AUS DESIGN OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 2251 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puud

AUS DESIGN OÜ hetkeolukord

Juba 2251 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

2012. aastal asutatud Aus Design on Eesti kapitalil põhinev keskkonnasäästlikku rõivadisaini arendav ettevõte, mille tegevussuundadeks on väärtustava taaskasutuse juurutamine, Reet Aus bränditoodete arendamine ja müük ning Upmade sertifikaadi väljastamine.

Veel aasta tagasi tulevikku prognoosides eeldasime, et 2022. aasta saab olema Euroopa Liidu rõivatööstuse taastumise aasta, mil jõutakse pandeemiaeelse tasemeni. Kuid toona polnud Venemaa algatatud Ukraina-vastase sõja mõjud veel ilmnenud. Mullu, esimese kvartali lõpuks andis üks maailma juhtivatest kindlustusettevõtetest Allianz Trade hinnangu, et Euroopa Liidu rõivatööstus jääb 2022. aasta lõpuks endiselt kaugele pandeemiaeelsest tasemest – põhjuseks sõda ja inflatsioon. Antud hinnangule järgnes tarbijakäitumise muutus – 2022. aasta kolmandas kvartalis saavutas eurotsooni tarbimiskindluse indeks oma ajaloo madalaima seisu, langedes madalamale ka pandeemiaaegsete madalpunktide tasemest.

Just niisugune on kontekst, milles tuleks meie mulluseid äritulemusi vaadelda ning arvestades üleüldist pessimismi, Aus Designil pole põhjust kurvastada. Aastases võrdluses kasvas meie äri 21 protsenti. Ambitsioon oli kahtlemata suurem, kuid konteksti arvestades oleme tulemustega rahul.

Veelgi olulisem on, et saavutasime kasvu investeeringute aasta vältel. Mullu toimus ettevõtte digitaalsete müügikanalite laiendamine ehk Reet Ausi müügitegevuste lansseerimine Euroopa juhtivas moetoodete kaubamajas Zalando. Väikeettevõtte jaoks oli tegu suure sammuga. Zalando integratsioon oli administratiivne väljakutse. Esmalt kaasasime 2022. aasta algul kapitali, kokku 211 000 eurot, et parandada meie laoseisu, komplekteerida meeskond ja teha turundusinvesteering uutele eksportturgudele sisenemiseks. Võtsime end Saksamaa maksuametis arvele, et ladustada tooteid Zalando kesklaos Saksamaal. Sinna juurde väljakutsed integreerimaks lao- ja e-poe süsteemid ning toodete triipkoodistamise ja pakendamise küsimused. Oluline on, et meie müük Zalandos toimub läbi kesklao Saksamaal. Nii saab meie müük tulevikus läbi nutika brändi- ja turundustegevuste arendamise kasvada ilma, et peaksime ise palkama uusi inimesi tegelemaks pakendamise või toodete postitamisega. Esiotsa alustasime müüki Eestis, Saksamaal ja Soomes. Kuivõrd müük algas neljanda kvartali keskpaigas, siis mullusele tulemile see olulist mõju veel ei avalda, kuid tulevikule eeldatavalt küll.

2022. aasta lõpuks käivitasime Zalando laienemisprotsessi ka Austriasse, Belgiasse, Hispaaniasse, Hollandisse, Itaaliasse, Poola, Rootsi ja Taani. 2023.

aasta esimese kvartali keskel müük neis riikides ka algas. Mulluseks õnnestumiseks võib pidada ka Aus Designi ajaloo suurima ärikliendi tehingu kinnitamist. Bilanssis kajastub tehing alates 2023. aasta esimesest kvartalist. Antud tehingu avalik kommunikatsioon toimub kokkuleppel kliendiga, eeldatavalt 2023. aasta kolmanda kvartali alguses. Õnnestumistest on väga oluline välja tuua ka fakt, et 2022. aasta ekspordikäive ületas 20 000 euro piirmäära. Sellega täidab Aus Design Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse poolt jagatava loomeettevõtete arenguplaani elluviimise toetuse viimase tingimuse, mis seni pole võimaldanud meil toetusele aplikeeruda. Toetuse suuruseks on 75 000 eurot. 2023. aastal plaanime antud toetusele taotluse esitada.

Mulluses majandusaasta aruandes avaldasime sihi viia ettevõte 2023. aastaks uue tasakaalupunktini, kus ettevõte suudab kasumlikult tegutsedes professionaalset disainer-moemaja meeskonda ülal pidada. Praeguse seisuga tundub see tänavu saavutatav eesmärk. Samaaegselt tuleb arvestada, et

Venemaa poolt alustatud sõja mõjud võivad kesta veel pikalt. Meil puudub täna kindlus prognoosimaks tarbimiskulutuste olulist kasvu 2023. aastal ja me ei tea hetkel ka seda, mis jälje jätab inflatsioon tarbijate käitumisele tänavu. Kuid hoolimata ebakindlast majanduskeskkonnast, paistab seis Aus

Designi jaoks 2023. aastal mõõdukalt soodne. Nii nagu mullu, on Aus Design ka 2023. aasta seisuga jätkuvalt valmis kaaluma Upmade’i kaubamärgi ja

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.