SIIDRIKODA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 4513 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 11 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga komme

SIIDRIKODA OÜ hetkeolukord

Juba 4513 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 11 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

OÜ Siidrikoda on alkohoolseid ning mitte-alkohoolseid jooke valmistav innovaatiline toidutööstus Lõuna-Eestis. Ettevõtte majandustegevus, eriti eksport, oli 2022.a. jätkuvalt mõjutatud üleilmsest COVID19 pandeemiast, aga ka 2022.a. veebruaris alanud suuremahulisest sõjast Euroopas.

Tootmine 2022.a. jooksul viidi lõpule kõikide tootmisliinide investeeringud ja paigaldused uues tootmishoones. Katsetootmiste käigus ilmnesid ka mõned kitsaskohad (ruumiprogramm, laopinnad ja riiulid jmt), mis vajavad eraldi tähelepanu. Enim mõjutas tootmist energiahindade jt tootmissisendite hindade suur tõus ja jätkuv volatiilsus.

Müük ja turundus

Ettevõtte müügi ja turunduse meeskond osales edukalt 2022.a. EAS Teenusedisaini meistriklassis ning kasutab jätkuvalt õpitut olulisteks arendustegevusteks sotsiaalmeedia turunduse, marketingi ja müügikorralduse valdkonnas.

Eksport 2022. a. jätkati ettevalmistustööd uutele eksporditurgudele (AÜE, Jaapan, Lõuna-Korea jt) pääsemiseks. Selleks osaleti 2022. aastal mitmetel rahvusvahelistel messidel, kus Eesti ühisstendil osalemine oli EAS poolt toetatud (Dubai Gulfood 2022, Foodex Japan 2022, jt).

Rakendusuuringud ja tootearendus

Siidrikoda eristub teistest samalaadsetest maapiirkonna väiketööstustest tugeva teadus-arendustegevuse poolest. Koostöös Toidu- ja

Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskusega viidi 2020 – 2022 läbi rakendusuuring „Õunte ja teiste kodumaiste aiandussaaduste töötlemisjääkide kasutusvõimaluste uurimine kiudainete tootmiseks ning saadavate kiudainete mõju uuring inimese mikrobioomile“. Projekt lõppes 31.12.2022 ja rakendusuuringut toetas Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfond. Rakendusuuringu raames viidi läbi ka kiudainerikaste püreede tervisemõju uuring, mille tulemused annavad omakorda sisendit tootearendusse ja võimaldavad meil täpsemalt turundada uusi tooteid vastavatele sihtgruppidele. Rakendusuuringu tulemused on avalikustatud mitmetel konverentsidel ja ka meedias.

Valuutakursside ja intressimäärade muutumise risk

Tehingud hankijatega toimuvad peamiselt eurodes, mistõttu puudub ettevõttel arvestatav valuutakursi risk. Ettevõttel on liisitud kaubaveoks ja turundus-sõitudeks kaks transpordivahendit ning võetud investeerimislaenu kohustused on eurodes. Intressimäärade märkimisväärne tõus 2023.a. esimeses pooles on mõjutanud ja ilmselt mõjutab ka edaspidi tootmise ja teenuste osutamise omahindu ja seeläbi müügihindade kallinemist ning ettevõtte konkurentsivõimet. See trend vajab ettevõtte juhtkonna suurt tähelepanu.

Personal

Ettevõtte oli 2022. aastal keskmiselt täistöökohaga töötajaid kokku 6. Osa Siidrikoja meeskonnast täitsid tööülesandeid teenuslepingute alusel ja lisaks kasutas Siidrikoda tööjõurendi korras kahte töötajat töömahukamatel hetkedel. Aruandeaastal juhatuse liikmele tasusid ei makstud.

Eesmärgid järgmiseks majandusaastaks 2023.a. majandustegevuse peamisteks eesmärkideks on hiljuti lõppenuks kuulutatud üleilmsest pandeemiast ning käimasolevast suurest sõjalisest konfliktist tingitud negatiivsete mõjude ületamine, müügikäibe, sealhulgas ekspordikäibe oluline kasvatamine ning investeeritud toidutööstusliinide täiemahuline tööle rakendamine. Peamiseks väljakutseks on arendada uusi tervislikke toidu- ja joogitooteid, mille järel püsib ja kasvab nõudlus ka keerulisematel aegadel. Jätkub ka lisateenuste arendamine ja osutamine ning meie kui tervikliku turismisihtkoha arendamine , millel on oluline osa täiendava tulu genereerimisel.

Kapitali juhtimine

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

SIIDRIKODA OÜ - kuidas läheb käsitöösiidri tootjal?

Eesti käsitöösiidri tootjad on avalikkuse ette toonud karjuva ebaõigluse, mille raames annab aktsiisipoliitika tugeva eelise õlletootjatele. Vaatame kuidas lähe
ssb.ee
Eesti käsitöösiidri tootjad on avalikkuse ette toonud karjuva ebaõigluse, mille raames annab aktsiisipoliitika tugeva eelise õlletootjatele. Vaatame kuidas läheb täna  SIIDRIKODA OÜ -l, mis on tegutsenud sama kaua, kui üks eesti suurim käsitööõlle firma. SIIDRIKODA OÜ on tegutsenud veidi vähem kui 7 aastat, kuigi selle juhil Sulev Nõmmann 'il on ettevõtluskogemust juba omajagu - mehel täitub täna 22 aastat oma esimesest ametikohast juhatuse liikmena. Seetõttu ei saa öelda, et tegu oleks mõne kollanokaga, kes äri ei oskaks käima tõmmata. Ometi ei ole  SIIDRIKODA OÜ majanduslikud näitajad

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.