LEGEND H & S OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1311 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 38 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga komme

LEGEND H & S OÜ hetkeolukord

Juba 1311 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 38 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

OÜ Legend H&S asutati 03/2009, ettevõtte põhitegevusalaks on juhtimis- ja konsultatsiooniteenuste osutamine. OÜ

Legend H&S (emaettevõtja) koos tütarettevõtetega moodustab Legend H&S OÜ kontserni, mis opereerib hotelle Eestis,

Lätis, Poolas ja Slovakkias. 2022. aastal opereeriti kaheksat hotelli, millest kuus kuuluvad hotelliketti Marriott

International. Marriott International (MI) on USA's noteeritud ülemaailmne hotellikett, mis opereerib 31 kaubamärgi alt ca 8500 majutusasutust 138 riigis.

Kontserni struktuur

Konsolideerimisgruppi kuulub emaettevõtja Legend H&S OÜ koos kaheksa tütarettevõttega. Kõik tütred kuuluvad 100%-liselt emaettevõttele. Tütarettevõtted:

GOSPA OÜ, Legendhotels Latvija SIA, Legendhotels Polska Sp.z.o.o, Sound Garden Hotel Sp.z.o.o, Telegraaf Hotell

OÜ, Harjumäe Hotell OÜ (endine ärinimi Supelus OÜ), Legendhotels Posejdon Sp.z.o.o ja Legendhotels Slovakia s.r.o.

Turuülevaade 2022. aasta esimestel kuudel kaotati COVID-19 pandeemia ajal kehtinud reisimispiiranguid ning algas sektori taastumine pandeemiast. Veebruari lõpus alanud Ukraina sõda tingis kontserni tegevusriikides geopoliitiliselt ja majanduslikult keerulise olukorra, mis omas märkimisväärset mõju ka turismisektorile. 2022. aastal nägime hüppelist inflatsiooni, energiakriisi ja sellega kaasnenud kõrgeid energiakulusid ning karmistunud rahapoliitikast tulenenud intressikulude kasvu.

Globaalselt jätkas turismisektor pandeemiast taastumist. Maailma Turismiorganisatsiooni (UNWTO) andmetel tõusis ülemaailmne turistide arv kahekordseks võrreldes 2021. aastaga, kuid see oli endiselt 37% vähem kui 2019. aastal.

Euroopas oli taastumine kiirem ja turistide arv jõudis 80%’ni pandeemiaeelsest tasemest.

Ülevaade kontserni majandustegevusest 2022. moodustas kontserni müügitulu 34 927 tuhat eurot, mis on üle kahe korra suurem kui aastal 2021 (16 867 tuhat eurot). Positiivse efekti müügitulu kasvule andis lisaks sektori taastumisele ka Courtyard by Marriott Szczecin City esimene täistegevusaasta ning 03/2022 avatud Moxy Szczecin City majandustegevuse algus. Kui 2021.a. oli selge taastumine siseturismile orienteeritud SPA-hotellides Sopot Hotel Marriott & Spa ja Georg Ots Spa Hotellis, siis 2022 a.

kasvas nõudlus pandeemiaeelsete tasemete lähedale ka äri-ja konverentsihotellides.

Kontserni 2022. majandusaasta kahjumiks kujunes 1 023 tuhat eurot (2021 kasum 189 tuhat eurot). Kasumlikkust mõjutas inflatsiooniga seotud sisendhindade ja palgakulude kasv ning energiahindade järsk tõus. Energiakulude kasvu aitasid piirata erinevate energiasäästumeetmete kasutuselevõtt ja riikide poolt pakutud kompensatsioonimeetmed.

Konkurentsiolukord ja klientide kasvav hinnatundlikkus ei võimaldanud kasvanud kulusid koheselt täiel määral lõpphinda üle kanda. Lisaks langesid 2022. aastasse Poolas Moxy Szczecin City hotellide avamiseelne investeering ning Eestis

Georg Ots Spa Hotelli planeeritava renoveerimisega seotud kulud.

Koostöös Marriott International’iga jätkame MI poolt 2017 loodud vastutustundlikkuse ja jätkusuutlikkise programmis

Serve 360: Doing Good in Every Direction seatud tegevuskavade elluviimist kõigis meie hotellides.

Peamised 2022 2021 Valem finatssuhtarvud (aruandeaasta müügitulu - eelmise

Müügitulu kasv 107,4 % 45,6 % aasta müügitulu) / eelmise aasta müügitulu x 100 ärikasum / müügitulu x

Rentaablus -2,52 1,74 100 puhaskasum / varad

Varade tootlus (ROA) -11,84 2,61 kokku x 100

Lühiajaliste kohustuste käibevara / lühiajalised 1,02 1,35 kattekordaja kohustused

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.