TIVECO EHITUSMEISTER OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Klaas on üks kõige mitmekülgsemaid ja olulisemaid materjale, mida kasutatakse nii ehituses kui ka disainis. Klaasimine on protsess, kus klaasi kasutatakse ehitu

Mis on klaasimine ning milliseid huvitavaid tehnoloogiaid selles vallas kasutatakse?

Klaas on üks kõige mitmekülgsemaid ja olulisemaid materjale, mida kasutatakse nii ehituses kui ka disainis. Klaasimine on protsess, kus klaasi kasutatakse ehituskonstruktsioonides, akendes, uksedes, fassaadides ja muudes rakendustes, et pakkuda läbipaistvust, valgust ja esteetilist ilu. Selles artiklis vaatleme, mis on klaasimine ja milliseid huvitavaid tehnoloogiaid selles valdkonnas kasutatakse.

Klaasimine - Mis see on?

Klaasimine on protsess, kus klaasi kasutatakse ehitusmaterjalina, et saavutada erinevaid eesmärke, sealhulgas valgustus, soojustus, heliisolatsioon ja disainielement. Klaasi võib kasutada mitmel erineval viisil, alates traditsioonilistest akendest ja peeglite paigaldamisest kuni kaasaegsete klaasfassaadide ja klaasist vaheseinte loomiseni.

Tehnoloogilised edusammud klaasimise valdkonnas

Klaasimise valdkond on aastate jooksul kogenud olulisi tehnoloogilisi edusamme, mis on muutnud klaasi kasutamise ehituses palju mitmekülgsemaks ja funktsionaalsemaks. Siin on mõned huvitavad tehnoloogiad ja arengud, mis on klaasimise valdkonnas esile tõstetud:

  1. Iseseisvad klaasid: Iseseisvad klaasid on varustatud elektro-kroomsete või termokroomsete kiledega, mis võimaldavad klaasi muuta läbipaistvast opaakseks või vastupidi ühe nupuvajutusega. See tehnoloogia on kasulik privaatsuse ja valgustuse reguleerimisel ning leidnud rakendust näiteks konverentsiruumide klaasvaheseintes.

  2. Energiatõhus klaas: Energiatõhus klaas on loodud spetsiaalse klaasikatte ja tehnoloogiatega, mis vähendavad soojusjuhtivust ja päikeseenergia sissetungimist. See aitab säästa energiat ja muudab hoone sisekliima paremaks.

  3. Interaktiivne klaas: Interaktiivsed klaasid on varustatud puutetundliku tehnoloogiaga, mis võimaldab klaasile kuvada digitaalseid pilte, graafikat ja teksti. Need leidavad kasutust kaubanduses, näitustel ja hotellides infoekraanidena.

  4. Kahekihilised ja kolmekihilised klaasid: Kahekihilised ja kolmekihilised klaasid koosnevad mitmest klaasikihist, mis on omavahel vaakumis või spetsiaalse gaasiga eraldatud. See parandab soojus- ja heliisolatsiooni, suurendades seeläbi hoone energiatõhusust ja mugavustaset.

  5. Päikeseenergia kogumine: Mõned klaasid on varustatud päikeseenergiat koguvate paneelidega, mis muudavad päikesevalguse elektrienergiaks. See võimaldab hooneid energiatootjatena kasutada ja säästa elektrikulusid.

Kokkuvõttes on klaasimine lai valdkond, mis on tänu pidevalt arenevatele tehnoloogiatele muutunud palju mitmekülgsemaks ja kasulikumaks ehitusmaailmas. Klaas ei ole enam lihtsalt aknaklaas, vaid kaasaegse arhitektuuri ja disaini oluline osa, mis aitab luua innovatiivseid ja funktsionaalseid hooneid ning ruume. Klaasimise tehnoloogiate jälgimine on oluline, et jäädagi kursis selle valdkonna uusimate trendide ja võimalustega.

Võtke meiega ühendust juba täna: 

+372 5806 5603

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

TIVECO EHITUSMEISTER OÜ tegevusaruanne 2022

OÜ Tiveco Ehitusmeister pakub siseviimistluse teenust ettevõtetele ja eraisikutele.  2022 majandusaasta müügitulu langes pisut võrreldes 2021 aastaga, kulude su
ssb.ee
OÜ Tiveco Ehitusmeister pakub siseviimistluse teenust ettevõtetele ja eraisikutele. 2022 majandusaasta müügitulu langes pisut võrreldes 2021 aastaga, kulude suurenesid ja ettevõte lõpetas majandusaasta kahjumiga. Tööjõukulude summa ja juhatuse liikmele makstud tasud on avalikustatud aastaaruande lisades. 2023 aastal jätkame põhitegevusalal ning prognoosi kohaselt lõpetab ettevõte majandusaasta kasumiga. Plaanis on teha investeeringuid töövahenditesse.

Kuidas maksimeerida valgustust siseviimistluses?

Valgus on üks olulisemaid komponente iga kodu sisekujunduses. See mõjutab meie meeleolu, energiataset ja kogu ruumi atmosfääri. Loomulik valgus, mis tuleb akend
ssb.ee
Valgus on üks olulisemaid komponente iga kodu sisekujunduses. See mõjutab meie meeleolu, energiataset ja kogu ruumi atmosfääri. Loomulik valgus, mis tuleb akendest ja avatud ustest, lisab ruumile erilise võlu ja aitab luua avarama ja elavama tunde. Selle artikli käigus uurime, kuidas maksimeerida valgustust siseviimistluses ja kasutada ära loomuliku valguse maagiat. 1. Vali õiged aknad ja ukseavad: Valgustuse maksimeerimiseks on oluline valida õiged aknad ja ukseavad. Suured aknad, libisemisuksed ja klaasist siseuksed võimaldavad rohkem päevavalgust sisse pääseda. Samuti on oluline

Millised on tõhusad siseviimistluse trikid väikeste ruumide suuremaks muutmiseks?

Kodu on koht, kus me puhkame, lõõgastume ja veedame aega oma lähedastega. Kuid mõnikord võivad meie kodud olla väikesed ja ahistavad, tekitades tunde, et puudub
ssb.ee
Kodu on koht, kus me puhkame, lõõgastume ja veedame aega oma lähedastega. Kuid mõnikord võivad meie kodud olla väikesed ja ahistavad, tekitades tunde, et puudub piisavalt ruumi. Õnneks on olemas mitmeid siseviimistluse trikke, mis võivad muuta teie väikese ruumi suuremaks ja funktsionaalsemaks. Selles artiklis vaatleme mõningaid tõhusaid viise, kuidas väikestest tubadest maksimumi võtta. Heledad värvid ja peeglid: Üks lihtsamaid viise väikese ruumi suuremaks muutmiseks on kasutada heledaid värve seintel ja lagedel. Heledad toonid, nagu valge, helehall või pastelsed värvid, peegeldavad

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.