DOTNUVA BALTIC AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 4844 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 66 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,9 punktiga ja kommen

DOTNUVA BALTIC AS hetkeolukord

Juba 4844 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 66 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,9 punktiga ja kommenteeritud 35 korda.

Tegevusaruanne 2022

AS Dotnuva Baltic alustas majandustegevust 2010. aasta novembris.

AS Dotnuva Baltic on 100%-liselt Leedu ettevõtte UAB Dotnuva Baltic tütarettevõte. UAB Dotnuva Baltic kuulub Leedu börsil noteeritud Linas

Agro ettevõtete gruppi.

Käesolev aastaruanne on koostatud perioodi 01.07.2022 - 30.06.2023 kohta.

AS Dotnuva Baltic põhitegevuseks on põllumajandusmasinate müük, hooldus ja remont. Omame enam kui 12 kaubamärgi ainuesindusõigust

Eestis. Nende hulgas on tuntud kaubamärgid nagu Case IH traktorid ja kombainid, Kverneland mullaharimise ja rohusööda varumise masinad,

Siloking söödamikserid, Laumetris haagised, Agrifac iseliikuvad taimekaitsepritsid, Schäffer väikelaadurid, Cimbria ning Arska teraviljakäitlusseadmed. Teostame meie poolt müüdud tehnikale hooldust ja remonti ning müüme esindusõigusega kaubamärkidega masinate varuosasid. Eeltoodule lisaks müüme ka kasutatud põllumajandusmasinaid. Ettevõtte äritegevus on hooajaline, põhiline masinate järelteeninduse periood on märts- oktoober.

Ettevõtte peakontor asub aadressil Savimäe 7, Vahi küla, Tartu vald. Lisaks asuvad esindused Rakveres, Viljandis ja Märjamaal. Kõigis neljas asukohas asuvad materjalide ja varuosade laod, kaasaegse sisustuse ning tehnilise võimekusega töökojad ja professionaalne teenindav personal masinate komplekteerimiseks, hooldamiseks ja remondiks.

2022/2023 majandusaasta kujunes AS Dotnuva Balticule ja tema kliendile keerukaks. 2022 aastal alanud energiakriis tõi kaasa kõrgenenud sisendihinnad, sh elekter, kütus, gaas. COVID-19 kriisiga kaasnenud tarneahela kriis hakkas lahenema, kuid esines jätkuvalt tarneprobleeme, mistõttu mitmed hooajaks vajalikud masinad saabusid alles peale hooaja lõppemist (Valel ajal saabumine tähendas üldjuhul ka tehingust ilma jäämist, sest põllumajandustootjal polnud enam masinat vaja või oli ta selle soetanud konkureeriva ettevõtte käest). Tehaste tootmisvõimekus taastus, võimaldades taaskord teha täiendavaid tellimusi laomasinatele ja seda võimalust ka AS Dotnuva Baltic kasutas, et tagada müügiks vajalikud varud. Analoogselt käitusid sedasi ka konkurendid, mis 2023 aasta esimeseks pooleks tõi kaasa suure laomasinate varu enamusel sektori ettevõtetel, mis omakorda tihendas konkurentsi.

2022/2023 majandusaastal tegeles AS Dotnuva Baltic suures mahus oma sisemiste protsesside ülevaatmisega. Ettevõttega liitusid mitmed uued töötajad, reorganiseeritud said võtmeisikute rollid ja investeeriti aktiivselt järelteeninduse võimekuse parandamisse. Digilahenduste kasutuselevõtt on võimaldanud muuta administratiivsed tegevused efektiivsemaks, sh vähendades kulusid. Reorganiseerimine ja uue meeskonna koolitamine on olnud ressursimahukas, kuid tehtud muudatused on vajalikud pikemaajalises vaates turul enda positsiooni parandamiseks.

2023 kevadel alanud hooajal mõjutas põllumajandustootjaid enim ilmastik. Juunis esinenud öökülmad ja Mai-Juuni pikk põuaperiood tõi kaasa vähenenud koristusmahud loomasööda tootmisel ja kahjustused viljapõldudel, mis omakorda pani põllumajandustootjaid oma investeeringuplaane kas edasi lükkama või ka nii mõnegil juhul üldse ära jätma. 2023 suve ekstreemsed ilmaolud (öökülmad, pikalt põud, pikalt sademeid jne) mõjutavad ka AS Dotnuva Balticu ja tema partnerite tegevust ka 2023/2024 majandusaasta esimeses pooles.

2022. – 2023. majandusaasta müügitulu oli 14 643 651 eurot (2021. – 2022. majandusaastal 15 078 385 eurot) ja majandusaasta tulemuseks kujunes kahjum 504 456 eurot. Kindlasti mõjutavad 2023/2024a majandustulemusi kasvavad intressimäärad.

Aruandeperioodil tegi emaettevõte AS Dotnuva Baltic aktsiakapitali mitterahalise sissemakse 800 000 eurot.

30.06.2023 seisuga on Dotnuva Baltic AS netovara väiksem, kui pool aktsiakapitalist, mistõttu ei ole omakapital vastavuses äriseadustikule.

Äriseadustikus esitatud nõuete täitmiseks ja nõutava omakapitali suuruse taastamiseks planeeritakse akumuleerunud kahjumit vähendada 2023/24 majandusaastaks prognoositud puhaskasumist. Samuti plaanib ainuaktsionär teha täiendava mitterahalise sissemakse nõuete arvelt aktsiakapitali.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.