BALTIC MOBILITY OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1630 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 23 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga komme

BALTIC MOBILITY OÜ hetkeolukord

Juba 1630 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 23 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Baltic Mobility OÜ (edaspidi BM) loodi 2009. a eesmärgiga soetada rahvusvahelise autorendi kaubamärgi

Europcar frantsiis Baltikumis. Tänaseks opereerime kolmes riigis läbi tütarettevõtete: Eestis Hansarent OÜ, Lätis

Mobility Latvia SIA ja Leedus Mobility Lietuva UAB. Ettevõtete põhitegevusalaks on sõiduautode/väikebusside rent ja teenusliising. Lisaks opereerivad ettevõtted Europcari reserveerimiskeskusena Baltikumis, andes kliendile võimaluse tellida rendiautot kogu maailmas.

2022. aasta kujunes rendi ja teenusliisingu sektorile järjekordseks väljakutsete aastaks. Kui 2021 lõpus lootsime, et Covidi poolt põhjustatud turismi vähenemine pöördub jälle tõusule ja sõidukite tarneprobleemid lahenevad, siis Venemaa otsus alustada sõda Ukraina vastu põhjustas turismi kasvu aeglustumise.

Sõjategevus vähendas oluliselt välisturistide arvu, sest meie suurimate klientide jaoks oleme me sõjakoldele ohtlikult lähedal. Puhkusereisid tehakse turvalisematesse piirkondadesse.

Sõda on mõjutanud negatiivselt ka autotööstust, kuna paljudel tootjatel olid allhanketehased Ukrainas, mis suleti või koliti mõnda teise riiki. See mõjutas järjekordselt sõidukite tootmist ning tarnet, mis on ebamäärane tänaseni. Sõidukeid saab tellida, kuid tarne aeg on ebakindel.

Sõltumata eelpool mainitud probleemidest täisteenusliisingu portfell jätkuvalt kasvab. See on taganud staabiilse käibe ja kasumi kasvu ning tasandanud rendiäri hooajalisusest ja võimalikest kriisidest tulenevaid mõjutusi. Hästi toimib riikidevaheline ristmüük ja koostöö äriklientide leidmisel, mille tulemusel on leitud mitmeid baltikumiüleseid teenuseid tarbivaid kliente.

Kasvanud on ka nõudlus kohaliku renditeenuse järgi - kui majanduses on olukord ebaselge, eelistatakse sõidukeid pigem rentida, kui osta/liisida, et vältida pikaajalisi kohustusi. Lisaks on lühirendi nõudlust kasvatanud pinev olukord meie idapiiril, mille tulemusel suurendab NATO oma kohalolekut Baltikumis.

Aastal 2022 saime osaliselt kätte aastatel 2020 ja 2021 tellitud sõidukid. Uuendasime nendega autopargi ja vanemad sõidukid realiseerisime. Autopargi uuendamise ja vanemate sõidukite realiseerimise tulemusel kasvas käive ja kasum sõidukite müügist.

BM tegevust mõjutab vähesel määral liisinguintressi muutumise risk, kuna lühirendi sõidukite finantseerimine on seotud Euribori muutustega. Riskide maandamiseks on teenusliisingu sõidukid finantseeritud fikseeritud intressiga.

2023. aasta suurimaks väljakutseks võib kujuneda klientide majanduslik võimekus olukorras, kus sisendhinnad - intressid, energia, palgad – kasvavad kiiresti.

Endiselt on selgusetu sõja mõju nii meie sektorile kui ka majandusele üleüldiselt. Võib eeldada, et mingil määral pärsib see turismi välisriikidest Baltikumi suunal. Siiski eeldame, et aasta tuleb mõõduka kasvuga, sest inimesed on viimastel aastatel kriisidega elama harjunud.

BM-l konkreetset dividendipoliitikat välja ei ole kujunenud ning dividendide väljamaksmise otsused tehakse vastavalt ettevõtete võimalustele.

Tegevusega kaasnevad olulised keskkonna- ja sotsiaalsed mõjud puuduvad.

2022. aastal olulist uurimis- ja arendustegevust ei tehtud, ka ei planeerita uurimis- ja arendustegevust järgmisel

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.