid ei ole avaldanud olulisemat mõju ettevõtte äritegevusele.

Personal 2022 aasta kontserni keskmine töötajate arv oli 115 töötajat. Töötajatele maksti 12 kuuga töötasu, preemiate ja hüvitistena kokku 853 tuh.eurot. 2022.aastal moodustasid kontserni tööjõukulud 1 055 tuh.eurot, võrreldes 2021 aastaga tööjõukulud suurenesid 0,6% võrra. Kontserni töötajatest suurem osa - 115 inimest töötab Lätis tütarettevõttes. Aruandeaastal tasud kontserni tegev- ja kõrgemale juhtkonnale moodustasid 18 tuh.eurot.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.