TÜC MAJAD AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 3668 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 254 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga komm

TÜC MAJAD AS hetkeolukord

Juba 3668 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 254 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

TECHNOPOLIS ÜLEMISTE AS tegevusaruanne 2022

AS Technopolis Ülemiste (www.technopolis.ee) on Tallinna Lennujaama vahetus läheduses asuvale endise Dvigateli tehase territooriumile loodud kaasaegse linnaosa Ülemiste City suurarendaja.

Linnakus tegutseb täna üle 500 ettevõtte ning seal on endale töökoha leidnud ca 13 000 töötajat. AS

Technopolis Ülemiste kuulub 49 protsendilise osalusega AS-le Mainor Ülemiste ja 51 protsendilise osalusega Soomes registreeritud äriühingule Technopolis Holding. Ettevõtte eesmärk on kujundada lennujaama kõrvale Tallinna linna keskne äripiirkond, mis pakub inimestele ja ettevõtetele ööpäevaringselt erinevaid vaba aja veetmise ja äritegemise võimalusi.

Möödunud aastal jätkasime oma tehnoloogilise platvormi arendamisega, mille eesmärk on parandada linnakus pakutavate teenuste kasutamist ning koguda paremini andmeid inimeste tööharjumuste ja liikumisteede kohta. Eesmärk on pakkuda uusi teenuseid, mis oleksid automatiseeritud ja innovaatilised. Tulevikku vaatavat sihti sümboliseerib ka 2021. aasta suvel kasutusele võetud uuenenud Ülemiste City kaubamärk ja sümboolika.

Ettevõtte üürile antav pind on tänaseks hetkeks kasvanud ca 92 750 m2 ning ettevõttele on väljastatud ehitusluba järgmise objekti tarvis, mis valmides lisaks linnakusse ca 20 000 m2 büroo-ja teeninduspindasid ja võimaldaks rajada ka uue, rohkem kui 500 kohalise, parkimismaja. Juba täna on ettevõte suurima turuosaga bürookinnisvara pakkuja Tallinnas. Aruandeaastal olulisi suuremahulisi investeeringuid ei tehtud, olemasoleva kinnisvara parendusse investeeriti ca 1,0 miljonit eurot.

Seoses uue põlvkonna kõrgete ootustega töökeskkonnale ning töö- ja puhkeaja hägustumisele (uuringud kinnitavad, et inimesed valivad tulevikus suurema tõenäosusega vaba töögraafiku või vabakutselise elu) muutub ka töökeskkond. Traditsioonilised kontoripinnad on väiksemad ning seal pannakse suuremat rõhku mängulisusele ja töötajate omavahelisele suhtlusele.

Samuti jätkasime 2022. aastal varasemalt kinnitatud arhitektuurikavandi elluviimist. Uuenenud arhitektuurikavandi kohaselt peaks järgneva 15 aasta jooksul muutuma Ülemiste City Targa Äri Linn multifunktsionaalseks ning ööpäevaringselt toimivaks äri-, õpi- ja elukeskkonnaks (Targaks Linnaks), kus inimesed elavad, õpivad ja töötavad. Tänase arusaama kohaselt võiks selleks ajaks olla linnakus töötavate inimeste arv kasvanud 15 000 inimeseni ja linnaku elanike arv ca 5 000 inimeseni. Kõik see näitab, et Ülemiste piirkonnast kujuneb järgneva 10-15 aasta vältel kõige kiiremini kasvav piirkond

Tallinnas, millest võib välja kasvada eraldi linnaosa ja selle arendamisel juhindutakse keskkonnasäästlikust mõtteviisist.

2022. aastal kallines oluliselt ehitushind, samuti on tendents kütuse ja energiahindade kallinemise suunas, mis võib avaldada mõju tulevastele investeerimisotsustele uute objektide ehitamise osas. AS

Technopolis Ülemiste äritegevust ei mõjuta majandustegevuse hooajalisus või tsüklilisus, samuti ei kaasne meie tegevusega olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid, kuna linnaku arendus toimub tulevikku silmas pidades.

Riskide juhtimine on ettevõtte igapäevategevuse lahutamatuks osaks, peamiseks eesmärgiks on määratleda olulisemad riskid ning juhtida riske tasakaalukalt, et ettevõte saavutaks oma strateegilised ja finantsilised eesmärgid. Finantsriskid seisnevad piisava kapitaliseerituse ning finantseerimisega seotud riskides, valuuta-, intressi- ja krediidiriskis. Olulisimateks riskideks on AS Technopolis Ülemiste jaoks intressirisk, kuna pangalaenude intressimäär on seotud Euriboriga. Aastaprognooside ja eelarve koostamisel on Euribori tõusuga arvestatud ja pidevalt kontrollitakse tegelike tulemuste kõrvalekaldeid prognoosidega võrreldes.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

TECHNOPOLIS ÜLEMISTE AS paneb Ülemiste linnakus püsti uue maja

Technopolis Ülemiste on endise Dvigateli tehase territooriumile loodud kaasaegse linnaosa Ülemiste City suurarendaja. 25 miljoni euro eest hakatakse sinna ehita
ssb.ee
Technopolis Ülemiste on endise Dvigateli tehase territooriumile loodud kaasaegse linnaosa Ülemiste City suurarendaja. 25 miljoni euro eest hakatakse sinna ehitama uut ärihoonet, kuhu tuleb 10 800 ruutmeetrit üüritavat pinda ja selle kõrval valmib 2019. aastal ka 540kohaline parkla, vahendab Äripäev . Meid huvitab aga kuidas on suurarendajal seni läinud? Sestap kiikame TECHNOPOLIS ÜLEMISTE AS-i kukrusse ja vaatame otsa ka juhtidele. TECHNOPOLIS ÜLEMISTE AS alustas peaaegu 9 aastat tagasi, mil juhatuse liikmed Martin Robert Seppälä ja Gert Jostov , seda juhtima hakkasid. Martin Robertil

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.