METSARU OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Metsa hooldamineHooldusraiete kui metsakasvatuslike tegevuste peamisi eesmärke on puistu koosseisu ja kasvu suunamine, millega parandatakse puistu tulevikuväärt

Meie hoolitseme sinu metsa eest – Metsaru OÜ

Metsa hooldamine
Hooldusraiete kui metsakasvatuslike tegevuste peamisi eesmärke on puistu koosseisu ja kasvu suunamine, millega parandatakse puistu tulevikuväärtust.

Hooldusraietega soositakse peapuuliigi kasvu.
Raietega suurendatakse puistu peapuuliigi kasvuruumi ning parandatakse sanitaarset seisundit. Perioodiliselt raiutakse välja kasvus alla jäänud puid, kahjustatud ning vigastatuid puid ja peapuuliigi kasvu takistavaid puid.
.
Hooldusraiete õige korralduse tulemusena:
  • Paraneb puistu kvaliteet
  • Lõppraietel saadakse rohkem müügikõlbulikku puidusortimenti
Metsa hooldamine
Hooldusraiete kui metsakasvatuslike tegevuste peamisi eesmärke on puistu koosseisu ja kasvu suunamine, millega parandatakse puistu tulevikuväärtust.

Hooldusraietega soositakse peapuuliigi kasvu.
Raietega suurendatakse puistu peapuuliigi kasvuruumi ning parandatakse sanitaarset seisundit. Perioodiliselt raiutakse välja kasvus alla jäänud puid, kahjustatud ning vigastatuid puid ja peapuuliigi kasvu takistavaid puid.
.
Hooldusraiete õige korralduse tulemusena:
Paraneb puistu kvaliteet
Lõppraietel saadakse rohkem müügikõlbulikku puidusortimenti.

Valgustusraie
Valgustusraie on järg metsakultuuri hooldamisele ning eelnev tegevus harvendusraietele. Raiet teostatakse puistutes, mille keskmine rinnasdiameeter on kuni 8 cm.

Valgustusraie eesmärk on teha vastavale kasvukohale esmane sobiv puuliigi valik ning anda neile piisav kasvuruum.

Samas parandatakse puude valgus- ja toitetingimusi. Tavaliselt teostatakse valgustusraiet ühes puistus kahel korral. Umbes 5 aastase vahega suve teises pooles või sügisel.

Harvendusraied
Harvendusraied on järg valgustusraiele, mille käigus kujundatakse puistu koosseis lõppraieks. Harvendusraie tehakse 8-sentimeetrilise ja suurema keskmise rinnasdiameetriga puistus. Tööde käigus raiutakse välja vigastatud, haiged, halbade tüve- ja võraomadustega puud, mis takistavad tugevate ja elujõuliste puude kasvu. Samuti raiutakse välja puud, mis on kasvus alla jäänud või segavad lõppraiesse minevate puude kasvu.

Töid teostatakse harilikult 10-25-aastaste vahedega vähemalt kahel korral, oleneb see konkreetse kasvukoha iseärasustest. Harvendusraiest saadud puidu realiseerimisel soodsatel majanduslikel tingimustel võib metsaomanik saada kuni 30% raieringil saadavast puidu tulust, kuid tulud ja kulud ei tohiks kujuneda selliseks, et metsaomanik peab neid kompenseerima mitte metsanduslikust allikast.

Harvendusraiete planeerimisel ei ole alati mõistlik seada eesmärgiks maksimaalse kasumi teenimine, sest eesmärk on maksimaalne kasu saada puistu raieküpsusesse jõudmisel.

Sanitaarraied
Puistutes, kus on kõik vajalikud raied õigeaegselt ja korrektselt teostatud ei teki sanitaarraie vajadust. Vajadus tekib tavaliselt putukakahjustuste või ulukikahjustuste järel, samuti peale loodusõnnetusi. Sanitaarraiet tohib teha mis tahes vanusega puistus.

Raie käigus raiutakse haigeid ja erineval moel vigastatuid puid, aga ka surnud ja surevaid puid. Oluline on see sellepärast, et erinevad üraskiliigid ei hakkaks neid asustama ning kahjustus ei kanduks edasi tervetele puistutele. Samuti saab saadud puidust veel majanduslikku tulu.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

METSARU OÜ tegevusaruanne 2022

Metsaru OÜ on ettevõte, mille põhitegevuseks on kasvava metsa raieõiguse võõrandamine. See tähendab, et nad ostavad metsaomanikelt õiguse raiuda nende metsa ja
ssb.ee
Metsaru OÜ on ettevõte, mille põhitegevuseks on kasvava metsa raieõiguse võõrandamine. See tähendab, et nad ostavad metsaomanikelt õiguse raiuda nende metsa ja müüvad seejärel puitu edasi. See on oluline osa metsamajandusest, mis aitab tagada metsade jätkusuutlikkuse ja puidu kättesaadavuse. Lisaks raieõiguse võõrandamisele pakub Metsaru OÜ ka mitmeid metsamajandust abistavaid teenuseid. Nende hulka kuuluvad metsaistutus, metsakultuuride hooldus ja erinevad raied. Metsaistutus on protsess, kus uued puud istutatakse maha, et asendada raiutud või looduslike põhjuste tõttu hukkunud puid.

Metsakinnistute ost – Metsaru OÜ

Metsaru OÜ üheks eesmärgiks on investeerida metsamaasse ja väärindada seda. Seega ostame kasutusest välja jäänud rohumaid, võsastunud alasid ja erinevates areng
ssb.ee
Metsaru OÜ üheks eesmärgiks on investeerida metsamaasse ja väärindada seda. Seega ostame kasutusest välja jäänud rohumaid, võsastunud alasid ja erinevates arengujärkudes metsakinnistuid Lõuna-Eestis.

Ostame kasvava metsa raieõigust ja metsamaterjali – Metsaru OÜ

Ostame õiguse raiuda kokkulepitud metsaosa. Sellise tehingu tegemiseks on mitu võimalust. Esimene on, kui tehing toimub fikseeritud hinnaga, mis tasutakse omani
ssb.ee
Ostame õiguse raiuda kokkulepitud metsaosa. Sellise tehingu tegemiseks on mitu võimalust. Esimene on, kui tehing toimub fikseeritud hinnaga, mis tasutakse omanikule enne raietööde algust. Teiseks võimaluseks on tehing väljatuleku järgi. Sel puhul lepivad tehingu pooled kokku metsamaterjali sortimentide hinnas, kus kõik kulud on eelnevalt maha arvatud. Väljatuleku järgi võõrandamise puhul kasutame ka varianti, kus pooled lepivad kokku raieõigusega seonduvad kulud ja tööde lõppedes koostame kokkuvõtte, kus on välja toodud kogu müügitulu, mis on tõendatud originaal müügiaktidega. Tekkinud

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.