KRISTIINE KESKUS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 2597 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 37 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga komme

KRISTIINE KESKUS OÜ hetkeolukord

Juba 2597 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 37 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Kristiine Keskus OÜ on 2011. aastal asutatud ettevõte, mille põhitegevuseks on kinnisvara arendamine ja haldamine. Kristiine Keskus OÜ 100%-line omanik on Hollandi firma Montalbas B.V., kes omakorda kuulub Soome börsiettevõttele Citycon OYj.

CITYCON

Citycon OYj on juhtiv Põhjamaade mitme-otstarbeliste keskuste omanik, haldaja ja arendaja, kelle käsutuses on varasid kokku ligikaudu 4,5 miljardi euro ulatuses. Alates 1988. aastast on Citycon OYj noteeritud Helsinki börsil. Cityconi krediidiretingu on kinnitanud Moody's tasemel

Baa3 ja Standard & Poor’s tasemel BBB-.

Citycon OYj strateegiaks on jätkusuutlike ning taastuvenergiat kasutavate multifunktsionaalsete linnakeskkondade loomine, mis seovad kaubanduskeskustega büroo, teenindus- ja elamispinnad ning moodustavad ühtse terviku.

Cityconile kuulub kokku 33 kaubanduskeskust ja üks muu kommertskinnisvara objekt. Tegutsetakse Soomes, Eestis, Norras, Rootsis ja Taanis.

Soomes omab Citycon OYj kaubanduskeskuste valdkonnas turuliidri positsiooni. Eesti portfelli moodustavad Kristiine Keskus ja Rocca al Mare

Kaubanduskeskus.

KRISTIINE KESKUS OÜ

Kristiine Keskus on üks tuntumaid ja enimkülastatavamaid kaubanduskeskuseid Tallinnas.

2022 aastal toimusid Kristiine Keskuse uuendustööd, mis hõlmasid 2 korruse üüripindade ümberehitust. Projekti käigus ehitati üks kaubandusgaleriidest ümber üüripindadeks ja sinna rajati üle 2000 m2 suurune MyFitnessi spordiklubi. Lisaks leidsid keskuses pinnad mitmed uued üürnikud, kellest olulisemad on kauplused Apelsin ja Hemtex. Lisaks paigutati tööde käigus ümber mitmed olemasolevad kaubandusüürnikud ja rajati ruumid Linnamõisa Perearstikeskusele. Lisaks laiendati 1. korrusel toitlustusala Kristiine Road. Pärast ümberehitust on Kristiine keskuses väljaüüritavat pinda ca 45 200 m2.

Keskuse külastatavus suurenes 2022 aastal võrreldes 2021 aastaga 9,8%, mis tähendas ca 0,5 miljonit külastajat rohkem. Samas suurenes ka üürnike kogukäive 2022/2021 aasta võrdluses 15,8%. Hoolimata keskuses toimunud ehitustöödest ja sellega kaasnenud üüripindade ajutistest sulgemistest oli üüritulu eelmise aastaga võrreldes 3,9% kõrgem, peamiselt tulenes see vähenenud Covid-19 pandeemia mõjust jaekaubandusele, kuid ka varasematel aastatel tehtud investeeringutest üürnike koosluse parendamisesse ja keskuse sise- ja välisilme uuendamisesse.

Kristiine keskus pöörab suurt tähelepanu jätkusuutlikkusele ja energia säästmise meetmetele. Juba viimase renoveerimise käigus 2019 aastal viidi kogu keskuse üldalade valgustus üle LED tehnoloogiale ja keskus julgustab ka üürnikke oma valgustust uuendama. Keskuse katusele rajati 2022 aastal päikesejaam, milles toodetava energiaga suudetakse käitada kõiki keskuse lifte ja eskalaatoreid. 2022 aastal viidi koostöös ettevõttega R8 Technologies keskuse ventilatsiooni ja kütte juhtimine üle tehisintellekti poolt hallatavale süsteemile, mis muudab süsteemide seadeid reaalajas vastavalt välistemperatuurile, inimeste hulgale, elektri hinnale ja teistele parameetritele. 2021 aastal tegi keskus investeeringu poole hoone ventilatsiooni soojusvahetitesse, mis võimaldas 2021/2022 küttehoojala säästa ca 30% kütteenergiat. 2023 aastal planeerib keskus samasuguse efektiivseks osutunud tehnosüsteemi paigaldamist ka ülejäänud hoonesse. Cityconi kontserni eesmärgiks on saavutada süsinikneutraalsus 2030 aastaks. Juba täna ostab Kristiine Keskus kogu tarbitava elektri roheenergiana.

Pikemas plaanis tegeletakse Kristiine keskuse tulevikuarenduse planeerimise ja uue detailplaneeringu algatamise ettevalmistamisega.

Eesmärgiks on arendada keskuse avatud parkla alale kontorihooneid ja elukondlikku kinnisvara ning luua klientidele parem ühendus nii planeeritava ühistranspordi terminali kui ka Uue-Maailma elupiirkonnaga. Samuti planeeritakse lisada mugavama külastuse tagamiseks täiendavalt parkimismaja. 2020 aastal omandati keskuse kõrval Kotkapoja 1,2 ja 5 kinnistud mis on lisatud planeeritava arenduse mahtu.

Planeeritavad arendused lisavad veelgi atraktiivsust Kristiine Keskusele ja muudavad piirkonna tulevikus linlikumaks ja klientidele veelgi mugavamaks.

Kristiine Keskus OÜ juhatuses kaks liiget - Helen Metsvaht ja Claes Patrik Johannes Molander.

Nõukogusse kuulub kolm liiget – Henrica Ginström, Bret McLeod ja Sanna Yliniemi.

Kristiine Keskus OÜ töötajate keskmine arv oli aruandeaastal 3.

Töötajate palgakulu koos sotsiaalmaksudega oli 153,0 tuhat eurot (2021 aastal 130,0 tuhat eurot).

Juhtkonnale tasusid ei makstud.

Alljärgnevas on toodud 2022.a. aruandeaasta ja sellele eelnenud majandusaasta peamised finantssuhtarvud.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

KRISTIINE KESKUS OÜ kukkus kolinaga miinusesse

KRISTIINE KESKUS OÜ , mis rendib poepidajatele välja kinnisvara, jäi mullu paraku korralikku miinusesse ning aasta varasemaga võrreldes kahanes kübemekese võrra
ssb.ee
KRISTIINE KESKUS OÜ , mis rendib poepidajatele välja kinnisvara, jäi mullu paraku korralikku miinusesse ning aasta varasemaga võrreldes kahanes kübemekese võrra ka ettevõte käive. 2011. aastal asutatud KRISTIINE KESKUS OÜ esimene juht oli Aku Johannes Sorainen , kes veetis firma eesotsas terve nädala. Temalt võttis ohjad üle Mati Pops , kes vedas seda äri 7 aastat. Samal ajal oli Pops ka ROCCA AL MARE KAUBANDUSKESKUSE AS -i juht. Mõlemad keskused kuuluvad MONTALBAS B.V.-le. Sellel aastal on Pops pidanud aga nii ühest kui teisest ametist loobuma ning mõlemad keskused toimetavad nüüd

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.