PESUKODA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1318 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga ja kommenteerit

PESUKODA OÜ hetkeolukord

Juba 1318 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Strateegiline otsus: Kliendibaasi suurendada ei soovi
Juhatuse liige Merle Tamjärv (17.04.2024): „Keskendume ainult olemasolevate klientide kvaliteetsele teenindusele ja suhete hoidmisele. Kliendibaasi suurendada ei planeeri.“

Tegevusaruanne 2022

Osaühing Pesukoda asutati 2012. aasta aprillis. Firma peamiseks tegevusvaldkonnaks on pesu pesemine, keemilise puhastuse teenuse osutamine. Kahe viimase teenuse puhul on osaühing Saaremaal keemilise puhastuse teenuse osas maakonnas ainupakkujaks. Põhitegevusele lisaks müüb ettevõte Ameerika tootja ZEP puhastusvahendeid ning osutab valdkonnaalast koolitus-ja konsultatsiooniteenust teistele pesumajadele. Osaühing tegutseb Merle Pesukoja nime all peamiselt Saare maakonnas ning teenindab nii eraisikuid, kui ettevõtteid. .

Osaühingu omanik ja juhatuse liige Merle Tamjärv on antud alal tegutsenud ligi 28 aastat. Ta on üks valdkonna hinnatumaid spetsialiste-konsultante Eestis, kes on aidanud käivitada kümmekond pesumaja ja keemilise puhastuse teenust osutavat ettevõtet. Nendest ligi 75% tegutseb mandri-Eestis tänaseni.

Tulud, kulud ja kasum 2022. majandusaastal teenis osaühing müügitulu 77813 eurot.

Taastuti Covid-19 tekitatud turulangusest.

Samas 2022.a. kevadel alanud Venemaa - Ukraina sõda tekitas tõsise tagasilöögi maakonna turismitaristule, mis peegeldus ka Pesukoja teenuste mahus.

2021 talvel vastu 2022 a hakkas drastiliselt tõusma elektrienergia hind. 2022 a talvel lisandus veel elektrikatkestuste ajal generaatorite kasutamine, täiendav kütusekulu.

2022 talvel vahetus senine ruumide omanik oü KV Tolli7. Seoses sellega uus omanik kehtestas ruumide kasutamiseks uued nõuded. Paraku need tootmiseks ei sobinud, kiiresti leiti uued ruumid kesklinnas Torni t.1.

Kõik see tõi osaühingule lisakulusid, advokaaditasud ja -nõustamisi 7200 euro eest, ruumide väljaehitamise 14400 €, lisaks vaidlustatud ehitustöid 8600 €.

Kõik need kulud põhjustasid 2022 a majandustegevuse kahjumi.

Kahjum oli selge juba aasta keskel, sestap hoiti tööl vaid ühte põhikohaga töötajat. Juhatuse liige tegi ka ise tööd, kuid töötasu sai vastavalt võimalustele. Juhatuse liikme tasu ei makstud.

Kokkuhoiupoliitika ja 2023 aasta töökas suvi on 2023.a. 9 kuuga majandustegevuse toonud kasumisse, 11 000 €. Sellega kaetakse ka 2022 a kahjum. Püsikulud on tänaseks stabiliseerunud ja maakonnas hoitakse erialal liidri rolli.

2021 aastal andis omanik firmale pikaajalist (5 aastat) laenu, mida kasutatakse jooskvate väljaminekute katmiseks ja vastavalt võimalustele makstakse ka tagasi.

Kuna Oü-l on tootmisvahendid olemas, siis põhivara 2022 soetatud ei ole, küll aga remonditud.

Oü Pesukoda vaatab tulevikku optimistlikult, loodab säilitada maakonnas turuliidri positsiooni ja hiljemalt 2024 aasta lõpuks kasvatada kasumit 2020 a tasemele.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

PointPrint Express saarlastele!

Meil on ülimalt suur rööm teatada, et tulevast nädalast on meie oma Saare-ja Muhumaa inimestel vöimalus on tellitud fotode, logode vöi tekstidega pluusid, pusad
pointprint.ee

“Latex vs Solvent / Eco-Solvent”

“Latex vs Solvent / Eco-Solvent” Kliendid on oma varasemate kogemuste pealt küsinud, et kuidas meie trükitud kleebised, tapeedid, bännerid, kangad ega üldse mis
pointprint.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.