NORDIC SHELTER PRODUCTION OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 4557 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 35 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja kommen

NORDIC SHELTER PRODUCTION OÜ hetkeolukord

Juba 4557 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 35 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Tegevusaruanne 2022

Nordic Shelter Production OÜ on asutatud 2011.aastal. Ettevõtte peamine tegevusala on konteinerite valmistamine ja nende eksport. Peamised müüdavate toodangute liigid on konteinerid ja paneelid. Samuti osutatakse inseneeriteenuseid. Ettevõtte jätkab selle tegevusvaldkonnaga ka tulevasel aastal.

Tulud, kulud ja kasum

Aruandeaastal müügitulu moodustas 2 936 tuh.eurot, mis on 40% rohkem, kui eelmisel aastal, müügitulust moodustas 96,5% müük Norras, 2% müük Rootsis ning 1% müük Eestis. Peamised ettevõtte kulud koosnevad tooraine ja materjali, alltöövõtutööde, trasnpordi ja tööjõukuludest.

2022.aasta kahjumiks kujunes 1 098 tuh.eurot. Peamised suuremad mõjutajad mille tulemusena on ettevõttel olnud oluline müügikäibe langus või äritegevuse vähene kasumlikkus: COVID 19 globaalne pandeemia ning 2022. aastal alguse saanud sõda Ukrainas, millest on tulenenud märkimisväärne toorainete hindade tõus.

Omakapital 31.12.2022 seisuga ei vasta Nordic Shelter Production OÜ netovara äriseadustikus esitatud nõuetele, kuid Nordic Shelter Production OÜ netovara on viidud 10.03.2023 seisuga vastavusse äriseadustikuga omakapitali sissemakse teel. Sissemakse summa on 1 035 000 EUR, mis teeb seejärel omakapitali väärtuseks 6 645 EUR.

Investeeringud majandusaastal 2022. aastal oli ostetud põhivara summas 15 tuhat eurot

Finantsriskide juhtimine

Oma igapäevases tegevuses puutub ettevõtte kokku erinevate riskidega, mille juhtimine on oluline ning lahutamatu osa ettevõtte äritegevusest.

Peamisteks riskifaktoriteks on tururisk (sh valuutarisk, krediidirisk ja intressirisk). Tehinguid tarnijatega ja klientidega toimuvad eurodes, norra ja rootsi kroonides, mistõttu on valuutakursi risk keskmine. Aruandeaastal kahjum valuutakursside muutmistest moodustas 1,7 tuhat eurot, mis ei avaldanud olulist mõju ettevõtte tulemustele. Teisi riski, nagu intressimäärade ja börsikursside muutumisega seonduvaid riske ei ole avaldanud olulisema mõju ettevõtte äritegevusele.

Personal 2022. aasta ettevõtte keskmine töötajate arv oli 23 töötajat. Töötajatele maksti 12 kuuga töötasu, preemiate ja hüvitistena kokku 686 tuh.eurot.

2022.aastal moodustasid ettevõtte tööjõukulud 915 tuh.eurot, võrreldes 2021. aastaga tööjõukulud vähenesid 1% võrra. Aruandeaastal juhatuse liikmele oli arvestatud tasu summas 121 tuhat eurot.

Olulised keskkonna- ja sotsiaalsed mõjud

Nordic Shelter Production OÜ põhitegevusala ei ole olulise keskonnamõjuga ja ei avalda negatiivset mõju keskkonnale. Ettevõtte töötajaskond on suhteliselt stabiilne, tööjõu voolavust ei esine. Kõiki töölepingute tingimusi täidetakse.

Majandustegevuse hooajalisus

Ettevõtte tegevusalal ei ole hooajalisusel praktilist mõju. Projektimüügid teostatakse vastavalt sõlmitud lepingutele ja pärast teatud projekti rakendamist otsitakse uusi turge ja kliente.

Eesmärgid ja strateegiad

Juhtkond on hinnanud üldise majanduskriisi mõjusid ettevõtte äritegevusele ja juhtkonna hinnangul on müügi eesmärk järgmiseks majandusaastaks on 6 000 tuhat eur, eesmärk on saavutatav, sest hetkel on suurem osa plaanist juba klientidega allkirjastatud.

Samuti 2023. aastal osaleb NSP meeskond aktiivselt RKIK raames avatud hankes ning näeme sealt potentsiaalset tellimust, mis tuleb veel 2023. aastal toimetada. Nordic Shelteri meeskond Norras töötab aktiivselt erinevate programmidega, näiteks NSPA, Itaalia MOD, USA firmaga

ADS jne.

Juhtkond usub, et on võtnud kasutusele kõik vajalikud meetmed, et tagada ettevõtte jätkusuutlikkus ja kasv praegustes tingimustes. Juhatus kinnitab, et ettevõte on jätkuvalt tegutsev majandusüksus.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.